دوشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۹
عرضه مجموعه مقالات نهمین همایش ملی ادکا در قالب یک کتاب

مجموعه مقاله‌های نهمین همایش ملی ادکا در قالب کتاب «ساختارهای شغلی علم اطلاعات و دانش‌شناسی: گذشته، حال و آینده» منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «ساختارهای شغلی علم اطلاعات و دانش‌شناسی: گذشته، حال، آینده» مجموعه مقالات نهمین همایش ملی ادکا که بیستم آبان‌ماه 1395 برگزار شده است، دربردارد؛ این همایش با تأکید بر اهمیت جایگاه شغلی و بازطراحی ساختارهای نوین شغلی و با توجه به تغییر عنوان رشته از کتابداری و اطلاع‌رسانی به علم اطلاعات و دانش‌شناسی، سیر تحولی ساختارهای شغلی رشته علم اطلاعات و دانش‌شناسی را از گذشته تا به امروز بررسی و تحلیل کرده است.

در پیشگفتار این اثر می‌خوانیم: «در بین رشته‌های دانشگاهی، رشته علم اطلاعات و دانش‌شناسی به دلیل ماهیت میان‌رشته‌ای و تأثیرپذیری از فناوری اطلاعات با تغییرات بسیاری رو‌به رو بوده است. با توسعه و تکامل هر یک از علوم تأثیر پذیرفته است و با تغییرات سریع در جامعه رو به‌رو بوده است. ورود و توسعه فناوری اطلاعات امروز به عنوان یک صنعت بزرگ و فراگیر ارزش‌افزوده بسیاری را برای کتابخانه‌ها و مراکز اطلاع‌رسانی به وجود آورده است. تغییرات باعث تغییر در رفتار اطلاع‌یابی کاربران، نیازهای اطلاعاتی، مشاغل کتابخانه‌ها، پست‌های جدید شغلی و تغییر در سطح توقع افراد از سازمان‌ها شده است.
 
واکنش مناسب در قبال این تغییرات باید منطقی، به‌موقع، متکی بر خرد جمعی و بر اساس اطلاعات موثق و همراه با آینده‌نگری باشد. باید اظهار داشت که فرصت‌های شغلی بسیار متنوعی در اختیار دانش‌آموختگان کتابداری قرار گرفته است و گسترش فناوری‌های نوین اطلاعاتی نه تنها تهدیدی برای جایگاه این رشته محسوب نمی‌شود، بلکه خود فرصت‌های تازه‌ای را برای رشته ایجاد کرده است. پست‌های فراوانی با عناوین جدید و وظایفی متنوع برای دانش‌آموختگان تعریف و ایجاد کرد که این خود نویدبخش گسترش فرصت‌های شغلی است.
 
از طرف دیگر، نظام آموزشی کشور نیز باید خلاقیت، ابتکار و نوآوری را در افراد پرورش دهد تا نه تنها فرد در یافتن شغل مورد نظر توفیق یابد بلکه خود به ایجاد اشتغال و شکوفایی در اقتصاد متحول امروز مبادرت ورزد.
 
در این راستا اتحادیه انجمن‌های علمی ـ دانشجویی علم اطلاعات و دانش‌شناسی (ادکا) با همکاری گروه علم اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه علامه طباطبائی، مقدمات برگزاری نهمین همایش ملی ادکا را با عنوان «ساختارهای شغلی علم اطلاعات و دانش‌شناسی: گذشته، حال و آینده» را فراهم کردند.»
 
مقاله‌هایی که در این اثر ارائه شده‌اند عبارتند از «رابطه میان یادگیری سازمانی و آمادگی کتابداران کتابخانه و کارکنان موزه آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) برای تغییر»، «کاریابی از طریق شبکه‌های اجتماعی: مطالعه مشاغل مربوط به حرفه علم اطلاعات و دانش‌شناسی در لینکداین»، «استاندارد 10015 و نقش آن در ارتقاء شغلی با تکیه بر فرهنگ دانایی»، «بررسی فرصت‌های شغلی در مدیریت زنجیره ارزش محتوای صوتی، مطالعه موردی: سلسله نشست‌های علم اطلاعات و دانش‌شناسی کتابخانه عمومی حسینیه ارشاد در بهار 1395» و «بررسی نگرش فارغ‌التحصیلان علم اطلاعات و دانش‌شناسی در رابطه با عوامل بازدارنده اشتغال‌زایی در این رشته (ارائه پیشنهادها و راهکارها)».
 
همچنین از دیگر مقاله‌های این اثر می‌توان به «بررسی کیفیت خدمات مدیریت ارتباط با مشتری در بهبود ساختار شغلی در کتابخانه‌ها، مطالعه موردی: کتابخانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت»، «نگاهی به محیط موک با رویکرد سناریوسازی کارآفرینی در علم اطلاعات و دانش‌شناسی»، «هوشمندی رقابتی: فرصتی برای ارتقاء جایگاه متخصصان علم اطلاعات و دانش‌شناسی»، «بررسی توسعه برنامه‌های شغلی کتابداران در کتابخانه‌ها به عنوان بخشی از اکوسیستم آموزشی در عصر حاضر»، «بررسی تأثیر جو سازمانی بر نگرش کارآفرینی کتابداران با توجه به نقش میانجی خلاقیت فردی در آن‌ها»، «درآمدزایی در کتابخانه‌های عمومی: شیوه‌ای نوین برای ارائه خدمات بیشتر»، «بررسی رابطه بین امنیت شغلی و رفتار اشتراک دانش با میانجی فرهنگ سازمانی در مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری» و «نوآوری شغلی در پروژه‌های کتابخانه‌ای: مطالعه موردی پنج پروژه کتابخانه‌ای بزرگ» اشاره کرد.
 
«لزوم توجه به مدیریت فرانوگرا در کتابخانه مراکز آموزش عالی»، «نقش خلاقیت و کارآفرینی در بهبود جایگاه شغلی رشته علم اطلاعات و دانش‌شناسی»، «عوامل مؤثر بر وفاداری کاربران در کتابخانه‌های عمومی تبریز»، «کتابدار محتوای دیجیتال»، «طراحی مرکز مشاوره اطلاعاتی دیجیتال»، «خدمات مشاوره علمی و تأمین منابع»، «فروشگاه محصولات کتاب‌خوانی و کتابخانه‌ای»، «تجربه موفق حضور کتابدار در کتابخانه تلفنی شهر آفتاب»، «توسعه کارآفرینی با مطالعه مفید و به‌کارگیری امکانات کتابخانه عمومی: تجربه کتابخانه عمومی آیت‌الله زین‌العابدین سلماسی»، «ارائه و تحلیل تجربیات و ایده‌های برتر در راستای توسعه همه‌جانبه کتابخانه الغدیر دریان»، «کتابخانه در خانه با استفاده از پیک موتوری کتابخانه‌ای» و «طراحی و اجرای استندآپ کمدی‌های کتابانه!: استند‌آپ‌هایی درباه کتاب، کتاب‌خوانی و کتابخانه» عناوین دیگر مقاله‌های ارائه شده در این را شامل می‌شوند.
 
نخستین چاپ کتاب «ساختارهای شغلی علم اطلاعات و دانش‌شناسی: گذشته، حال، آینده» به کوشش دکتر میترا صمیعی و مهدی رحمانی، با شمارگان 50 نسخه، در 333 صفحه، به بهای 300 هزار ریال از سوی نشر کتابدار راهی بازار نشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها