تیپو سلطان در دوره حکومت خود، اصلاحات گوناگونی در زمینههای اداری، اجتماعی، نظامی و اقتصادی انجام داد. وی تشکیلات اداری و نظامی خود را براساس الگوهای اروپایی بازسازی کرد و به تجهیز نیروی دریایی خود پرداخت.
«فرمانهای اقتصادی تيپوسلطان» بازخوانی روزگار و روش زندگی و برنامههای این سلطان است. خديجه عالمي درباره اين كتاب نوشته است: «تیپوسلطان به عنوان حاکم میسور که تحت شرایط فشار سیاسی کمپانی هند شرقی انگلیس قرار گرفته بود، اقدام به بهرهبرداری از موقعیت و ظرفیتهای قلمرو خود نمود تا بدین طریق در برابر کمپانی هند شرقی انگلیس به مقابله بپردازد. وی در این راستا، مراحل و گامهای متعددی از جمله توسعه کشاورزی، پرورش احشام، افزایش تولید فلزات و جلوگیری از قاچاق پرداخت.
در این میان توسعه کشاورزی یکی از مهمترین تصمیمگیریهای تیپوسلطان در راستای توسعه اقتصادی بهشمار میرفت. وی در این زمینه 66 فرمان صادر کرد که حداقل 70 درصد از فرمانهای اقتصادی را به خود اختصاص داده است. در حالی که سایر فرمانهای اقتصادی، در مقایسه با بخش کشاورزی در حداقل قرار گرفتهاند. از این رو محور فرمانهای صادره از سوی تیپوسلطان، کشاورزی و ارائه راهکارها و برنامهها در راستای توسعه آن و دستیابی به تأمین نیازهای مردم و رسیدن به مرحله خودکفایی و اقتصاد مقاومتی است.
فرمانهای اقتصادی صادره از سوی تیپوسلطان، بهعنوان برنامهریزی در ترویج دانشی بود که مردم منطقه قلمرو خود را جهت توسعه اقتصادی آماده نمود. وی با صدور این فرمانها، الگوی مطلوبی در راستای توسعه اقتصادی ارائه داد. همچنین تیپوسلطان در این زمینه به عوامل محيطي، اجتماعي و مذهبي نیز توجه نمود که جهت ايجاد توسعه، تحول و بهبود معیشت مردم و توليد محصولات كشاورزی و ترويج فرهنگ اقتصاد مقاومتي در اين منطقه تأثیرگذار بود.
پرداختن به روشهای توسعه اقتصادی که منتج به ارائه الگویی مناسب در این زمینه شود بدون شک بر اهمیت موضوع میافزاید. از اين رو بررسي فرمانهای تیپوسلطان در این زمینه بسیار با اهمیت است؛ زیرا الگوی تغییر در دانش، نگرش و رفتار را بدست میدهد که نتیجه آن دستیابی به الگوی مناسب مصرف و اقتصاد مقاومتی است.»
«فرمانهاي اقتصادي تيپوسلطان» تاليف خديجه عالمي در تيراژ 500 نسخه و به قيمت 12000 تومان از سوی نشر امیرکبیر روانه بازار نشر شده است.
نظرات