کتابخانه تخصصي علوم قرآن و حدیث آستان قدس رضوی در 6 ماه نخست سال 96، با بيش از 109 هزار منبع، پاسخگوی بیش از 32 هزار مراجعهکننده بوده است.
محمد مشایخی با اشاره به اینکه از ابتدای سال بيش از 118 هزار نسخه کتاب در اين کتابخانه مورد مطالعه قرار گرفته، ادامه داد: همچنين در اين مدت، کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حديث با حدود 16 هزار نفر، کتابخانه تخصصی ادبيات با بالغ بر 12 هزار و 400 نفر، کتابخانه تخصصی اقتصاد اسلامی با حدود 6 هزار نفر و کتابخانه تخصصی جغرافيا با نزديک به چهار هزار نفر، بيشترين تعداد مراجعهکننده را داشتهاند.
رئیس اداره کتابخانه عمومی سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با بیان اینکه نشریات متعدد تخصصی و حوزوی در زمینه قرآن و حدیث نیز در این کتابخانه در اختیار محققان و مراجعان قرار دارد، افزود: در این کتابخانه تمام منابع اطلاعاتی چاپی و الکترونیکی گردآوری شده تا امکان دسترسی و استفاده از منابع علوم قرآنی و حدیث برای پژوهشگران فراهم شود.
مشایخی استفاده از کتابخانههای دیجیتال از جمله مکتبهالشاملیه، جامعالاحادیث، جامعالتفاسیر و کتابخانههای دیجیتال قرآن کریم را بخشی از خدمات این کتابخانه برشمرد و گفت: محققان و پژوهشگران میتوانند علاوه بر دسترسی به منابع چاپی و لوحهای فشرده، بهصورت رایگان از پایگاههای تخصصی همچون نمایه و نورمگز استفاده کنند.
دهها کتابخانه تخصصی در ذیل سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی دایر شده که محل نگهداری آثار ارزشمندی اعم از نسخههای نفیس خطی و چاپ سنگی و سربی در زمینههای مختلف، مرقعات، دستنوشتهها، جزوات و قرآنهای خطی، اسناد دیداری و شنیداری، نفایس مطبوعاتی، کتابهای الکترونیکی و منابع نفیس لاتین است. جامعترین کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث هم با 45 هزار جلد کتاب چاپی و 40 هزار نسخه کتاب دیجیتال، فروردینماه 1389 در ذیل این مجموعه گشایش و مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
نظر شما