کتاب «کتابخانه پاریس» نوشته جنت اسکسلین چارلز که براساس داستانی واقعی درباره کتابخانه آمریکایی پاریس در جنگ جهانی دوم نوشته شده است، با ترجمه لیلا کُرد از سوی نشر کولهپشتی به بازار کتاب رسید.
نویسنده در این اثر با الهام از داستانی واقعی درباره کتابخانه آمریکایی پاریس در جنگ جهانی دوم، رمانی فراموشنشدنی درباره قدرت کتابها و قهرمانانی معمولی که در پرمخاطرهترین ایام از دل زندگی سربرمیآورند، خلق کرده است.
در توضیحی بر این اثر آمده که پاریس سال 1939؛ اودیل جوان، جاهطلب و پرهیجان در زندگیاش همهچیز دارد، اما جنگ از راه میرسد تا تمام چیزهایی را که برایش عزیز است، به تاراج ببرد -ازجمله کتابخانه محبوبش- بعد از اینکه نازیها وارد پاریس میشوند، اودیل و سایر کتابداران با بهترین اسلحهای که دارند به جبهه مقاومت میپیوندند: کتابها. آنها بارهاوبارها زندگیشان را برای اعضای یهودی کتابخانه به خطر میاندازند؛ اما وقتی جنگ پایان میگیرد، ادویل درد تلخ خیانتی هولناک را میچشد.
مونتانا سال 1983؛ لیلی دختر نوجوان تنهایی که تشنه ماجراجوییست، تنهایی اودیل را در شهر کوچک مونتانا درهم میریزد. هنگامی که لیلی از گذشته اسرارآمیز اودیل پرده برمیدارد، هردو متوجه میشوند که نهتنها در عشق به زبان فرانسه، بلکه در حسادت نیز به هم شبیهاند. اودیل با پیشنهاد کتاب مناسب در زمان مناسب، به لیلی کمک میکند تا در دریای متلاطم نوجوانی پیش رود و جان سالم به در ببرد؛ بیخبر از اینکه لیلی آن کسی خواهد بود که به او در مواجهه با راز وحشتناکی کمک میکند.
رمان «کتابخانه پاریس» با این جملات شروع میشود: «اعداد مانند ستارهها دور سرم میچرخند. 823. اعداد کلید یک زندگی جدید بودند. 822. صور فلکی امید. 841. آخر شبها در اتاقخوابم، صبح در راه خرید کروسان، همهجا پشت سر هم مقابل چشمانم میآمدند-810-840-890. آنها نماینده آزادی بودند؛ نماینده آینده. علاوه بر اعداد، تاریخچه کتابخانهها را هم -که به قرن پانزدهم برمیگشت- آموخته بودم. در انگلستان، وقتی هنری هشتم مشغول بریدن سر همسرانش بود، پادشاه ما، شاه فرانسوا، کتابخانهاش را برای گشودن به روی دانشمندان مجهز میکرد.»
کتاب «کتابخانه پاریس» نوشته جنت اسکسلین چارلز، در 440 صفحه، به قیمت 79هزار تومان، در قطع رقعی، کاغذ بالک و با ترجمه لیلا کُرد، به همت نشر کولهپشتی به کتابفروشیها رسید.
نظر شما