مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم با بیان اینکه این استان بعد از تهران دومین صادرکننده مجوز نشر کتاب در کشور است، گفت: 10 هزار و 697 مجوز نشر کتاب در سال 97 در قم صادر شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، ادامه داد: حرکت کلی این اداره کل بر اساس هدفگذاریهای مشخص بوده و تلاش شده تا دستاوردهای این اداره کل در مسیر این چشماندازها قرار گیرد.
وی با بیان اینکه فعالیتهای فرهنگی بودجه زیادی نیاز دارد، افزود: در صورتی که حمایت مالی از کارهای فرهنگی انجام نشود، طبیعی است که اقدامات فرهنگی کاهش مییابد، ولی با این وضعیت اقتصادی و با وجود محدودیتهای مالی، موفق شدیم مطالبات و سهم استان را از مجموعه کشور بگیریم.
حسینی کاشانی بیان کرد: برخی استانها به دلیل اینکه سالها سابقه استان بودن را داشتهاند، زیرساختهای آنها تکمیل است، اما چون استان قم یک استان نوپا است، تا برطرف کردن مشکلات زیرساختی کارهای فرهنگی فاصله دارد که در این زمینه عزم جدی و مشارکت و همراهی مردم ضروری است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، با بیان اینکه حرکت در زمینه فرهنگ باید متناسب و متوازن و بر اساس اهداف، شاخصها، راهبردها و اعتبارهای موجود انجام شود، ادامه داد: در سال گذشته، 12 درصد بودجه به حوزه رسانه، 29 درصد به حوزه فرهنگی، 17 درصد به حوزه قرآنی، 10 درصد به حوزه سینمایی و 32 درصد هم به حوزه هنری تخصیص یافت.
وی با بیان اینکه برگزاری جشنوارههای ملی در قم برای تقویت زیرساختهای فرهنگی این حوزه است، گفت: یکی از سیاستهای جدی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمایت از حرکتهای مردمی و نهادهای مردمی برای کارهای فرهنگی خودجوش است و در این راستا حدود 60 درصد بودجهها به برنامههای از پیش تعیینشده و 40 درصد در راستای برنامههای خودجوش مؤسسات، حجاب و عفاف و حوزههای مختلف دینی بوده است.
تک شهرستانی بودن، جذب اعتبارات برای قم را با مشکل مواجه کرده است
حسینی کاشانی با بیان اینکه در سال 97 نسبت به سال 96، 40 درصد اعتبار بیشتری برای ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم جذب کردیم، ادامه داد: تک شهرستانی بودن، جذب اعتبارات برای قم را با مشکل مواجه کرده است اما با تمام محدودیتهای مالی، رشد قابل قبولی در جذب اعتبارات در سال 97 نسبت به سال 96 داشتهایم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، با اشاره به امضای تفاهمنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و استانداری قم افزود: 60 درصد مفاد این تفاهمنامه محقق شده است که در زمینه زیرساختی و برنامهای شاهد اتفاقات خوبی در استان هستیم.
وضعیت یارانه مطبوعات و کاغذ در استان قم
وی در رابطه با یارانه مطبوعات گفت: در سال 96، کل یارانه مستقیم مطبوعات قم، 3 میلیارد و 900 میلیون ریال بود که این رقم در سال 97 به هفت میلیارد و 260 میلیون ریال افزایش یافته است.
حسینی کاشانی با اشاره به اینکه در سال 96 در قم 11 هزار و 541 آگهی و در سال 97، 17 هزار و 267 آگهی بین مطبوعات استان قم توزیع شده است، تصریح کرد: 105 هزار و 290 کیلو کاغذ از ابتدای سال 98 تاکنون توزیع شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، ادامه داد: در زمینه کاغذ در استان قم نسبت به سایر استانها دریافتی بیشتری داریم و امیدواریم وضعیت کاغذ مطبوعات به وضعیت مطلوبی برسد، چون یکی از مطالبات جدی ماست.
وی با بیان اینکه قم، بعد از تهران دومین صادر کننده مجوز برای چاپ کتاب است، گفت: تعداد مجوزهای صادر شده کتاب در سال 96، 10 هزار و 334 و در سال 97 به 10 هزار و 697 مجوز رسیده است.
حسینی کاشانی با تاکید بر اینکه نیمی از مجوزهای صادر شده در حوزه دین است، افزود: در سال جاری تاکنون بیش از 4 هزار مجوز برای چاپ کتاب در قم صادر شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، با بیان اینکه قم از جمله استانهای پیشرو در ورود به سامانه چاپ و نشر است، بیان کرد: در بحث شورای فرهنگ عمومی، قم جزء سه استان برتر کشور، در جشنواره چاپ نیز اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزیده و در جشنواره شهید رجایی سال 96 این اداره کل رتبه اول را كسب کرده است.
وی با اشاره به وجود 367 رسانه دارای مجوز در استان قم گفت: 281 نشریه چاپی، 59 پایگاه خبری و 27 رسانه برخط در استان وجود دارد، ضمن اینکه در حوزه فصلنامههای تخصصی، استان قم جزء چهار استان اول کشور است.
اعتبار شورای توسعه فعالیتهای قرآنی قم بیش از دو برابر شد
حسینی کاشانی با بیان اینکه تعداد موسسات قرآنی در سال 98 به 55 موسسه افزایش یافته است، افزود: شورای توسعه فعالیتهای قرآنی قم، رتبه اول کشوری در برگزاری جلسات را دارد، ضمن اینکه اعتبارات این شورا در سال 98 نسبت به سال 97 بیش از دو برابر شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم با بیان اینکه 57 میلیون تومان در سال 96، 80 میلیون تومان در سال 97، رقم حمایت از مؤسسات قرآنی است، ادامه داد: 10 هزار و 280 نفر در آزمون قرآنی شرکت کردهاند و رتبه اول در تعداد شرکتکننده آزمون قرآن و عترت را در کشور داشتیم.
وی در ادامه به موسسات چند منظورهی استان اشاره کرد و افزود: 238 موسسه چند منظوره به 256 موسسه در سال 98 افزایش یافته است، ضمن اینکه تعداد موسسههای تک منظوره نیز از 96 به 108 موسسه افزایش یافته است.
از 1300 ناشر دارای مجوز در قم 700 ناشر فعال هستند
حسینی کاشانی با بیان اینکه یک هزار و 300 ناشر در استان وجود دارد که حدود 700 ناشر فعال است، ادامه داد: در حوزه نشر در سال 97 نسبت به سال 96 کاهش داشتهایم که این کاهش به دلیل مشکلات حوزه چاپ و نشر و خروج برخی ناشران از صنعت نشر بوده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، با بیان اینکه تامین مواد اولیه چاپخانهها و تامین کاغذ، چالشهایی برای صنعت چاپ استان ایجاد کرده است، افزود: در حوزه چاپ به دلیل مشکلات تأمین مواد اولیه چاپخانهها و کاغذ، به دنبال دریافت تسهیلات هستیم و در حوزه فرهنگ و هنر رشد 300 درصدی داریم.
وی با بیان اینکه اولین سند چاپخانه شهرک چاپ و نشر را در سال 96 صادر کردیم و دومین مجموعه انتشارات در حال ساخت است، گفت: 60 چاپخانه از ما زمین خریداری کردند و 100 هکتار از 200 هکتار آن مربوط به شهرک چاپ و نشر است.
تعداد صندلیهای سینما در قم نسبت به سال 96 دو برابر شد
حسینی کاشانی ادامه داد: هماکنون 2 هزار و 550 صندلی سینمایی فعال در استان وجود دارد که این آمار نسبت به سال 96 بیش از دو برابر افزایش یافته است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، با بیان اینکه تعداد عناوین تولید شده در حوزه هنری در قم در سال 97 نسبت به سال 96 کاهش، ولی کیفیت آثار تولیدی استان، افزایش یافته است، افزود: تماشاچیان تئاتر قم از 34 هزار نفر در سال 96 به 47 هزار نفر در سال 97 افزایش یافته است.
وی در ادامه با اشاره به تسهیلات خانگی برای رونق اشتغال حوزهی فرهنگ و هنر گفت: در سال گذشته به هر فردی که برای 4 نفر در زمینه فرهنگ و هنر شغل ایجاد کرده، 750 میلیون ریال تسهیلات پرداخت شد.
حسینی کاشانی با بیان اینکه انجمن سینمای مستند در استان قم به عنوان سومین استان کشور ایجاد شده است، دامه داد: 14 انجمن و اتحادیه، زیرمجموعه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت میکند که تلاش اداره کل، حمایت از این مجموعههای صنفی است.
مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی قم در پایان با بیان اینکه حجاب و عفاف از جمله اولویتهای اصلی این اداره کل است، گفت: حمایت از ظرفیتهای مردمی در حوزه حجاب و عفاف، اجرای طرح چهارشنبههای زهرایی و همچنین تخصیص 700 میلیون ریال در راستای حمایت از موسسههای فعال در حوزه حجاب و عفاف از جمله اقدامهای صورت گرفته در این زمینه است.
نظر شما