یک گروه از نمایندگان پارلمان بریتانیا گزارشی از وضعیت نویسندگان و میزان درآمد آنها در دوره قرنطینه و شیوع کرونا تهیه کردند و از دولت خواستند نسبت به این قضیه فکر اساسی کند.
گروه نویسندگان پارلمان تمام احزاب (APWG) گزارشی تهیه کرده و در آن طرحی 10 مادهای برای تصویب آماده است که هدف اصلی آن حمایت و کمک مالی به نویسندگان ساکن بریتانیا است. بر اساس اسناد و گزارشها درآمد نویسندگان از سال 2005 تا کنون حدود 42درصد کاهش یافته است و نمایندگان بریتانیایی خواستار رسیدگی فوری به این مشکل هستند.
گروه مذکور به گزارش و تحقیقات میدانی انجمن نویسندگان بریتانیا در سال 2020 استناد کرده است که به صراحت میگوید بیش از 65درصد از نویسندگان تمام وقت در بریتانیا در اولین موج شیوع ویروس کرونا با مشکل درآمدزایی روبرو بودهاند. بسیاری از نویسندگان در نظرسنجیهای مختلف به این مسئله اشاره مستقیم کرده و خواستار حمایت از سوی دولت شدند.
«داون فینچ» نویسنده داستانهای کودک در انگلیس ضمن اشاره به مشکل درآمدزایی نویسندگان به این مشکل نیز اشاره کرده است که یکی از معضلات خاموش ویروس کرونا در دنیای نویسندگی حذف بسیاری از نویسندگان مهاجر و از نژادهای اقلیت در جامعه انگلیس است و ممکن این مشکل جدیتر از میزان درآمد آنها باشد.
فینچ گفت: بسیاری از نویسندگان این قشر قبل از این هم دارای درآمد پایینی بودند و حالا با مشکلات مربوط به ویروس کرونا بسیاری از ناشران ترجیح میدهند دیگر با آنها کار نکنند. وی افزود: من فکر میکنم نه تنها نویسندگان بلکه بیشتر جامعه در حال سقوط به خط فقر هستند.
یکی از راهکارهای نمایندگان پارلمان بریتانیا برای حل مشکل نویسندگان ایجاد شورایی از نویسندگان برای ایجاد ارتباط بین دولت و پارلمان است تا به اتخاذ سیاستهای لازم برای حمایت از این قشر کمک کنند. در گزارش گروه نویسندگان پارلمان آمده است: برای شناخت دقیق مشکل و حل آن نیاز است حقوق و قراردادهای نویسندگان به طور جدی بازنگری شود و در تنظیم آنها شرایط موجود جامعه در نظر گرفته شود.
این گروه از نهادهای دولتی در بریتانیا خواسته است نسبت به اجرای حقوق مولفین و جلوگیری از دزدیهای ادبی جدیت بیشتری به خرج دهند. از دیگر بندهای این گزارش پیشنهاد بازنگری در مسئله مالیاتها بر کتابها و ارزش افزوده در مورد کتابها و فروش آنهاست.
در ماههای اخیر دولت جانسون با اعلام قرنطینه عمومی به صورت محدود و با رعایت شرایط بهداشتی به کتابخانهها و بعضی کتابفروشیها اجازه فعالیت داده است. بسیاری از ناشران و کتابفروشان میگویند در دوران قرنطینه و موج جدید کرونا با خسارتهای قابل توجهی روبرو بودهاند.
نظر شما