کتاب جدیدي با عنوان «قوانین پسر بچههای بزرگ» ابعاد جدیدی از نقش شرکتهای امنیتی آمریکا در عراق را تشریح کرد.\
«استیو فینارو» نویسنده کتاب «قوانین پسر بچههای بزرگ: نبرد مزدوران آمریکایی در عراق» در اين باره مینویسد: موضوع انجام عملیاتهای نظامی در عراق با استفاده از شرکتهای خارج از ارتش آمريكا باید به بحثهای مهمی دامن ميزد، ولی این موضوع وقتی مورد توجه قرار گرفت که اقدام کمپانی بلک واتر آن را به تيتر روزنامهها تبدیل کرد.
فینارو معتقد است که «نبود نیروی رزمی موثر» ، «فقدان اراده سياسي كافي» ،«اتكاي دولت به يك ارتش خصوصي» و مواردي از اين دست، باعث شده است دولت آمريكا توجه فزايندهاي به شركتهاي امنيتي خصوصي مانند «بلك واتر» پيدا كند.
نكته جالبي كه در كتاب «قوانين پسر بچههاي بزرگ» اشاره شده، اين است كه حقوقي سربازان اينگونه كمپانيها حدود 500 دلار در روز است كه از حقوق سربازان تحت استخدام ارتش آمريكا بيشتر است.
«فينارو» در كتاب خود نوشته است: مستخدمين شركتهاي امنيتي افرادي گوناگون متشكل از كهنهكاران ارتش، مامورين قديمي پليس و حتي معتادان هستند كه آمريكاييها به آنها اسلحه مي دهند. البته خيليها هم خودشان اسلحه دارند و آنها را به دور از هرگونه قيد و بندي به صحنه نبردي به گستردگي ايالت كاليفرنيا ميفرستند؛ صحنه نبردي كه نه قاعدهاي دارد و نه قانوني و هيچ چيز به جز وجدان شخصي نمي تواند جلودار افراد باشد!»
نويسنده در بخشي از كتاب به حادثه ميدان نيسور بغداد اشاره ميكند و ميگويد: مقامهاي بلندپايه عراقي بارها به خاطر اين حادثه كه طي آن چندين شهروند عراقي به دست كمپاني بلك واتر كشته شدند، به آمريكا شكايت كردهاند ولي آمريكاييها نه تنها براي تعديل رفتار اين كمپاني اقدام خاصي انجام ندادهاند بلكه حتي در ماه آوريل قرارداد اين كمپاني را تمديد كردند.
«استيو فينار» پيش از اين طي يك سلسله مقاله بخشهايي از كتابش را در «واشنگتن پست» چاپ كرد.
نظر شما