آیا عطش سیریناپذیری برای دانایی دارید؟ آیا در مورد دنیای اطراف خود کنجکاو هستید؟ و همواره میخواهید چیزی جدید و هیجانانگیز برای گذراندن زمان داشته باشید؟ در هر صورت، توصیه میکنیم بینی خود را به کتاب علمی معرفی شده، بچسبانید.
چرا زمان به جلو جریان دارد و هیچگاه به عقب نمیرود یا سیر دایرهای ندارد؟ مدتهاست که فیزیکدانان به دنبال پاسخ هستند و بسیاری معتقدند که طبق قانون دوم ترمودینامیک، زمان فقط در یک جهت حرکت میکند.
اما، جولیان باربور در کتاب جدید خود با عنوان اصلی «The Janus Point» استدلال میکند که چنین نیست. باربور مانند خدای یونانی به نام ژانوس كه اغلب با دو چهره در جهت مخالف به تصویر كشیده میشود، میگوید كه زمان نه از یک، بلكه از دو طریق جریان دارد. شاید به همین دلیل است که باربور عنوان اصلی کتاب خود را از ژانوس گرفته است.
گفتنی است، نویسنده چنین استدلالی ممکن است بیش از حد فنی بهنظر برسد، اما برای درک همه خوانندگان ساده و راحت توضیح داده شده است.
اینکه میلیاردها سلول عصبی برای تبدیل فکر به عمل جمع شدهاند، به خودی خود حیرتانگیز است. دیوید بدر؛ دانشمند علوم اعصاب شناختی، این مسئله را در کتاب خود با عنوان اصلی «On Task» به مراحل جدیدی از شناخت میرساند.
چند وظیفهای بودن، کنترل خود، پیری مغز و عادتهای بد، تنها برخی از عملکردهای شناختی است که در این اثر شرح داده شدهاند.
شکستن کد: یک راهنمای عملی
این کتاب برای حلکنندگان آماتور پازلها و رمزگشایان چیزی فراتر از یک تمرین است. در حقیقت این اثر در باب تاریخ شکستن کد، راهنمای رایجترین روشها و راهحلها است. همچنین نویسنده جزئیات رمز و رازهای دنیای واقعی و هنوز حلنشده را هم درج کرده است.
اگر همیشه در کریسمس به یکی از اعضای خاص خانواده خود یک کتاب پازل هدیه میدهید، این اثر ممکن است یک انتخاب مناسب باشد.
«تپه» نوشته برایان هربرت و کوین ج اندرسون، نویسنده داستانهای علمی تخیلی است. آنها رمان گرافیکی ماجراجویی حماسی را که در سیاره آراکیس اتفاق میافتد، در تصاویر خیرهکننده به تصویر میکشند.
طرفداران ژانر علمی تخیلی در سراسر جهان از سال 1965 داستان بین ستارهای هربرت را دوست دارند، اما این کتاب مطمئنا مخاطبان جدیدی را نیز به آراکیس خواهد آورد.
کتاب «ما، رباتها؛ هوش مصنوعی در صد داستان» نوشته سیمون لنگ، مجموعه داستانهایی است که در طول زمان از سوی این نویسنده تألیف شده است. تمامی داستانها یک موضوع مشترک دارند؛ همه آنها به دنبال هشدار دادن به ما هستند یا ما را به آینده هوش مصنوعی سوق میدهند. جذابیت این داستانها بهگونهای است که در تمامی گفتوگوها، هوش مصنوعی از جایگاه خاصی برخوردارند.
برای اینکه بفهمید هوش مصنوعی واقعا چه کاری میتواند انجام دهد یا برای درک علوم کامپیوتر، یادگیری ماشین و الگوریتمهای هوشمند، به این کتاب غیر داستانی نگاهی بیندازید.
کتاب «بازیها برای ذهن شما» نوشته جیسون روزنهاوس، تاریخچه و آینده معماهای منطقی را بیان میکند. گفتنی است، ارسطو هنگامی که مجموعهای از نوشتههایش را در مورد «استدلال مناسب» منتشر کرد، شروع به مطالعه منطق کرد؛ یعنی چگونگی شکلگیری یک استدلال و ابزاری که باید در یک سخن تکذیبگونه استفاده کرد. از آن زمان، فلاسفه درباره تعریف ارسطو از منطق اظهارنظر کردند، برخی موافق، برخی مخالف، اما اینکه منطق در واقع چیست هنوز مورد بحث است.
در این کتاب جذاب، جیسون روزنهاوس به مطالعه منطق میپردازد و نشان میدهد که چگونه زبان در طول تاریخ برای ایجاد بازیها و معماها استفاده شده است. بخشهایی از فلسفه، ریاضیات برای ذهن شما یک بازی هوشمندانه است.
کلی جراردی نویسنده کتاب «NOT NECESSARILY ROCKET SCIENCE» تلاش کرده، راهنمایی برای زندگی در عصر فضا را به نگارش دربیاورد. وی با ناسا کار کرده و فناوریهایی را که به ایستگاه فضایی بینالمللی ارسال میشود را آزمایش کرده و به توسعه برنامههایی برای اکتشافات فضایی در آینده کمک کرده است.
وی در وبسایت خود میگوید: «این کتاب قصد دارد صنعت فضایی را در دسترس همه قرار دهد.»
نظر شما