چهارشنبه ۵ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۱
سناریوهای محتمل در روابط ایران و ترکیه در افق 1408 کدامند؟

کتاب «آینده روابط ایران و ترکیه در افق 1408» (2030 میلادی) تلاشی ارزشمند برای بررسی جامع مؤلفه‌های مؤثر بر روابط جمهوری اسلامی ایران و ترکیه و سناریوپردازی درباره آینده روابط دو کشور است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب «آینده روابط ایران و ترکیه در افق 1408» (2030 میلادی) به قلم سید مهدی نبوی توسط مرکز آینده پژوهی جهان اسلام منتشر شد.

واضح است که تعاملات مؤثر با همسایگان و دستیابی به موقعیت مناسب در سیاست خارجی در منطقه، به‌ویژه در مواجهه با بازیگران هم‌تراز، نیازمندِ داشتن راهبرد صحیح و کارآمد برای وضعیت‌های پیش رو و اجتناب از غافلگیری و قرارگرفتن در موقعیت واکنشی و منفعلانه است و پیش‌نیاز آن، داشتن تصویری از آینده‌های محتمل و فضایی قابل‌ تصور از آینده برای مسئولان، شامل گزینه‌های مختلف برای تصمیم‌گیری و پیامدهای هریک از آن‌ها پیش از تصمیم‌گیری و اقدام است.

کتاب آینده روابط ایران و ترکیه در افق 1408 تلاش کرده است تا به این سئوال کلیدی پاسخ دهد که سناریوهای محتمل در روابط جمهوری اسلامی ایران و ترکیه در افق 1408 کدامند؟

اثر حاضر یکی از معدود کارهای آینده‌پژوهانه روش‌مند، با ترکیب روش‌های کمّی و کیفی است که ضمن بررسی موشکافانه ابعاد مختلف سیاسی، نظامی، اقتصادی، فرهنگی، علم و فناوری و زیست محیطی مؤثر روابط ایران و ترکیه، با بهره‌گیری از نظرات خبرگان و استفاده از نرم‌ افزار «سناریو ویزارد»، به آینده‌پژوهی در روابط ایران و ترکیه پرداخته و سناریوهای محتمل را تدوین کرده است.

کتاب آینده روابط ایران و ترکیه در افق 1408 (2030 میلادی) در 4 فصل و 195 صفحه توسط مرکز آینده‌پژوهی جهان اسلام به چاپ رسيده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها