شنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۹
باید به‌دنبال راهی برای توسعه کتابخوانی در خانواده‌ها باشیم

مجید غلامی جلیسه، دبیر بیست‌وپنجمین دوره هفته‌کتاب جمهوری اسلامی ایران در آیین افتتاح این رویداد فرهنگی و تجدید میثاق با آرمان‌های امام خمینی (ره) با اشاره به توجه ویژه حضرت امام به مقوله کتاب و کتابخوانی گفت: شورای سیاستگذاری هفته‌کتاب شعار «آینده روشن با خانواده کتابخوان» را برای این دوره انتخاب کرده که نشان از اهمیت و تاکید بر خانواده دارد.

به‌گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) آیین افتتاح بیست‌وپنجمین دوره هفته‌کتاب جمهوری اسلامی ایران با برگزاری مراسم تجدید میثاق اهالی فرهنگ و قلم با آرمان‌های امام خمینی(ره) صبح امروز شنبه (20 آبانماه) با حضور مجید غلامی‌جلیسه؛ مدیرعامل موسسه خانه‌کتاب و دبیر بیست‌وپنجمین دوره هفته‌ کتاب جمهوری اسلامی ایران، محمد اللهیاری؛ معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، نیکنام حسین‌پور؛ مشاور منابع و امور انسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نادر قدیانی رئیس انتشارات قدیانی و جمعی از کارکنان نهاد کتابخانه‌های عمومی و خانه‌کتاب در حرم مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
 
جلیسه در این مراسم با ابراز امیدواری نسبت به تاثیرگذاری هفته‌کتاب بر صنعت نشر کشور گفت: سال 1340 امام راحل خطاب به علی امینی سخنرانی تاثیرگذاری ایراد فرمودند که عمده مطالب این سخنرانی درباره نابسامانی‌های جامعه است. ایشان اشاره مهمی به نقش و تاثیر نهاد خانواده بر سطح اجتماع داشتند. ایشان خانواده را معنای جامعه اعلام کردند و تاکید داشتند اگر احیانا خانواده از نظر اخلاقی متزلزل شود همه جامعه دچار تزلزل خواهد شد.
 
به گفته جلیسه به‌خوبی می‌دانیم کتاب چقدر می‌تواند نقش تعیین‌کننده در خانواده داشته باشد و سطح آگاهی را نسبت به اتفاقات افزایش دهد و در نهایت موجب ارتقای فرهنگ جامعه شود.
 
دبیر بیست‌وپنجمین دوره هفته‌کتاب جمهوری اسلامی ایران با اشاره به توجه ویژه شورای سیاستگذاری این هفته به مقوله خانواده ادامه داد: در شورای سیاستگذاری شعار «آینده روشن با خانواده کتابخوان» انتخاب شد که نشان از تاکید بر اهمیت خانواده دارد. توجه ویژه به کتاب در طول این هفته و تمام سال به‌طور ویژه از مسئولیت‌های جدی ما به‌حساب می‌آید علاوه بر این پیداکردن راهی برای توسعه کتابخوانی در خانواده‌ها از دیگر اولویت‌های ماست. همه کتابداران قطعاً به این موضوع توجه کرده‌اند که چرا کتاب و کتابخوانی با وجود همه تلاش‌ها در جامعه نهادینه نشده است. از مهمترین دلایل این موضوع عدم نفوذ کتاب در خانواده‌هاست. با کمال تاسف خانواده‌ها آنقدر که به مسایل دیگر فرزندان می‌پردازند به بحث کتابخوانی اهمیت نمی‌دهند. به‌عبارت دیگر خانواده‌ها آنقدر که سلامت جسم و تفریحات را مهم می‌دانند متاسفانه کتاب و کتابخوانی در اولویت آنها قرار ندارد.
 
مدیرعامل موسسه خانه‌کتاب در ادامه ابراز امیدواری کرد که از ظرفیت نهاد کتابخانه‌های عمومی رسانه‌ها از جمله روزنامه‌ها، خبرگزاری‌ها و تلویزیون برای توسعه کتاب و کتابخوانی استفاده شود.
 
این مقام مسئول همچنین روز کتابدار را به همه کتابداران نهاد کتابخانه‌های عمومی تبریک گفت.
 
اللهیاری نیز در ادامه این آیین ضمن تمجید از سنت قدرشناسی مسئولان در همه رویدادها با حضور در حرم مطهر امام خمینی(ره) خطاب به رهبرکبیر انقلاب اسلامی گفت: جمع حاضر برخود می‌بالد که در عصر امام خمینی(ره) زندگی می‌کند همه متفکران دنیا خیزش‌ ملت‌‌های منطقه از جمله بیداری اسلامی را ناشی از فکر و حرکت امام خمینی(ره) می‌دانند.
 
معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور ادامه داد: در 28 شهریورماه سال 67 امام‌خمینی در پیامی به رئیس وقت بنیاد شهید کتابخوانی را مورد تاکید قرار دادند. هرچند خطاب اصلی این پیام فرزندان شهدا هستند اما ایشان درباره کتاب جملاتی دارند و فرمودند انس با کتاب خاطره‌آفرین و پایدار است.
 
اللهیاری با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری نسبت به مقوله کتابخوانی افزود: خلف صالح بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران کتابخوانی را اولویت خود قرار دادند بنابراین فرزندان شما در نهاد کتابخانه‌های عمومی نیز به‌خود می‌بالند که در این عرصه حرکت می‌کنند. حضرت‌ آیت‌الله خامنه‌ای در سال 90 در دیدار با اهالی فرهنگ فرمودند که «باید تجدید مطلعی درباره کتابخوانی اتفاق بیفتد» در کنار مضجع مطهر امام خمینی قول می‌دهیم که همه تلاش خود را برای توسعه فرهنگ کتابخوانی انجام دهیم. انقلاب امام ترویج فضیلت‌ها بود و کتابخوانی فضیلت است.
 
برنامه‌های بیست‌وپنجمین دوره هفته‌کتاب جمهوری اسلامی ایران از 20 تا 26 آبانماه با شعار «آینده روشن با خانواده کتابخوان» در سراسر کشور برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها