یکشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۶ - ۲۳:۰۱
قرآن پیام خداوند برای بشریت است

رحیم‌پور ازغدی در همایش ملی «جهان شمولی آموزه‌های قرآنی و روایی در دنیای معاصر»، گفت: قرآن کریم به‌عنوان کتاب مقدس مسلمانان در دنیا شناخته شده، اما این کتاب مقدس فقط برای مسلمانان نیست، بلکه پیام خداوند برای بشریت است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، همایش ملی «جهان شمولی آموزه‌های قرآنی و روایی در دنیای معاصر» به همت دانشکده علوم و فنون قرآن کریم و همکاری سازمان اوقاف و امور خیریه و برخی دانشگاه‌ها و سازمان‌‌ها، امروز (یکشنبه 12 آذر) با سخنرانی رحیم‌پور ازغدی و حجت‌الاسلام علی غضنفری، رئیس دانشکده علوم و فنون قرآن کریم برگزار شده است.  
 
تبیین پاسخ قرآن و حدیث به نیازهای بشری در جامعه‌ امروز توسط اندیشمندان با توجه به فضای منفی اسلام‌هراسی در غرب، از مهم‌ترین اهداف این همایش بود.  
 
در این آیین، هفت مقاله از میان 175 مقاله ارسالی به‌عنوان مقاله برتر معرفی و از نویسندگان آن‌ها تجلیل شد. «ابعاد جهان شمولی آموزه‌های اخلاقی در سیره امام رضا(ع)» به قلم محمدمهدی خبیر، «نگرشی بر مصدر جامعیت با محوریت آیات و روایات» به قلم محمدعلی طاهری و زینب شیشه چی، «بررسی تطبیقی جهان شمولی در آموزه‌های قرآنی و آیین مسیحیت» به قلم غفار شاهدی، «جهان شمولی آموزه‌های قرآنی- روایی و جایگاه و نقش آن در تمدن نوین اسلامی» نوشته لطف ا... خراسانی، «ادله عقلی و نقلی جهان شمولی آموزه‌های قرآنی و روایی» به قلم زهرا درویش و طاهره سادات طباطبایی، «مفهوم جهان شمولی آموزه‌های قرآنی و خاستگاه آن» اثر سیدعباس موسوی و علی کربلایی و «جهان شمولی آموزه‌های قرآنی و روایی و کارکرد آن در اقتصاد» به قلم محمدپارسیان و منصور پهلوان عنوان‌های مقاله‌های برتر است.
 
قرآن، پیام خداوند به بشریت است
 
رحیم‌پور ازغدی در این همایش بیان کرد: تنها چیزی که باعث می‌شود پیام قرآن به بشر برسد، قلب حضرت محمد (ص) است که گنجایش دریافت و ابلاغ این پیام الهی را نه تنها به مسلمانان بلکه به بشریت ابلاغ کرد. قرآن کریم به‌عنوان کتاب مقدس مسلمانان در دنیا شناخته شده، اما این کتاب مقدس فقط برای مسلمانان نیست، بلکه پیام خداوند برای بشریت است.

وی با اشاره به اینکه هیچ کلمه‌ای‌ در قرآن نیست که کلام خداوند نباشد، افزود: قرآن کریم آخرین باری است که خداوند با بشر صحبت کرده و پس از آن دیگر برای بشر پیام جدید و تازه‌ای نازل نشده، چراکه آفریدگار عقل و اندیشه و انواع استعدادها را در اختیار بشر قرار داده و این کتاب عظیم در واقع چگونگی مواجهه بشریت با انواع مشکلات است.

این استاد حوزه و دانشگاه گفت: این سوال تاریخی را باید به بشریت پاسخ داد که اگر قرآن کریم نازل نمی‌شد، زندگی چگونه می‌شد و چرا زندگی با قرآن بهتر است و چگونه می‌توان فهمید که قرآن نه تنها برای زندگی مفید بلکه ضروری بوده است، به این سوالها خود قرآن کریم جواب داده است. باید توجه کرد قرآن کریم در چه هندسه‌ای مطرح می‌شود، یعنی باید توجه داشت در چه موقعیتی درباره قرآن صحبت می‌کنیم. اگر از موقعیت نادرست با قرآن روبه‌رو شویم، همه چیز هم معکوس خواهد شد.

رحیم‌پور ازغدی ادامه داد: قرآن کریم یک خطاب مقدس به بشر است. ابتدا باید خطاب بودن این کتاب الهی مشخص شود و بعد از آن خودمان را جای مخاطب قرار دهیم. قرآن کریم باید طوری خواند شود که انگار بر آن شخص خواننده نازل شده و این مخاطب بودن تمامی بشر پیام قرآن باید تبیین شود.
 
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: نوع نگاه به قرآن کریم بسیار مهم است. آخرین و به‌روزترین شُبهات مرتبط با این کتاب الهی مثل نخستین شُبهات آن است و اصلا تازگی ندارد.

این نویسنده و استاد حوزه و دانشگاه، با بیان اینکه قرآن کریم مفاهیم بسیاری از آیات را به‌صورت مستقیم بیان نمی‌کند، گفت: این‌گونه آیات برای درک درست انسان از آیات بیان شده‌اند؛ قرآن نور مبین است و انسان را از تاریکی به سوی نور مطلق هدایت می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها