وی افزود: در کنار هم زیستن رسمی است که پروردگار بنا نهاده است، پس با قبول یکدیگر رسم پروردگار را بهجا آوریم. اینجا شهر و دیار من است اما من این شهر را با مستوره اردلانها و آیتالله مردوخها میشناسم چون آنها زندگی کردن و هنر و علم فرا گرفتن رابه ما آموختند.
خالقی تاکید کرد: من امروز به راستی افتخار میکنم که در سنندج هستم و در میان عزیزانی هستم که سالهای سال است به دنبال آنها میگشتم. ایران همیشه به هنر و هنرمندانش پرآوازه بوده است.
این هنرمند نامی کُرد با اشاره به هنر فولکلور عنوان کرد: فولکلور بر اساس با هم زندگی کردن پیریزی شده است. انسانها فرهنگ را پایه ریزی کردند تا بتوانند بر آن اساس در کنار هم با آشتی زندگی کنند.
استاد خالقی افزود: اگر چیزی ناکوک هم وجود دارد، این مسائل توسط کدخدای ده و روستا افزوده شده است و ماندگار نیست. همه ما فرهنگ را از طبیعت گرفتیم و اگر طبیعت را میخواهیم، پس یکدیگر را قبول کنیم.
وی نظرش را هم درباره کنگره تجلیل از مفاخر کرد اینگونه بیان کرد: من این حرکت فرهنگی را از طریق دانشگاه احساس کردم که مشخص است حرکتی انسانی و فرهنگی است. اولین پشتیبان این حرکت عظیم هم آقای استاندار بودند. من افتخار میکنم که بازگشتم، با این رویداد بزرگ فرهنگی هم راستا بود و امیدوارم تداوم داشته باشد و با هم این راه را طی کنیم.
نظر شما