در این مراسم، علی رمضانی، مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در سخنانی گفت: امسال ما در خانه کتاب و ادبیات ایران تلاش کردیم کارهای خوبی که طی سالیان گذشته انجام شده را ادامه دهیم.
وی افزود: این مشعلیست که طی ۲۹ دوره هفته کتاب به دست ما رسیده و قطعاً هوادارانی طی دورههای بعد خواهد داشت و باید تلاش کنیم کل سال ما، کتابی و از آنِ کتاب باشد.
در بخش دیگری از این مراسم نیز سید عباس حسینینیک، مدیرمسئول انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی با اشاره به برگزاری سومین دوره این جشنواره، عنوان کرد: خوشحال هستیم که این جشنواره گام سوم را تجربه می کند و جایگاهی در تقویم شمسی پیدا کرده و امروز قرار است از ۱۰ اثر در زمینههای موضوعی مختلف دانشگاهی تقدیر شود.
وی ادامه داد: جشنواره نشر دانشگاهی مانند دو دوره قبل شامل چهار بخش است که بخش اول آن برگزاری سه همایش، بخش دوم، انتخاب آثار برگزیده دانشگاهی و بخش سوم، تقدیر از یک ناشر پیشکسوت دانشگاهی بود.
حسینینیک با بیان اینکه بخش چهارم جشنواره، برگزاری نمایشگاه تخصصی دانشگاهی است که همزمان با هفته پژوهش در آذر ماه برگزار خواهیم کرد.
مسعود پایدار، مسئول کمیته انتخاب کتاب برتر دانشگاهی انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی نیز با اشاره به روند برگزاری این مراسم، گفت: موضوع انتخاب ناشر یا آثار برگزیده در اساسنامه انجمن پیشبینی شده بود و برگزاری آن از هفته کتاب سال گذشته آغاز شد.
وی افزود: این برنامه با هدف تشویق اهالی نشر و مولفان برای خلق آثار بیشتر و بهتر حوزه دانشگاهی برگزار میشود.
پایدار با بیان اینکه محتوای نوآورانه و نگارش و ویرایش متن و تناسب آن با نیازهای فرهنگی و علمی کشور از جمله معیارهای این جشنواره است، عنوان کرد: کیفیت ارائه از نظر حوزه تولید فنی و چاپی، ازجمله معیارهای انجمن در انتخاب این آثار بوده است.
به گفته وی، این طرح علاوه بر حمایت و تشویق از خلق آثار خوب، پاسداشت و قدردانی از کار مولفان است و تلاش کردیم علاوه بر لحاظ این معیارها، برخی ملاحظات دیگر ازجمله توجه به ناشران بخش خصوصی در کنار ناشران دولتی را نیز، مدنظر قرار دهیم.
در ادامه نیز محمد سلگی، رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با اشاره به اهمیت برگزاری این مراسم، توضیح داد: انجمن فرهنگی ناشران دانشگاهی در کنار پیشبرد و ارتقای سطح کیفی و کمی نشر دانشگاهی کشور، تقدیر و معرفی آثار برتر را نیز در دستور کار خود قرار داده است.
وی افزود: البته باید در نظر داشت توجه به آثار برتر فقط منحصر به این برنامه نباشد تا از این طریق، کمکی به مولفان و مترجمان برای خلق آثار بهتر و ارزنده در کشور باشد.
در بخش دیگر این برنامه نیز از محمدحسن خوشنویس، مدیرمسئول انتشارات دفتر پژوهشهای فرهنگی به عنوان ناشر پیشکسوت حوزه دانشگاهی تقدیر شد. وی دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت است و صاحب امتیاز مجلات علمی؛ معماری و فرهنگ، اندیشه ایرانشهر، پل فیروزکوه، اقتصاد سیاسی، نامه فلسفه و فرهنگ و صنعت است.
وی با انتشار بیش از 600 عنوان کتاب در حوزههای مدیریت، پژوهش، ایرانشناسی، شهرشناسی، تهرانشناسی، معماری، عکاسی، سینما، تاریخ، فرهنگ، مردمشناسی و .. در حوزه نشر فعالیت دارد.
خوشنویس بیش از این در سومین جشنواره انتخاب کتاب سال خلیج فارس، ناشر برگزیده از طرف انجمن مفاخر معماری، برگزیده دفتر بینالمللی کتاب برای نسل جوان و .. افتخار کسب کرده است.
پایان این مراسم نیز به تقدیر و معرفی از آثار برگزیده دومین دوره انتخاب و معرفی کتاب برگزیده دانشگاهی، اختصاص داشت. آثاری که در این مراسم از آنها تقدیر شد؛
- (جامع مداخلات روانشناختی در بحران؛ مبانی، روشها و فنون) اثری از دکتر خدابخش احمدی
(نظریههای توسعه) اثر دکتر مصطفی ازکیا و دکتر رشید احمدیفر
(رابطه نظریه و عمل؛ از حکمای باستان تا رئالیسم انتقادی) اثر دکتر عماد افروغ
(تاریخ و سنت زردشتی و متون فارسی زردشتی) اثر دکتر حمیدرضا دالوند
(زبانشناسی؛ منظری ایرانی) اثر دکتر محمد دبیرمقدم
(بیماریهای قلب و عروق) اثر دکتر ابراهیم نعمتیپور
(آشنایی با دگرگونیهای فازی در فلزات) اثر دکترخلیلالله قیصری
(نظریه مدرنیته در معماری ایران) اثر دکتر سعید حقیر و دکتر حامد کاملنیا
(فرش کاشان در سایه روشن تاریخ) اثر مهندس شیرین صوراسرافیل
(تاریخنگاری و تاریخنگری مورخان ایرانی (از قرن سوم تا ششم هجری) اثر دکتر پروین ترکمنیآذر
نظر شما