ابوالفضل روغنی معتقد است؛ قیمت کاغذ در ماههایآتی روند صعودی خواهد داشت و دولت میتواند در این بازه زمانی با تسهیل شرایط کار برای تولیدکنندگان مانند کاهش یا تعدیل نرخ مالیات و اختصاص ارز به واردات مواد اولیه کاغذ برای تولیدکنندگان داخلی به عبور از این بحران کمک کند.
وی با بیان اینکه نرخ ارز اکنون یکسان شده است، گفت: ممکن است ارز دولتی برای برخی اقلام مثل دارو و غذا همچنان داده میشود؛ ولی بعید میدانم به حوزه کاغذ داده شود؛ بنابراین طی ماههای آتی بازار شاهد تورم بیشتری خواهد بود.
روغنی ادامه داد: اگر به روند واردات کاغذ نگاهی داشته باشیم که با ارز آزاد وارد میشود، طبیعی است که با افزایش نرخ ارز، با جهش قیمت در این بخش روبهرو خواهیم بود و در زمینه تولید کاغذ داخلی نیز چون بعضی از مواد تولید از خارج کشور وارد میشود، شاهد افزایش قیمت هستیم. از آنجایی که خمیر کاغذ باید وارد کشور شود و لوازم مرتبط با تکنولوژی تولید؛ شامل قطعات و اقلام مصرفی دیگر نیز وارداتی است، طبیعتا این موضوع بر قیمت کاغذهای داخلی نیز تاثیر میگذارد.
رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا تاکید کرد: ما بخواهیم یا نخواهیم؛ بهصورت ظالمانهای تحریم هستیم و ورودی ارز به کشور کم است. ما با یک تنگنا و فشار و ریاضت ورود ارز به کشور مواجه هستیم و وقتی این مشکل وجود دارد، به همه بخشهای کشور شامل بخش دارو و درمان، لوازم خانگی، مصالح ساختمانی، نشر و مطبوعات فشار وارد میشود.
وی با بیان اینکه مسیری که امروز در آن قرار داریم، مسیر افزایش نرخ ارز است، گفت: یکی از کارهایی که در این میان باید انجام دهیم تا شاهد جهش قیمتها نباشیم، این است که به ظرفیتهای داخلی توجه بیشتری کنیم و یارانهها، امکانات و فرصتهای ویژهای را به تولید داخلی اختصاص بدهیم.
رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا افزود: در این زمینه میتوان امکاناتی در مباحث مالیاتی، کاهش نرخ بهرههای بانکی، تخصیص منابع ارزی به واردات برای تولید کاغذ داخلی فراهم کرد تا بتوانیم نرخ کاغذ را مقداری کنترل کنیم و بهصورت کنترل شده حرکت کنیم.
روغنی با بیان اینکه در حوزه تولیدات داخل قابلیت کنترل وجود دارد، گفت: اگر همه توجهها به سمت واردات باشد، قیمتها به شکل صعودی افزایش خواهد داشت و اگر در حوزه تولید داخل مقداری حسابشده و با کمکهای موثر در حوزه تولید عمل کنیم؛ آنچنانکه برنامهها و حمایتها بهصورت مدیریتشده اعمال شوند، معتقدم تا حد زیادی میتوان از بالا رفتن قیمت کاغذ به شکل تهاجمی جلوگیری کرد.
وی با توضیح درباره حمایتهایی که دولت میتواند از تولید کاغذ داخلی انجام دهد، عنوان کرد: بحث ما معافیت مالیاتی نیست؛ بلکه کاهش یا تعدیل نرخ مالیاتی است؛ زیرا کشور به مالیات نیاز دارد اما در این میان دولت در بحث مالیات میتواند با گشادهدستی و برخورد مناسبتر با تولیدیها برخورد کند تا چرخ اقتصادی آنها هم حرکت داشته باشد.
به گفته روغنی، اختصاص وامهایی با شرایط مناسبتر مثل بهره پایین به تولیدکنندگان و برخوردهای بهتر در حوزه تامین اجتماعی با تولیدکنندگان فرصتهای بهتری برای تولیدکنندهها ایجاد میکند تا بتوانند پویاتر فعالیتهای خود را انجام دهند و بتوانیم در بازار داخلی خیلی کنترل شده و حساب شده جلو برویم.
وی حذف تولید یکسری آثار نفیس از بازار نشر در وضعیت کنونی را یکی از ضروریات این روزها دانست و گفت: اینکه کاغذهای گرانقیمت به کشور بیاوریم تا کتاب نفیس چاپ شود، در این برهه زمانی چندان ضرورت ندارد. همچنین میتوان در این موقعیت روزنامهها از کاغذهایی با کیفیت پایینتر استفاده کنند تا این بحران سپری شود و شرایط کنترل شود.
نظر شما