شنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۷
بهترین دارو خود شما هستید

نویسنده در کتاب «بهترین دارو خود شما هستید» به اهمیت زمان استفاده از داروهای شیمیایی تاکید کرده است؛ برای مثال وی معتقد است؛ برای دستیابی به آرامش می‌توان از یک لیوان آب گیلاس استفاده کرد؛ چراکه آب گیلاس دارای آنزیم‌های تسکین‌دهنده برای بدن است.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) کتاب «بهترین دارو خود شما هستید» نوشته فردریک سالدمان، نویسنده و پزشک فرانسوی به مخاطبان یاد می‌دهد که چگونه می‌توانند از دل بیماری‌ها عبور کنند و با ابزارهایی که در دستشان دارند از خود مراقبت کنند. چندی پیش این اثر از سوی انتشارات البرز راهی بازار کتاب شده است.
 
سعیده بوغیری، مترجم کتاب «بهترین دارو خود شما هستید» در گفت‌وگو با خبرنگار ایبنا درباره محور اصلی و هدف نویسنده از تالیف این اثر گفت: ابتدا باید بگویم سالدمان (نویسنده) یکی از پزشکان مشهور در فرانسه است که آثار پرفروشی در کارنامه خود داشته است و یکی از دلایل ترجمه این کتاب وجود دیدگاهی است که در ارتباط با مصرف دارو در جامعه وجود دارد؛ اینکه مردم تمایل زیادی به مصرف داروهای شیمیایی دارند؛ در حالیکه بسیاری از پژوهشگران معتقدند، برای درمان هر بیماری نیاز به مصرف داروی شیمیایی نیست.
 
وی افزود: بسیاری از پزشکان معتقدند اگر برای مراجعه‌کنندگان و بیماران دارو تجویز نکنند آن‌ها کار پزشک را زیر سوال می‌برند و تصور بر کم‌کاری یا عدم توجه وی به بیمار می‌کنند. در حالیکه برای درمان بسیاری از بیماری‌ها نیازی به مصرف دارو یا داروهای شیمیایی نیست و الزامی هم برای تجویز آن‌ها وجود ندارد.
 
بوغیری تاکید کرد: از سوی دیگر آمارها نشان می‌دهند مصرف داروی شیمیایی در کشور بسیار بالاست و بر اساس بسیاری از پژوهش‌ها و منابع اطلاعاتی، صنایع دارویی کشورهایی مانند سوییس، فرانسه و آلمان که پیشرفته‌ترین کشورها در زمینه پزشکی و دارویی به شمار می‌روند، ببش از پنجاه درصد صنایع داروسازی آن‌ها بر پایه داروهای گیاهی است.
 
بوغیری گفت: حال این پرسش مطرح می‌شود که دلیل مصرف زیاد داروهای شیمیایی خارجی در ایران چیست؟ در واقع داروهای شیمیایی خارجی تولید شده در این کشورها برای کدام مصرف‌کننده است؟ چراکه اغلب مردم در این کشورها تمایل به مصرف داروهای گیاهی دارند؛ از طرفی دیگر با نگاه اجمالی به محتوای کتاب‌ها چه در ایران و چه در دیگر کشورها خواهید فهمید که تمایل به نوعی بازنگری در عقاید وجود دارد. در واقع  می‌توان نوعی بازگشت به منابع آرام‌بخش طبیعت که در سنت شرقی وجود دارد را در این کتاب‌ها یافت.
 
وی با اشاره به اهمیت اطلاعات دارویی که در این اثر درج شده است، افزود: نویسنده کتاب با توجه به این موضوع اثر خود را تالیف کرده است و در فصل‌‌های کتاب به بسیاری از بیماری‌هایی اشاره می‌کند که برای درمان نیازی به دارو ندارند؛ در واقع بیماری‌هایی هستند که چه دارو مصرف بشود و چه نشود سیر خاص خود را دارند؛ مانند اغلب بیماری‌های ویروسی.
 

 
بوغیری افزود: به طور معمول این نوع بیماری‌ها دارای یک مدت زمان دوره‌ای هستند که برای بهبود باید طی شوند و با روش‌هایی مانند استراحت و تغذیه یا استفاده از برخی دم‌نوش‌ها یا بخورهای گیاهی، روند بهبود بیمار تسریع می‌شود. علاوه بر آن تقویت شرایط روحی در روند درمان بسیار اثرگذار است که افراد باید توجه ویژه‌ای به آن داشته باشند.
 
این مترجم با اشاره به روش های ذکر شده در کتاب تاکید کرد: نویسنده در این کتاب روش‌های دیگری به جز استفاده از داروهای شیمایی را برای بهبود درمان پیشنهاد کرده و تلاش می‌کند از تجربه‌های شخصی خود و دیگر پزشکان برای ارائه دقیق محتوا به مخاطب استفاده کند؛ حتی افرادی که به بیماری‌های پیشرفته مانند سرطان یا امراض مزمن مبتلا هستند هم می‌توانند از این اثر نهایت بهره را ببرند.
 
به گفته این مترجم؛ فردریک سالدمان یکی از پزشکان مشهور کشور فرانسه است که کتاب‌های زیادی تا کنون نوشته و محققان بسیاری بر صحبت‌های وی صحه می‌گذارند. وی تلاش می‌کند با تجربه سال‌ها طبابت خود به افراد بگوید اصرار برای دریافت دارو در بسیاری موارد به ضرر سلامتی و جسم یک فرد تمام می‌شود.  
 
وی گفت: برخی راه‌های مراقبت، پیشگیرانه و تقویت بدن در کتاب درج شده است. در کنار این مطالب نویسنده به تجربه‌های خود از برخورد با بیماران خاص و صعب‌العلاج که روش‌های دیگری را هم برای درمان بیماری خود بهره گرفته‌اند هم اشاره کرده است. همچنین به ذکر نکاتی درباره رفع کسالت‌ها و اختلالات روحی هم پرداخته است. به همین دلیل تا حدی کتاب جنبه خودشناسی هم دارد.
 
به گفته این مترجم؛ نکاتی چون مراقبت‌ از پوست، مو و خوراک و بهداشت هم جزو مواردی بوده است که نویسنده توضیحات کاملی را درباره آن ارائه کرده است.
 
وی در پاسخ به این پرسش که آیا می‌توان از این اثر برداشت ترویج درمان با طب سنتی را کرد یا خیر؟ گفت: به طور ویژه کتاب برای ترویج درمان سنتی نوشته نشده است؛ اما در کل درمورد یک سری از مراقبت‌های بهداشتی و پیشگیرانه و استفاده از داروهای گیاهی و مواد غذایی مفید پیشنهاد شده است. مخاطبان با مطالعه این اثر، خواهند فهمید که بسیاری از روش‌ها خانگی برای پیشگیری از بیماری موثر‌تر خواهد بود. نحوه مصرف غذاها و مواد غذایی جز مواردی است که نویسنده در کتابش به طور مفصل به آن اشاره کرده است.
 
وی با اشاره به استفاده کتاب برای پیشگیری یا کسب اطلاعات درباب اپیدمی ویروس کرونا گفت: به اعتقاد من این دست از کتاب‌ها که جنبه خودشناسی هم دارند، چراکه ذره‌بین را از هیاهوی زندگی روزمره برداشته‌اند و به موضوعات مهم‌تری توجه داشته‌اند. خواندن این کتاب برای حفظ شرایط روحی و پیشگیری از ابتلا به کرونا در راستای رعایت بهداشت و تقویت سیستم ایمنی بسیار موثر خواهد بود.
 
بوغیری گفت: در جایی از کتاب نویسنده به این موضوع اشاره کرده است که برای دستیابی به آرامش به جای استفاده از قرص‌های آرام‌بخش می‌توان از یک لیوان آب گیلاس استفاده کرد؛ چراکه آب گیلاس دارای آنزیم‌های آرام‌بخش و تسکین‌دهنده برای بدن است.
 
وی گفت: در فصل اول کتاب موضوعاتی چون مراقبت‌‌های ضدچاقی و ضد اضافه وزن آورده شده است و مخاطب اصلی کتاب عموم مردم هستند. درواقع افرادی که مبتلا به بیماری‌های مزمن یا حتی صعب‌العلاج هستند می‌توانند با بهره‌گیری از این کتاب به نکات مثبت و ارزشمندی برای بهبود خود دست یابند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها