یکشنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۹
مشکلات جدی لیتوگرافان به دنبال نوسانات بهای ارز

رییس اتحادیه لیتوگرافان تهران با اشاره به نوسانات نرخ ارز و تاثیر آن بر واحدهای لیتوگرافی، گفت: با توجه به اینکه بخش عمده مواد اولیه مورد نیاز واحدهای لیتوگرافی وارداتی است، به دنبال گرانی‌ها و نوسانات نرخ ارز بسیاری از همکاران ما با مشکلات جدی در تامین مواد مورد نیاز خود روبه‌رو شده‌اند.

احمد ابوالحسنی؛ رییس اتحادیه لیتوگرافان تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، عنوان کرد: مواد اولیه بیش از ۷۵ درصد کالاهای مورد استفاده لیتوگرافی در حوزه‌های مختلف چاپ سیلک شامل شابلون و مرکب‌ها، ژلاتین و مهر‌ها وارداتی هستند و در هفته‌های اخیر به دنبال نوسانات بهای ارز در بازار همکاران ما با مشکلات جدی روبه‌رو شده‌اند.
 
وی افزود: مساله مهم صنعت چاپ این است که به دلیل وارداتی بودن بسیاری از کالاها و مواد مصرفی برای تهیه و خریداری آن‌ها به مشکل برخورده‌ایم و اعضای صنف ما با مشکلات جدی دست و پنجه نرم می‌کنند.
 
ابوالحسنی با بیان اینکه بخش‌های مختلف صنعت چاپ مثل یک زنجیره در کنار هم قرار دارند و به همدیگر وابسته هستند، عنوان کرد: ما الان در این زنجیره به هم پیوسته که شامل دست‌اندرکاران حوزه‌های مختلف صنعت چاپ هستند، دچار بحران هستیم و در کنار آن حاشیه‌هایی وجود دارد که شرایط کار را سخت‌تر می‌کند.
 
وی ادامه داد: به عنوان مثال در این میان برخی افراد که کارشناس نیستند و جایگاه حقوقی مشخصی ندارند در بازی با القاب اظهارنظرهای مختلفی می‌کنند و از نظر روحی نیز شرایط را برای همکاران سخت می‌کنند و به همین دلیل معتقدم که صنعت چاپ از وضعیت خوبی برخوردار نیست.
 
ابوالحسنی همچنین به رکود موجود در صنعت چاپ و فعالیت در حوزه لیتوگرافی هم اشاره کرد و گفت: از سوی دیگر رکود در این صنعت مشکلی جدی به شمار می‌آید، در بخش کتاب طی سال‌های اخیر با کاهش سفارش و شمارگان کتاب‌ها روبرو بودیم که در یکی دو سال اخیر این سفارش‌ها به سمت بخش چاپ دیجیتال سرازیر شده است و برای برخی همکاران شرایط خوبی نیست.
 
وی تاکید کرد: امید ما این است که از تولیدکنندگان و دست‌اندرکاران حوزه صنعت حمایت بیشتری شود خوشبختانه رییس اتاق اصناف توانسته دولت را متقاعد کند که تولیدی‌ها نیز مثل صنایع ارز مبادله‌ای دریافت کنند و این موضوع قدم خیلی خوبی بود اما مساله اینجا است که نحوه اجرای آن الان ابا مشکلاتی روبرو است.
 
به گفته وی، در هفته گذشته وزیر کشور گفت که ما از گذشته تاکنون در بخش تولید و حمایت از کالای ایرانی ضعف داریم و این موضوع به دلیل رانت‌ها و مسایل حاشیه‌ای بود که به تولید ضربه زده است.
 
رییس اتحادیه لیتوگرافان تهران با بیان اینکه مملکت از نظر اقتصادی بیمار است، عنوان کرد: به دنبال این شرایط صنف ما نیز بیمار شده است و تا زمانی که این بیماری به صورت ریشه‌ای حل نشود ما نیز نمی‌توانیم کاری کنیم. اگرچه تخصیص ارز مبادله‌ای نسبت به قبل بیشتر شده اما متاسفانه به کالاهای غیر اختصاص پیدا کرده و این کار ضربه‌های زیادی به تولیدکنندگان زده است.
 
وی یادآور شد: به نظر من حمایت‌ها کافی نیست و تنها کاری که شده این است که تولیدکنندگان می‌توانند از ارز مبادله‌ای استفاده کرد اما این کار هم به دلیل ضوابط و قوانین دست و پاگیر اداری تقریبا غیرممکن و دریافت آن با مشکلات زیادی روبه‌رو است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها