در سال 2017 دهها هزار پناهجوی سوریه به یک اردوگاه پناهندگان در کشور همسایه، اردن گریخته بودند و این یک مشکل اساسی برای سازمان ملل بهحساب میآید. مشکل اصلی این بود که آنها نمیتوانستند برای تک تک پناهندگان کارت اعتباری برای خریدهای ضروری تهیه کنند. چراکه در گذشته برنامه جهانی غذای سازمان ملل WFP از این روش یعنی ارائه کارتهای اعتباری استفاده کرده بود و به علت کارمزد تراکنشها و ضرورت قرارداد بستن با بانکهای محلی متحمل میلیونها دلار خسارت شده بود.
از اینرو WFP سراغ فناوری نوژایی به نام بلاکچین رفت که بیشتر شهرتش به عنوان فناوری زیربنایی ارز دیجیتال بیت کوین شهرت داشت. با این روش به حساب هر پناهنده مقداری پول واریز میشد و وقتی که وی به فروشگاهی میرفت هویتش را با اسکنر عنبیه تأیید میکردند و آن مبلغ را برای غذا و مایحتاج مورد نیازش دریافت میکردند.
اگر میخواهید درباره رمزارزها و دنیای بلاکچینها بیشتر بدانید، کتاب «حباب یا انقلاب» نوشته نیل مهتا، آدیتیا آگاشه و پارتدتروجا را بخوانید. این اثر با ترجمه قاسم کیانی مقدم، درباره قطعات سازنده بلاکچینها و رمزارزها است و شما نقاط قوت و ضعف آنها را با استفاده از مطالعات موردی بررسی خواهید کرد. در واقع میتوانید به عمق تبعات اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فنی آنها خواهید پرداخت. در این اثر مصاحبههایی انحصاری که با دهها تن از رهبران صنعت و فناوری داشتهایم بینشهایی درباره آینده آنها بهدست خواهید آورد.
لقمان پاکروان در مقالهای با عنوان «تکنولوژی بلکچین و تأثیرات آن بر حرفه حسابرسی» آورده است؛ «فناوری بلکچین برای اولینبار بهعنوان فناوری مرکزی و هسته اصلی و پشتیبان بیتکوین تعریف گردیده و دارای دو مبنای اصلی شامل: 1) این موضوع به عنوان سرچشمه سیستم اکوسیستم دیجیتال غیرمتمرکز و 2) بهمنظور اجرایی نمودن بعد از سال 2008 بهعنوان مبانی اصلی این فناوری تعریف گردیده است که براساس آن این تکنولوژی با استفاده از تکنولوژی شبکه همکار مورد استفاده قرار میگیرد و سیستم آن همراه با رمزنگاری عمل میکند، بهطوریکه ترکیب این عوامل یک مجموعه تشکیل داده که آنها را قادر میسازد که بدون هرگونه تحویل و تحول داده به یکدیگر و بدون نیاز به یک واسطه اعتباربخشی سنتی همانند یک بانک یا شبکه پردازش پرداخت با حذف واسطهها با استفاده از قدرت شبکههای درون مجموعه اقدام نماید. در این سیستم، زنجیره فناوری ذیربط ممکن است فرصتهای جدیدی را برای کاهش قابل ملاحظه هزینههای انجام معاملات را فراهم میآورد و همچنین زمان انجام معاملات را کاهش میدهد. بدین ترتیب بلکچین بهصورت بالقوه برای تبدیل دادهها و حذف اختلالات سیستمی در بسیاری از صنایع از جمله حوزه خدمات مالی، بخش عمومی و اطمینانبخشی شده است و سرمایهگذاریهای قابل انجام و همچنین حوزه مدیریت سرمایهگذاری در تعداد زیادی از شرکتهای بزرگ با تکنولوژی بلکچین در هم تنیده شدهاند.»
در بخش نخست کتاب آمده است؛ «اگر بخواهید درباره دنیای بلاکچینها و رمزارزها چیزی یاد بگیرید اول باید از مشهورترین رمزارز و فناوری ساخته شده بر مبنای بلاکچین شروع کنید، که همانا فناوری بیتکوین است. و اگر بخواهید درباره بیتکوین چیزی یاد بگیرید، اول باید به یک چیز معمولی یعنی کارت اعتباری فکر کنید.»
گفتنی است، کتاب «حباب یا انقلاب» در 192 صفحه به شمارگان یکهزار و 200 نسخه به قیمت 27 هزار تومان از سوی انتشارات مازیار راهی کتابفروشیها شده است.
نظر شما