صالحی در نشست همگرایی دولت و پدیدآورندگان آثار فرهنگی و هنری:
واگذاری امور به مردم با بهبود کسبوکار انجام میشود
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه مقدمه واگذاری امور به مردم بهبود کسبوکار است، گفت: یکی از ٩ برنامهای که به مجلس شورای اسلامی ارائه دادم بهبود کسبوکارهای فرهنگ و هنر بهعنوان کلان برنامه بود.
صالحی، در این نشست گفت: در دو سال اخیر رویکردها و اقداماتی در حوزه فرهنگ و هنر انجام شده است که کاهش و تجمیع مجوزها از تعداد ١٣٧ به ٣٦ مجوز یکی از این اقدامات به شمار میآید تا از این طریق فضای کسب و کار روانتر و آرامتر شود.
وی در عین حال تصریح کرد: دستورالعملهای روشن برای هر مجوز منجر به این میشود تا حقوق و مطالبات اهالی فرهنگ و هنر از دولت شفافتر باشد و مشاغل فرهنگی و هنری تعریف خود را پیدا کنند.
صالحی با اشاره به امضای دستور العمل همگرایی پدیدآورندگان آثار فرهنگی و هنری افزود: این پروژه با همکاری اهالی فرهنگ و هنر تا پایان امسال به نتیجه میرسد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: تلاش کردیم منابع سرمایه گذاری در حوزه های فرهنگی و هنری را تسهیلتر کنیم. معصومیت فرهنگی طوری بود که در منابع مالی مفقود است. در نامهای به رئیسجمهور محترم درخواست دادیم که فرهنگ و هنر به دلیل اینکه در بخش منابع مالی مفقود شده است در صندوق توسعه ملی به آن توجه شود.
وی بیان کرد: فرهنگ و هنر بهعنوان اقتصاد و معیشت اهالی فرهنگی و هنری باید در منابع مالی جدیتر دیده شود. تشکیل مجتمع حل اختلاف فرهنگ، هنر و رسانه نیز با این نگاه بود که موضوعات و مشکلات این اهالی در فضای روانتر و آرامتری پیش رود و مسائل آنها سریعتر دنبال شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: محیطهای متعدد با طرحهای فراوانی وجود دارد که فرصتی را برای کسب و کارهای فرهنگی و هنری فراهم میکند که گذرهای فرهنگی یکی از این اقدامات در این زمینه است و امشب در سفری که به اصفهان خواهم داشت دو خیابان فرهنگ و هنر در نجفآباد افتتاح میشود.
وی ادامه داد: یکی از رویکردهای مهمی که مورد توجه و نظر دولتهای یازدهم و دوازدهم بوده و هست واگذاری امور به مردم و صنوف مرتبط است. این رویکرد جدی جناب آقای دکتر روحانی است و بهطور پیوسته مورد مطالبه ایشان از هیات دولت است.
صالحی در عین حال تصریح کرد: بهبود کسب و کار نیز مقدمه واگذاری امور به مردم و اصناف است بنابراین توجه با این امر ضروری است. این رویکرد مقومات و مقدماتی را لازم دارد. اگر بخواهیم بدانیم چرا این اتفاق تاکنون صورت نگرفته و همچنان چتر دولت ها بر فضای اقتصاد و معیشت مردم حاکم است باید به عوامل آن توجه داشته باشیم.
وی افزود: در این زمینه دو عامل مهمتر از دیگر عوامل است. ابتدا اینکه مردم باید در تمام این مسیر حضور داشته باشند نه در انتهای مسیر. گفتوگو بهعنوان ارتباط دولت و مردم از سطح سیاستگذاری تا مرحله اجرا است و مردم و دولت باید همپای هم حرکت کنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در عین حال تصریح کرد: با همین نگاه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آییننامه شورای گفتوگو را تنظیم کردیم و با همین رویکرد اتفاق امروز شکل گرفت.
صالحی در ادامه تاکید کرد: برخی اوقات دولتمردان حس میکنند عقل کل هستند و فکر میکنند به جای مردم و آن مجموعه میتوانند تصمیم کلان بگیرند در حالیکه باید در مسیر تدوین قوانین همراهی و همفکری مردم را جدی بگیریم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: عامل دوم اینکه نهادهای مدنی در ایران در ١٥٠ سال گذشته به خوبی شکل نگرفتهاند و این باعث میشود تفویض و واگذاری به مردم کمتر شکل بگیرد و دولت بزرگتر و ناکارآمدتر شود. تکلیفی که در برنامه ششم توسعه ارجاع شده و یک تکلیف قدیمی است اما تاکنون به بار ننشسته است و این اتفاق در حال شکل گرفتن است.
عضو کابینه تدبیر و امید ادامه داد: انجمنها و کانونها بخشی از هویت نهاد مدنی است که میتواند اتفاق بیفتد و امتداد یابد، ریشه بدواند و ماندگار شود و مسیری برای تفویضها و واگذاری امور به صنوف به شمار میآید.
در ابتدای این نشست علیاصغر سیدآبادی، مشاور برنامهریزی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گزارشی از روند شکل تدوین دستورالعمل همگرایی پدیدآورندگان آثار فرهنگی و هنری ارائه داد.
نظر شما