در سالیان اخیر دستگاههای متولی و سازمانهای مردمنهاد به منظور ترویج فرهنگ مطالعه گامهای زیادی برداشتند و هر چند این اقدامات در جای خود قابل تحسین است اما هرگز کافی نبوده و تا میانگین طبیعی بسیار فاصله وجود دارد.
دامغان، مهد پرورش شعرا، عرفا و نویسندگان بلندآوازه در کشور
عملکرد ضعیف مسئولان در حوزه فرهنگ توجیهی ندارد
اگر بتوانیم مطالعه را در انسان به صورت عادت درآوریم دیگر ارتباط او با جهان دانش و آگاهی سخت نخواهد بود و بدون هیچ زحمت و مرارتی خواهد توانست از راه مطالعه، درک و اندیشه خود را نسبت به جهان هستی رشد و تعالی بخشد.
بخش کودک و نوجوان کتابخانههای عمومی بهترین مکان آشنایی با کتاب
اما باید توجه داشت که تبدیل این علاقه به عادت باید از دوران طفولیت انسان شروع شود و بهترین مکان برای آغاز و تبدیل این علاقه به عادت کتابخانههای عمومی و به ویژه بخش کودک و نوجوان کتابخانهها است.
افتتاح و بهره برداری 16 پروژه با 55 میلیارد تومان اعتبار در دامغان
مهدی بندرآبادی فرماندار دامغان گفت: در هفته دولت سال جاری پروژههای 16 دستگاه اجرایی افتتاح میشود و به بهرهبرداری میرسد.
وی با اشاره به اینکه برای افتتاح این پروژهها افزون بر 55 میلیارد تومان هزینه شده است، افزود: بیشترین طرحها به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و شرکت آب و فاضلاب با 16 طرح اختصاص دارد.
فرماندار دامغان یادآور شد: در هفته دولت امسال 14 پروژه با اعتبار 124 میلیارد و 851 میلیون ریال کلنگزنی خواهد شد.
بندرآبادی تصریح کرد: در سال جاری 46 میلیارد و 749 میلیون تومان اعتبارات استانی در کمیته برنامه ریزی شهرستان توزیع شد.
افتتاح کتابخانه خیرساز روستای جزن همزمان با هفته دولت
وی اضافه کرد: کتابخانه عمومی خیرساز شهید طوسی روستای جزن با 100 میلیون تومان اعتبار افتتاح میشود.
نکته قابل تامل هم در صحبتهای فرماندار دامغان و هم در آنچه در عمل و اصطلاحاً روی زمین به وقوع پیوست، این بود که فقیرترین حوزه به لحاظ تعداد و مبلغ ریالی پروژه، بخش فرهنگ بود؛ جدای از «افتتاح کتابخانه عمومی روستای جزن با 100 میلیون تومان اعتبار!» هیچکدام از متولیان فرهنگی این شهرستان طرح و پروژه قابل کلنگزنی و افتتاح نداشتند؛ این در حالی است که علی رغم وجود تحریمها و مشکلات اقتصادی دولت برای برخی پروژهها به نسبت اعتبارات قابل توجهی تخصیص داده شده بود.
ریزش 2000 نفری در تعداد اعضای کتابخانههای عمومی دامغان!
این موارد در حالی است که طی چند روز گذشته رئیس اداره کتابخانههای عمومی دامغان از ریزش حدود 2000 نفری در تعداد اعضای کتابخانههای عمومی این شهرستان خبر داده بود و گفته بود: 3857 نفر در کتابخانههای عمومی دامغان عضو هستند که متوسط سن آنان بین 14 تا 25 سال است. 194 هزار و 989 جلد کتاب در کتابخانههای عمومی شهرستان وجود دارد.
امینیان اظهار کرده بود: همزمان با شیوع کرونا 17 کتابدار شهرستان فعالیت فرهنگی و ترویج فرهنگ مطالعه را در فضای مجازی دنبال و کتابخوانی را ترویج کردند.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی بیان کرده بود: 711 نفر از استان سمنان شرکت کننده در جشنواره رضوی شرکت کردند که در حال حاضر استان سمنان دارای رتبه دوم است.
آیندهای نه چندان مناسب در انتظار زادگاه منوچهری و دیار تمدن و تدین
به نظر میرسد با توجه به ریزش 2000 نفری در تعداد اعضای کتابخانههای عموممی شهرستان دامغان طی بازه زمانی 18 ماهه که سایه ویروس کرونا گسترانیده شده، ضرورت دارد متولیان فرهنگی و مقامات مسئول شهرستان بیش از آنکه بخواهند به فکر ساخت و افتتاح جاده، تاسیسات آب شرب، فاضلاب، پل و ... باشند، تدبیری در راستای مشکلات حوزه فرهنگ و هنر داشته باشند که آیندهای نه چندان مناسب، در انتظار دیار منوچهری دامغانی است؛ دیاری که به دیار تمدن و تدین شهره شده است.
نظر شما