پنجشنبه ۱۲ مهر ۱۳۹۷ - ۱۸:۳۹
کتاب "اندیشه سیاسی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی" خواندنی شد

کتاب "اندیشه سیاسی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی" که از کلیشه‌های رایج و مشهور درباره اندیشه و آراء آیت‌الله هاشمی رفسنجانی عبور کرده، با ترسیم چارچوب اندیشه سیاسی وی و بحث در نسبت اندیشه و عملکرد او با مبانی دینی نظام اسلامی اثری به دور از اغراض سیاسی و در خور فهم همگان ارائه کرده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی، کتاب "اندیشه سیاسی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی" از سوی این موسسه روانه بازار نشر شد.
 
چنانچه در مقدمه کتاب آمده، این اثر که از کلیشه‌های رایج و مشهور درباره اندیشه و آراء آیت‌الله هاشمی رفسنجانی عبور کرده، با ترسیم چارچوب اندیشه سیاسی وی و بحث در نسبت اندیشه و عملکرد او با مبانی دینی نظام اسلامی اثری به دور از اغراض سیاسی و در خور فهم همگان ارائه کرده است.
کتاب فوق به قلم دکتر حمیدرضا اسماعیلی، در قالب سه فصل به بررسی اندیشه سیاسی هاشمی رفسنجانی در سه برهه تاریخی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، دهه 60 و دوران ریاست جمهوری پرداخته است.

فصل اول که به بررسی مواضع،آراء و اندیشه‌های سیاسی هاشمی رفسنجانی در دوران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی اختصاص دارد، در 4 بخش تدوین شده است. تحلیل ایدئولوژی سیاسی، اندیشه حکومت دینی، قانون و سیاست‌گذاری مبتنی بر دین و روحانیت و حکومت اسلامی عناوین فصل اول است.

فصل دوم به بررسی مواضع ، آراء و اندیشه سیاسی مرحوم هاشمی در دهه 1360 می‌پردازد. این فصل در 3 بخش اصلی، مسائل مهم دهه 60 و مواجهه ایدئولوژیک هاشمی رفسنجانی با آن مسائل را مورد واکاوی قرار می‌دهد. موضوعاتی چون مقایسه ایدئولوژی اسلام و مارکسیست، تبیین مبارزه بین مستکبران و مستضعفان، اعلام موضع مواجهه با گروه‌هایی چون حزب توده، نهضت آزادی و... و ایدئولوژی ضد استکباری از جمله مفاهیم مورد بحث در فصل دوم این کتاب است.

فصل سوم کتاب درباره مواضع و اندیشه‌های آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در دوران ریاست جمهوری وی است. این فصل نیز از سه بخش کلی تشکیل شده است. در این فصل اندیشه‌های سیاسی هاشمی در سه حوزه سیاسی، حکومت دینی و قانون‌گذاری و سیاست‌گذاری دینی مورد تحلیل و بررسی قرار می‌گیرد. موضوعاتی چون اسلام‌گرایی و هویت مکتبی، دفاع از ایدئولوژی بنیادگرای دینی و ابتکار مبارزه مسلحانه، جمع سه هویت تمدن ایرانی، اسلامی و مدرنیستی، تقابل با جریان چپ اسلامی، دفاع عمل‌گرایانه از ولایت فقیه و ... از جمله مباحث مورد بحث در فصل سوم این کتاب است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها