یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۴۸
چاپ کتاب مذهبی در ماه‌های اخیر در حد نیاز مشتری بوده است

مدیرعامل اتحادیه ناشران قرآنی گفت: به‌دنبال بروز مشکلات اقتصادی و بیماری کرونا تولید کتاب‌های مذهبی فقط بر اساس نیاز مشتری در حد یک یا دو نسخه منتشر می‌شود.

سیدمحمدحسین محمودی، مدیرعامل اتحادیه ناشران قرآنی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به وضعیت دست‌اندرکاران فعال حوزه نشر در روزها پساکرونا عنوان کرد: شیوع بیماری کرونا از یک سو و از سوی دیگر مشکلات اقتصادی در ماه‌های اخیر موجب کاهش تیراژ کتاب‌ ناشران دینی و مذهبی شده است.
 
وی افزود: درحالی‌که کتاب‌های این دسته از ناشران حداقل در تیراژهای 3000 نسخه‌ای چاپ می‌شد، این‌روزها در حد چاپ دیجیتال کاهش داشته است.
 
محمودی با بیان اینکه کتاب‌ها بر اساس نیاز مشتری در یک یا دو نسخه چاپ می‌شود، گفت: یکی از علت‌های بروز مشکل این است که در سبد خرید مردم، کتاب اولویت ندارد و فقط افرادی که برای تحصیل یا کار پژوهشی به این آثار نیاز دارند، به سراغش می‌آیند.
 
 
وی تاکید کرد: قرآن و مفاتیح همیشه قیمت پایینی داشت؛ زیرا ناشران در کنار بقیه کتاب‌ها این آثار را برای برکت دادن به فعالیت‌های‌شان چاپ و با حداقل سود، قیمت‌‌گذاری می‌کردند اما انتشار قرآن و مفاتیح هم این‌روزها به‌شدت کاهش داشته است.
 
محمودی درباره علت این موضوع توضیح داد: خریداری که قرآن را با نرخ‌های بسیار پایین یعنی در حدود ۲۵ هزار تومان خریداری مي‌کرد، الان با افزایش قیمت مواد اولیه مجبور است ۶۰ هزار تومان خریداری کند؛ زیرا قرآن و مفاتیح چاپ دو رنگ دارد و باید در تیراژ بالا چاپ شود؛ اما از آنجاکه مشتری زیادی ندارند عملا چاپ آن متوقف می‌شود.
 
وی همچنین درباره قیمت هر صفحه کتاب نیز گفت: به‌تازگی خبری خواندم که کتاب‌ها صفحه‌ای ۲۵۰ تا۳۰۰ تومن و کتاب‌های مذهبی صفحه‌ای ۱۰۰ تومان قیمت‌گذاری می‌شود که به دلیل تعداد صفحات بالای کتاب‌‌های ادعیه و افزایش قیمت نهایی این کتاب‌ها مخاطبان خود را از دست می‌دهند.
 
محمودی یادآور شد: متاسفانه در ماه‌های اخیر همانند ناشران سایر حوزه‌ها فعالیت دست‌اندرکاران این بخش نیز به‌صورت تعطیل و نیمه‌تعطیل درآمده است و امیدواریم شرایط به‌زودی برای فعالیت دوباره مهیا شود.
 
وی با بیان اینکه بسیاری از هزینه‌ها زمانی که تیراژ کتاب‌ها زیاد بود به‌چشم نمی‌آمد، افزود: کتاب‌ها اغلب در 3000 تا 5000 نسخه چاپ می‌شد و ناشر می‌توانست چرخه اقتصادی خود را به‌سختی بچرخاند اما الان با کاهش تیراژ عملا سود و درآمدی که کسب می‌کردند از بین رفته و به همین دلیل فعالیت‌ها متوقف شده است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها