شنبه ۲۰ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۰
آذربایجان‌شرقی قطب صنعت چاپ کشور است

دبیر شانزدهمین جشنواره ملی صنعت چاپ و معاون مدیرکل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم جشن صنعت چاپ استان آذربایجان‌شرقی گفت: آذربایجان‌شرقی قطب صنعت چاپ کشور محسوب می‌شود و درحوزه چاپ از توان بالایی برخوردار است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از ستاد خبری شانزدهمین جشنواره ملی صنعت چاپ، مراسم روز ملی صنعت چاپ استان آذربایجان‌شرقی با حضور دکتر پزشکیان، نائب‌رئیس مجلس شورای اسلامی، مهندس سعیدی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، محمدحسن فکری، معاون مدیرکل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامرضا شجاع و دبیر شانزدهمین جشنواره ملی صنعت چاپ و جمعی از اصحاب فرهنگ و فعالان حوزه چاپ برگزار شد.
 
محمدحسن فکری در این آیین، با اشاره به توانمندی‌های استان آذربایجان‌شرقی در حوزه چاپ اظهار کرد: تبریز پیشینه درخشانی در صنعت چاپ کشور دارد و وجود نخستین چاپخانه در تبریز و همچنین وجود چاپخانه‌های تاریخی و باسابقه در این شهر، گویای سابقه این شهر در صنعت چاپ است. این استان خاستگاه صنعت چاپ بوده و از توان صنعتی و تولیدی بالایی برخوردار است.
 
وی افزود: چاپ و بسته‌بندی، صنایعی هستند که از بین نمی‌روند و باید با به‌روز رسانی دستگاه‌های چاپ و نشر نسبت به نوسازی آنها و استفاده از ماشین‌آلات روز اقدام کرد.
 
فکری با اشاره به گسترش جشنواره ملی صنعت چاپ و برگزاری آن در استان‌های گوناگون کشور، گفت: دو سال پیش که تصمیم گرفته شد جشنواره ملی صنعت چاپ به‌صورت استانی هم برگزار شود، فقط ۱۰ استان میزبان بودند و سال گذشته این تعداد به ۱۶ استان رسید و امسال در شانزدهمین دوره جشنواره با مصوبه شورای سیاستگذاری، همه استان‌هایی که توانایی برگزاری جشنواره یا جشنی با رویکرد قدردانی از آثار و پیشکسوتان استان را دارند، این جشنواره را با حمایت اداره‌کل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان‌ خود برگزار می‌کنند.
 
دبیر شانزدهمین جشنواره ملی صنعت چاپ با اشاره به موضوع آموزش در حوزه چاپ عنوان کرد: یکی از اولویت‌های ما در دوره جدید  موضوع آموزش بوده و در این راستا اقداماتی نیز صورت گرفته است. بر این اساس از تشکل‌های چاپ و نشر خواسته‌ایم تا افراد موردنظر خود را برای فراگیری دوره‌های آموزشی معرفی کنند و بخشی از هزینه تحصیل این افراد را هم اداره‌کل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برعهده خواهد گرفت.
 
وی ادامه داد: باید با درک اهمیت و نقش بلامنازع آموزش به مسائل علمی بپردازیم و برای شکوفا کردن ظرفیت‌های قوی نیروی انسانی و ایجاد بسترهای مناسب برای توسعه صنعت چاپ و نشر، در حوزه به‌روز شدن مدیران و کارکنان چاپخانه‌های استان گام‌های بیشتری برداریم.
 
در این آیین، از خانواده شهید محمدرضا جمالی‌خبیر، مدیر و مؤسس چاپخانه ملی و خانواده شهید کریم تقی‌زاده مارالانی، پرسنل چاپخانه‌ چهر تجلیل شد.
 
همچنین حاج حسن زینال‌زاده، مدیر چاپخانه پویا و رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران و صنوف تابعه تبریز به‌دلیل نیم‌قرن فعالیت مستمر در حوزه صنعت چاپ استان به‌عنوان پیشکسوت نمونه و پیر این صنعت، حیدر گنجعلی خسروشاهی، مدیر چاپخانه صفا و یعقوب اسدزاده، مدیر چاپخانه آذر به‌عنوان پیشکسوتان نمونه شانزدهمین جشنواره ملی صنعت چاپ استان آذربایجان شرقی قدردانی شدند.
 
در ادامه رحیم غفورزاده‌نوبر، مدیر شرکت چاپ درخشان پاک تبریز و مهرداد هاتف، مدیر چاپخانه هاتف نیز به‌عنوان چاپخانه‌داران نمونه تجلیل و لوح تقدیر به رسم یادبود به آن‌ها اهدا شد.
 
همچنین جمشید لک‌لری، مدیر صحافی لک‌لری و مجید فتحنایی، مدیر لیتوگرافی آرسیا به‌عنوان فعالان حوزه چاپ و واحدهای وابسته قدردانی شدند.
 
معرفی و تجلیل از ابراهیم آقایی، به‌عنوان کارشناس تعمیرات دستگاه‌های چاپی، میرزاعلی علیزاده، کارگر نمونه حوزه صنعت چاپ، بهنام بالار، تولیدکننده دستگاه خشک‌کن برای دستگاه اُفست و تولید دستگاه سلفون حرارتی به‌عنوان نوآور صنعت چاپ، علی عافیت، مدیر چاپخانه عافیت به‌عنوان تولید‌کننده نمونه محصولات چاپی، رشید کفیلی به‌عنوان مجموعه‌دار نمونه، داود ناظری به‌عنوان فعال و کارمند اتحادیه چاپخانه‌داران و محمود سلیمان‌زاده، مدیرعامل شرکت چاپ تبریز پاک آذربایجان و محمدعلی‌ آقایی‌زاده نیکخو، مدیرعامل شرکت نقشینه چاپ تبریز نیز به پاس سال‌ها فعالیت در حوزه چاپ از دیگر بخش‌های این آیین بود.

در این همایش یک روزه، ضمن بررسی توانمندی‌های صنعت چاپ استان، فعالان و دست‌اندرکاران این صنعت به بحث و تبادل‌نظر درباره مسائل و مشکلات و نیز فعال‌ترسازی این صنعت پرداختند. همچنین شانزدهمین جشنواره ملی صنعت چاپ نیز به‌صورت نمادین و با رویکرد دویستمین سال آغاز صنعت چاپ در تبریز برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها