شنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۷:۴۳
فرهنگ را نمی‌توان از انقلاب اسلامی ایران جدا کرد

اشرف بروجردی گفت: هرچه بخواهیم نقشه ایدئولوژی را از نظام جدا کنیم، نقش فرهنگ را نمی‌توان از تلاش‌های انجام شده این سرزمین جدا کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اشرف بروجردی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در اختتامیه برنامه انتخاب و معرفی ششمین پایتخت کتاب ایران و ششمین جشنواره روستاهای و عشایر دوستدار کتاب ایران، ضمن تبریک ایام دهه فجر بیان کرد: امیدوارم این ایام همیشه برای مردم ایران شادی و شادکامی فراهم بیاورد؛ انقلابی که حاصل فرهنگ بود و ادامه مسیر هم بر مبنای فرهنگی شکل گرفته و تداوم پیدا کرده است.

وی افزود: هرچند بسیاری از مردم معتقدند که انقلاب ما یک انقلاب ایدئولوژیک بود؛ اما هرچه بخواهیم نقشه ایدئولوژی را از نظام جدا کنیم، نقش فرهنگ را نمی‌توان از تلاش‌های انجام شده این سرزمین جدا کرد. حاصل این تلاش های فرهنگی، رفتار مردم ایران را شکل داد و هرکس بر مبنای رفتار و شاخص‌ها شخصیت خود را شکل می‌دهد. 

اشرف بروجردی با بیان اینکه رفتارها جز با نگاشته‌ها و آموزه‌هایی که بزرگان در اختیار مردم گذاشته‌اند، شکل نمی‌گیرد؛ اظهار کرد: هرکس به‌اندازه توان خود از ظرف دانش بهره‌مند می‌شود و به‌اندازه ظرفیت وجودی خود از معرفت الهی بهره‌مند خواهد شد.

وی عنوان کرد: همه با هم باید برای آینده سرزمین تلاش کنیم تا ایران سربلند و سرافراز را بسازیم و ایران توسعه یافته را به جهانیان عرضه کنیم و این گام یا به عبارتی ایجاد شاخص‌های توسعه به دست کسانی است که اهل فرهنگ و قلم هستند و با خواندن کار خود را آغاز می‌کنند. 

بروجردی با اشاره به اینکه خواندن، رسالتی است که به بشریت عرضه شده‌است، خاطرنشان کرد: انسان‌ها باید از این امر الهام بگیرند. در جمهوری اسلامی نگاه به فرهنگ، باید عمیق و فراگیر باشد. 

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تاکید کرد: همه تلاش‌ها باید در جهت شناساندن عرصه فرهنگ به نسل امروز و نسل آینده در دو قالب مباحث قانونی و آموزه‌های کلامی و بیانی صاحبان علم و فرهنگ باشد.

بی‌سوادی باید از جامعه ایران رخت ببندد
بروجردی با بیان اینکه قبل از انقلاب اسلامی ایران، جامعه از سواد بالایی برخوردار نبود، اظهار کرد: پس از جهاد تشکیل نهضت سوادآموزی که توسط امام خمینی(ره) انجام شد، حدود 90درصد جامعه باسواد شدند. جامعه باید روزبه‌روز به سمت سوادآموزی حرکت و این فرهنگ باید تسریع پیدا کند. آمار بی‌سوادی نباید در جامعه بالا برود بلکه بی‌سوادی باید از جامعه رخت ببندد.
 
وی افزود: اگر دانش مکتوب و نوشته‌شده‌‌ای که از بزرگان به ما منتقل شده را به نسل آینده به‌ویژه نسل امروز که با سوال‌های عدیده‌ای روبه‌رو است، برسانیم؛ باید با سرعت‌عمل بیشتری به این کار ادامه بدهیم و عرصه گفت‌وگو و تعامل را برای نسل امروز فراهم کنیم.
 
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به اینکه پایتخت کتاب ایران یکی از فرصت‌ها برای مشارکت‌های مردمی و داوطلبانه است، گفت: این رویداد ضمن جذب مشارکت‌های داوطلبانه به هم‌افزایی میان دستگاه‌های دولتی و مردمی نیز اهمیت می‌دهد و به‌این دلیل، کتاب می‌تواند در جامعه رشد کند.
 
وی با بیان اینکه کتاب باید در سبد کالای مصرفی خانوارها قرار بگیرد، خاطرنشان کرد: در اوایل پیروزی انقلاب، کتاب در سبد مصرفی مردم، جایگاه خودش را داشت اما چندسالی پس از آن مورد غفلت قرار گرفت و حالا با حمایت‌های دولت تدبیر و امید دوباره به جایگاه خودش در سبد خانوارها خواهد رسید.
 
به گفته بروجردی، مردم جامعه باید احساس کنند که کتاب تنهاترین و بهترین دوست و همدم آن‌ها است.
 
نقد و گفت‌وگو روند کتابخوانی در جامعه را سرعت می‌بخشد
بروجردی با بیان اینکه فعالیت در عرصه ترویج کتابخوانی قابل‌توجه است، بیان کرد: یکی از نکات مهم حوزه کتابخوانی گفت‌وگو و نقد کتاب است که باید با تعامل میان مردم و اهالی کتاب انجام شود. باید با صبر به نقد کتاب‌ها توجه کنیم. کتاب مقوله‌ای ارزشمند و کتابخوانی، عزیز است؛ اما آنچه می‌تواند کتابخوانی در جامعه را سرعت ببخشد، نقد و گفت‌وگو است که نباید از آن غافل شویم.
 
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: آفت جامعه اسلامی جهل است و توسعه‌دهنده جامعه اسلامی، دانش و کتابخوانی است.


فعالیت مستمر جشنواره‌های کتابی در طول سال
در بخش دیگری از این مراسم، علیرضا مختارپور، دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به دو ویژگی مثبت در برگزاری  جشنواره‌های کتاب‌محور بیان کرد: نخستین ویژگی بررسی مستمر طرح‌ها، اصلاح، رفع نواقص و تکمیل آن‌ها است.

وی ادامه داد: امسال در جلسه ستادی انتخاب پایتخت کتاب ایران که با حضور اعضا برگزار شد، پیشنهاداتی برای جلوگیری از ایجاد اجحاف در حق شهرهایی که جمعیت، وسعت و فاصله بسیاری با یکدیگر دارند، انجام شد تا روند بهتری داشته باشند. 

دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به طرح‌‌های کتابی گفت: دومین ویژگی که در این چند سال گذشته رخ داده و شاهد آن بودیم، این است که در سال‌های گذشته شهرها بر اساس طرح‌های ارسال شده نظارت می‌شدند؛ اما در دو سال اخیر برخی از شهرها صرف نظر از انتخاب شدن و یا نشدن در این طرح به فعالیت‌های خود برای ترویج کتاب و کتابخوانی در شهرهای ایران ادامه می‌دهند و این اتفاق خوشایندی در عرصه ترویج کتابخوانی در شهرهاست.

به گفته مختارپور این ویژگی‌های مثبت به این معناست که در طول سال شاهد اقدامات و طرح‌های خلاقانه‌ در شهرها و روستاها صرف نظر از اینکه کدام شهرها به عنوان پایتخت کتاب ایران و روستا و عشایر دوستدار کتاب انتخاب می‌شوند، باشیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها