شجاع در گفتگو با ايبنا خبر داد:
شناسايي واردكنندگاني كه با تعرفه كاغذ گلاسه، مقوا به كشور وارد ميكنند
غلامرضا شجاع؛ نماينده مصرف كنندگان كاغذ با اشاره به نشست روز گذشته فعالان و دست اندركاران حوزه كاغذ در وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: اين نشست با موضوع تنظيم بازار كاغذ و مقوا، همچنين بررسي فعاليت واردكنندگان متقلبي برگزار شد كه در سالهاي ٩٥ و ٩٦ با تقلب از معافيت تعرفه كاغذ گلاسه سوء استفاده كرده و ، مقوا به كشور وارد ميكردند.
وي ادامه داد: تقلب در واردات مقوا با تعرفه گلاسه، اقدامي است كه طي سالهاي ٩٥ و ٩٦ توسط برخي از واردكنندگان سودجوي كاغذ و مقوا انجام شده است، واردات كاغذ گلاسه از ارزمبادلاتي برخوردار است، همچنين معافيت ماليات بر ارزش افزوده دارد و از معافيت تعرفه گمركي نيز بهرهمند است.
وي با بيان اينكه ساليانه حدود ٢٥ هزار تن كاغذ گلاسه در كشور مصرف ميشود، عنوان كرد: اين كاغذها براي كتابهاي نفيس و ماندگار و بخشي از كتابهاي حوزه كودك نيز استفاده ميشود. همچنين بخشي از اين كاغذهاي گلاسه در مطبوعات و براي نشريات تخصصي كاربرد دارند.
شجاع با اشاره به واردات ٨ برابر نياز ساليانه كشور در حوزه كاغذ گلاسه به كشور توسط واردكنندگان متقلب و غيرواقعي، يادآور شد: اين افراد به جاي ورود كاغذ گلاسه نسبت به ورود مقواهاي پشت طوسي اقدام كردهاند، آنها از طريق گلاسه به دليل سه امتيازي كه در حوزه ارز مبادلاتي، ماليات و تعرفه گمركي دارد به سودهاي هنگفتي دست پيدا كردهاند.
نماينده تشكلهاي صنعت چاپ استانهاي كشور بجز تهران همچنين درباره تصميمات اين جلسه براي پيگيري موضوع واردات مقوا به جاي كاغذ گلاسه، توضيح داد: به زودي شكايتي توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت تنظيم و از گمرك جمهوري اسلامي ايران خواسته ميشود تا فهرست واردكنندگان متقلبي كه در سال هاي ٩٥ و ٩٦ اقدام به واردات كاغذ گلاسه به كشور كردهاند تهيه و در اختيار وزارت صنعت، معدن و تجارت و تعزيرات گذاشته شود تا بررسي شود چه كساني گلاسه آوردهاند كه احتمالا فقط ١٠ درصد درستكار هستند و با بقيه متخلفان برخورد قانوني شود.
وي در پاسخ به سوال ايبنا كه هر كالايي براي ورود به كشور از مباني گمرك، نيازمند تاييد سازمان استاندارد است و چطور بر اين كالاها چنين نظارتي نشده است، پاسخ داد: متاسفانه در اين زمينه سهلانگاري شده و عدم تخصص در گمرك موجب بروز اين اتفاق شده است، اما در برخي مواقع تقلب ميشود و اصل كالا به سازمان استاندارد ارائه نميشود و كار توسط ترخيص كار به سازمان استاندارد برده ميشود كه شيوه نادرستي است و امكان تقلب را افزايش ميدهد.
شجاع يادآور شد: همچنين گاهي نيز جلوي درب كانتينر، كاغذ گلاسه گذاشته ميشود و پشت آن مقوا گذاشته ميشود، مقوايي كه از هيچ معافيت مالياتي و حمايتي برخوردار نيست.
وي با بيان اينكه اين تقلب ها توسط دفتر صنايع شيميايي و سلولزي وزارت صنعت، معدن و تجارت و انجمن واردكنندگان كاغذ، همچنين جمعي از مصرف كنندگان شناسايي شده است و نماينده وزارت ارشاد هم تاكيد كرده با وضعيت سخت اقتصادي كشور ميبايست با اين متخلفان برخورد قانوني شود، گفت: در اين موضوع در سال حدود ٢٠٠ هزار تن مقوا به جاي كاغذ گلاسه به كشور وارد شده و قرار است نامه رسمي از وزارت صنعت، معدن و تجارت به اداره گمرك ارسال شود تا فهرست واردكنندگاني كه در سال هاي ٩٥ و ٩٦ كاغذ به كشور وارد كردهاند، اعلام شود تا توسط وزارت صنعت و سازمان تعزيرات حكومتي بررسي شود تا مشخص شود كدام واردات درست بوده و در كدام قسمت تقلب شده است تا نسبت به شناسايي افراد اقدام شود.
شجاع همچنين درباره پيشنهاد سنديكاي واردكنندگان كاغذ در اين جلسه، اشاره كرده و گفت: قرار است به مقدار لازم كاغذ گلاسه مورد نياز مصرفكنندگان به بازار در سال مديريت و وارد شود تا دستاندركاران اين حوزه با كمبود هم روبرو نشوند.
به گفته وي، هركالايي براي ورود به كشور بايد از مسير قرمز يا مسير سبز گمرك عبور كند، در مسير قرمز شرايط سختگيرانه تر و دقيقتري نسبت به مسير سبز وجود دارد و از اين پس كاغذ گلاسه از مسير ورودي قرمز گمرگ به كشور وارد خواهد شد تا دست سودجويان كوتاه شود. همچنين شماره تعرفه كالاهايي كه امكان تقلب در آنها وجود دارد به گمرك جمهوري اسلامي ايران ارائه ميشود.
شجاع با تشكر از پيگيريهاي دفتر صنايع شيميايي و سلولزي در اين موضوع افزود: خوشبختانه همبستگي خوب و مناسبي براي پيگيري اين موضوع در ميان سازمانها و نهادها ايجاد شده است و در آينده نزديك فهرست واردكنندگان سودجويي كه در كار خود تقلب كردهاند، به سازمان تعزيرات حكومتي و قوه قضاييه معرفي ميشود تا تفاوت رقم تعرفه، ماليات و ارز مبادلهاي مشخص و دريافت شود، همچنين اين افراد براي هميشه از فعاليتهاي بازرگاني در حوزه كاغذ و مقوا محروم شوند.
وي در انتها به همكاري خوب وزارتخانههاي صنعت، معدن و تجارت و فرهنگ و ارشاد اسلامي و ديگر دستاندركاران كاغذ اشاره كرد و اظهار اميدواري كرد: در جلسات آتي در ادامه اين گونه جلسات براي حمايت از ناشران و مطبوعات معافيت ماليات بر ارزش افزوده خدمات اهالي صنعت چاپ كه در حوزه محصولات فرهنگي انجام ميشود در كارگروه تنظيم بازار تصويب تا توسط دولت به مجلس ارائه شود.
نظر شما