به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از شبکه ترویج کتابخوانی ایران، این کارگاه با هدف آموزش مربیان برای برگزاری کارگاههای شهرستانی، چهارشنبه و پنجشنبه ۱۲ و ۱۳ تیرماه با حضور بیش از ۶۰ نفر، در شهر یزد برگزار شد. مدرسین این کارگاه دو روزه دو تن از چهرههای نام آشنای ادبیات کودک و نوجوان ایران، آقای جعفر توزندهجانی و خانم نلی محجوب بودند.
در روز نخست بعد از معرفی، شرکتکنندگان به گروههای پنجنفره تقسیم شدند و به صورت گروهی پیرامون سوالات یا موضوعات مطرح شده از طرف اساتید گفتگو کرده پاسخهای گروه را در قالب طرحی خلاقانه روی کاغذ پیاده کردند. در پایان یک نفر پاسخ گروه را برای کل شرکتکنندگان ارائه داد.
در خلال این ارائهها سوالات و نکات لازم از طرف شرکتکنندگان و اساتید مطرح شد. سوال گروهی روز اول این بود:
۱. تسهیلگر کیست و ویژگیهای او چیست؟
در ادامه اساتید پیرامون شیوهنامه باشگاه، عناصر تشکیلدهندهی آن و ضوابط تشکیل باشگاه، ثبت آن در سامانه، فعالیت در باشگاه، تهیهی مستندات و ارسال آن توضیح دادند و بخشهای پنجگانهی مسابقه را معرفی کردند.
روز دوم هم با گروهبندی شرکتکنندگان آغاز شد. ابتدا اساتید پیرامون کودک، ادبیات کودک و تفاوت آن با ادبیات بزرگسال توضیح دادند. سپس از گروهها خواستند به این سوال پاسخ دهند:
۱. بعد از تشکیل باشگاه به چه روشهایی کتابخوانی را خارج از باشگاه ترویج میکنید؟
در روز دوم جوادیان، ریاست فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد و حوتینژاد معاونت فرهنگی این اداره از کارگاه بازدید کردند.
در ادامه به هر گروه یک کتاب کودک دادهشد و از آنها خواستهشد کتاب را برای کودکان بلندخوانی کنند و همچنین مشخص کنند که چگونه پیرامون کتاب بحث میکنند یا فعالیتهای جانبی انجام میدهند. و نیز چگونه این کتاب را به یک بزرگسال ارائه میکنند؟
بعد از ظهر روز پنجشنبه با گرفتن عکس دسته جمعی کارگاه به پایان رسید.
نظر شما