جمعه ۳ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۳
هیات نویسندگان ایران با انجمن نویسندگان چین دیدار کرد

در حاشیه برنامه‌های حضور ایران به‌عنوان مهمان ویژه نمایشگاه کتاب پکن، هیات نویسندگان ایران با انجمن نویسندگان چین دیدار کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از روابط عمومی موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران، این نشست صبح امروز (سوم شهریورماه) در انجمن نویسندگان چین با حضور هوشنگ مرادی کرمانی، طاهره ایبد، مرضیه سلیمانی، جعفر شیرعلی‌نیا، حسین پاینده و علی اصغر سیدآبادی و رئیس انجمن نویسندگان چین، معاون بخش روابط بین‌الملل انجمن نویسندگان چین، رئیس بخش آفریقای انجمن نویسندگان چین و بخش آسیا و آفریقای انجمن نویسندگان چین برگزار شد.

چانگ تو - رئیس انجمن نویسندگان چین - در این نشست گفت: خوشحالیم که ایران به‌عنوان مهمان ویژه در نمایشگاه کتاب پکن حضور دارد. نویسندگان چین دوماه پیش، از ایران دیدن کردند و خوشحالیم که اکنون نویسندگان ایرانی در اینجا حضور دارند.

او ادامه داد: چین در زمینه ادبیات و کتاب دوران طلایی خود را سیر می‌کند. چین مبدأ جاده ابریشم است و چین و ایران از آن زمان با یکدیگر رابطه داشته‌اند و به این واسطه، زمینه همکاری بیشتری بین ما وجود دارد و در زمینه ادبیات کودک و نوجوان با یکدیگر می‌توانیم تبادل نظر داشته باشیم.

رئیس انجمن نویسندگان چین در ادامه به معرفی این انجمن پرداخت و گفت: از زمان تاسیس این انجمن تا کنون ۶۸ سال می‌گذرد هدف از تاسیس این انجمن، خدمت به نویسندگان است و شرایط لازم را برای تالیف آثار نویسندگان فراهم می‌آورد. این انجمن ۱۱ هزار و ۳۳۶ نفر عضو دارد و چهار جایزه ملی چین در حوزه ادبیات، جایزه روشو، جایزه نویسندگان تطبیقی و یا قومیت و جایزه برای کودکان را برگزار می‌کند. در چین، ۳۰۰ میلیون کودک وجود دارد که امسال برای آن‌ها جایزه ادبیات کودک را برگزار کردیم.

رئیس انجمن نویسندگان چین اظهار کرد: رفت‌وآمدهای دوطرفه با نویسندگان، برگزاری سمینار ادبیات، ترجمه آثار ادبیات متقابل در چند سال اخیر با کشور ایران را به‌صورت جدی دنبال می‌کنیم و در این حوزه فعال هستیم. نمایشگاه کتاب پکن فرصت مناسبی برای برقراری ارتباط با نویسندگان ایران است که در آینده امیدواریم این رفت‌وآمدها بیشتر شود و منتظر بازدید هیات نویسندگان ایرانی از چین هستیم.

علی‌اصغر سیدآبادی - نویسنده کتاب کودک - نیز در این نشست ضمن معرفی هریک از نویسندگان ایرانی حاضر در جلسه، به معرفی صنعت نشر و تیراژ کتاب در ایران و علاقه‌مندی به چاپ کتاب‌های چینی نکاتی پرداخت.

سیدآبادی در ادامه گفت: نسبت ورود کتاب‌های چینی به کالاهایی که از این کشور به ایران وارد می‌شود، خیلی کم است. امیدواریم برگزاری این نشست‌ها باعث شروع همکاری‌های جدی شود.
در ادامه این نشست، هریک از نویسندگان به‌صورت دوطرفه با هیات چینی به بحث و تبادل نظر و گفت‌وگو پرداختند.

حضور پژوهشگران چینی در ایران با حمایت‌های دولتی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی و علمی، انعقاد تفاهم‌نامه با انجمن نویسندگان و تفاهم‌نامه بین ایران و چین برای گسترش ارتباطات فرهنگی و تالیف، از جمله پیشنهاداتی بود که در این جلسه مطرح شد.

در پایان این نشست نیز بازدیدی از موزه دانشکده ادبیات لوشون و پژوهشگاه ادبیات چین انجام شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها