کتاب «اگر فریدا بود، چه میکرد؟» نوشته آریانا دیویس با ترجمه زهرا عالمی از سوی نشر کولهپشتی روانه بازار کتاب شد.
در توضیحی بر این کتاب آمده که فریدا کالو به همان اندازه که بهخاطر روح سرکشش مورد تمجید قرار گرفته، برای هنرش نیز مورد احترام است و امروزه نمادی فمینیستی از خلاقیت جسورانه محسوب میشود. نقاشیهای او مورد تحسین علاقهمندانش در سراسر جهان قرار گرفته؛ اما شاید بزرگترین اثر هنریاش، زندگیاش باشد. کتاب «اگر فریدا بود، چه میکرد؟» به پوشش خاص این هنرمند، سیاستهای صریح و بیباکیاش در عشق و هنر ـ حتی در مواجهه با مشکلات و شکست عاطفی ـ میپردازد.
در بخشی از این کتاب آمده است: «حتی اگر فریدا کالو را «قوی» بنامیم، باز او را دستکم گرفتهایم؛ با وجود اینکه چهلوهفت سال عمر کرد، در طول زندگیاش بیش از زندگی سایر مردم، از حوادث جان به در برد. بااینحال یکی از ویژگیهای بارزش این بود که هرگز اجازه نمیداد رنجهایش ـ چه روحی و چه جسمی ـ او را توصیف کنند.
تقریباً همه کسانی که در مکزیک از تصادف فریدا صحبت میکنند، معتقدند این تقدیر او بوده: او زنده ماند زیرا سرنوشتش این بود که زنده بماند و با یک زندگی پردرد دستوپنجه نرم کند. خود فریدا نیز این احساس را داشت که درد و مرگ اجتنابناپذیرند؛ چراکه هرکدام از ما بار سرنوشت خود را به دوش میکشیم. بنابراین باید برای سبکبارشدن تلاش کنیم.»
کتاب «اگر فریدا بود، چه میکرد؟» نوشته آریانا دیویس، با شمارگان 1000 نسخه، در 240 صفحه، در قطع رقعی، به قیمت 50هزار تومان و با ترجمه زهرا عالمی، از سوی نشر کولهپشتی به کتابفروشیها رسید.
نظر شما