سهیل محمودی، شاعر و مجری توانمند همچون سالهای گذشته، اجرای این برنامه را برعهده داشت. او در سرآغاز شعرخوانی ها از چگونگی شکل گیری دفتر و همراهان این مجموعه در طول این سالها یاد کرد و با خواندن غزلی از قیصر امینپور، به پیشواز شعرخوانی شاعران جوان رفت.
شعرخوانی 20 نفر از دختران و پسران جوان از تهران و شهرستان های دور و نزدیک ، اواز مجید عبدالهی با همراهی نوای پیانوی فرزاد حیدری و پخش قطعهای منتخب از فایل های صوتی نقد و بررسی شعرهای اعضا در طول دوره، از جمله بخشهای این برنامه بود.
عبدالجبار کاکایی، سخنران روز نخست از دومین کنگره شعر جوان، در سخنانی بیان کرد: شاعران جوان وقتی شعر میگویند نباید احساس کنند که وحی منزل است، بلکه باید بعد از سرودن، از منظر یک منتقد به واکاوی و نقد اثر خود بپردازند و با حساسیت و دقت جزییات شعر خود را بررسی کنند.
کاکایی گفت: گاهی کمترین تغییرات میتواند فضاهای بسیار بهتری را در شعر ایجاد کند. سخنان او با ذکر خاطرهای از مهرداد اوستا و قرائت دو شعر و یکترانه پایان یافت.
در صبح دومین روز کنگره، شاعران، مهمانان و استادان ِهمراه به تماشای فیلم بزم رزم، ساخته سیدوحید حسینی نشستند. این فیلم با استقبال بسیار روبهرو شد و همه آن را اثری شایسته و اثرگذار دانستند.
در ادامه برنامههای روز دوم و در عصر پنجشنبه در کنار شعرخوانی بیست نفر دیگر از شاعران جوان، ساعد باقری به سخنرانی پرداخت. او در سخنان خود ضمن بیان خوشبینی نسبت به آینده بچههای این دو دوره اخیر گفت: پذیرفتنی نیست که برخی میگویند این نسل رو به اضمحلال میرود، به شرط آنکه شاعران جوان دایره مطالعات خود را بخصوص درباره متون کهن افزایش دهند.
وی در پایان شعرهای اعتراضی شاعران جوان را مصلحانه و دردمندانه خواند.
پایان بخش این دوره از کنگره شعر جوان، پخش کلیپی از فعالیتهای دفتر شعر جوان در طول دوره دوم بود. در شب پایانی و در ضیافت شام برگزار شده در حیاط خانه شاعران، شاعران جوان به همراه استادان دوره و اساتید شعر و ادبیات به گپ و گفت نشستند. حسین آهی، مصطفی رحماندوست،فاطمه راکعی، اسماعیل امینی، سیدعباس سجادی، ساعد باقری، محمد سلمانی، عبدالجبار کاکایی،وحید امیری، محمدرضا محمدینیکو، بیوک ملکی ، سهیل محمودی و .... از جمله همراهان در برنامههای این دو روز بودند.
نظر شما