مدیر پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی مطرح کرد:
بررسی مرجعیت علمی قرآن در چهار رشته علمی
رئیس کارگروه بررسی مرجعیت علمی قرآن گفت: کارگروهی در پژوهشکده علوم و فرهنگ اسلامی تشکیل شده که در دو رشته علوم اسلامی و 2 رشته علوم انسانی مرجعیت علمی قرآن را بررسی میکند.
وی ادامه داد: پیش از این فرهنگنامه 33 جلدی قرآنی منتشر کردیم که یک مجموعه بزرگ است و اکنون هم در حال استخراج فرهنگنامههای تخصصی از این مجموعه فرهنگنامهای هستیم. به عنوان مثال فرهنگنامههای شهادت و محیطزیست از دل همین مجموعه 33 جلدی استخراج میشود.
یوسفیمقدم با اشاره به اینکه پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن در حال آماده کردن دانشنامهای برای نوجوانان است، افزود: این دانشنامه در سه جلد متناسب با شرایط و اقتضائات سنین نوجوانی بوده و استانداردهای علمی هم در آن لحاظ شده است. به عنوان مثال ویرایش آن به شکلی است که یک نوجوان به راحتی بتواند مضمون آن را بفهمد و به سختی نیفتد.
مدیر پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در بخش دیگری از سخنانش گفت: علاوه بر تدوین دانشنامه و فرهنگنامه، این مجموعه تفسیرهای راهنمای قرآنی را برای علاقهمندان آماده میکند. در این بخش یکی از اصلیترین مجموعهها تفسیر آموزش قرآن کریم برای طلبههای حوزههای علمیه است.
وی ادامه داد: یکی از تفاوتهای این مجموعه تفسیری با نمونههای مشابه در این است که رشد علمی طلبهها در این مجموعه تفسیری اخیر مورد توجه قرار گرفته و متناسب با رشد علمی طلاب در سطوح گوناگون این 10 جلد مورد استفاده خواهد بود.
یوسفیمقدم با اشاره به اینکه در بخش تدوین کتابهای تفسیری یک مجموعه پنج جلدی تفسیر قرآن برای کودکان آماده کردیم، اعلام کرد: این مجموعه با عنوان «پیامهای آسمانی» حاوی شعر، قصه و داستان است و تلاش شده مفاهیم در همین قالب به کودکان منتقل شود.
مدیر پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان اینکه سومین کار اصلی این مجموعه مطالعات تطبیقی در حوزه مذاهب مختلف اسلامی و همچنین اسلام با سایر مذاهب است، عنوان کرد: یکی از مجموعههای مهمی که در این بخش به زودی روانه بازار کتاب میشود، بررسی تطبیقی و نقد و بررسی آثار مستشرقان است و نزدیک به هفت جلد کتاب در این مجموعه در دست انتشار است، البته از این مجموعه یک تا دو جلد هم منتشر شده است.
به گفته وی، یکی دیگر از فعالیتهای پژوهشکده فرهنگومعارف قرآن، در حوزه علوم قرآنی است. این علوم شامل موضوعات و مباحثی میشود که فرامتنی است و به متن آن مربوط نمیشود؛ بهعنوان مثال بررسی طرح موضوع تحریف قرآن در حوزه علوم قرآنی بررسی میشود.
یوسفیمقدم تأکید کرد: بحث اعجاز قرآن ذیل علوم قرآنی قابل بررسی بوده و پژوهشکده در این بخش هم ورود کرده است. هماکنون کتاب «اعجاز در قرآن کریم»(مجموعه 2 جلدی) در همین باره منتشر شده است.
مدیر پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی افزود: موضوع روششناسی تفسیری هم مربوط به همین بخش علوم قرآنی است و در این مجموعه فعالیتهایی درباره هماهنگی آیات قرآن و مباحث روشَشناسی انجام میدهیم.
یوسفی مقدم در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کار جدیدی را درباره مرجعیت علمی قرآن شروع کرده، گفت: این یک پروژه سنگین است که برای آن کارگروهی تعریف شده و قرار است در دو حوزه علوم اسلامی و علوم انسانی مرجعیت قرآن را مدنظر قرار دهیم و بعد از آن به توسعه و تعمیق مرجعیت علمی قرآن در سایر علوم بپردازیم.
نظر شما