شنبه ۶ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۱
روایت‌هایی از فارسی‌نویسی‌ ابن‌سینا

سی‌‌وهفتمین نشست از مجموعه درس‌گفتارهایی درباره‌ی بوعلی‌سینا چهارشنبه 10 آذرماه به صورت مجازی برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از مرکز فرهنگی شهرکتاب، در دوره‌ای که با وجود گسترش شعر فارسی هم‌چنان عادت نوشتن کتاب‌های علمی به زبان عربی از سوی دانشمندان ایرانی از رونق نیفتاده‌است و می‌توانند به این شیوه مباهات کنند، ابن‌سینا حکیم نامدار ایرانی که تخصص و مهارت خود را در تازی‌نویسی به اثبات رسانده‌است، به دلایلی از جمله دفاع از صبغه و سابقه فرهنگ ایرانی و انتقال فارسی دری خراسانی به سپاهان و نواحی مرکزی ایران و نیز خالی‌نماندن میدان چالش‌های فرهنگی و زبانی به نفع یونان و اعراب و تشخص‌دادن به آثاری که زیر نام دولت ایرانی و شیعی آل‌بویه شکل می‌گیرد، بخشی از آثار خود را به فارسی می‌نگارد. هم شیوه نگارش خاص (سبک) ابن‌سینا و هم ترکیب‌سازی و واژه‌آفرینی‌های او را می‌توان نمودهای توفیق این حکیم فرزانه در پاسداشت و گسترش زبان فارسی دانست که راه را برای فارسی‌نگاری حکیمان دیگر چون سهروردی هموار کرده‌است.

سی‌‌وهفتمین نشست از مجموعه درس‌گفتارهایی درباره‌ی بوعلی‌سینا چهارشنبه 10 آذر (ساعت 11 صبح) به «روایت‌هایی از فارسی‌نویسی ابن‌سینا» اختصاص دارد که با حضور عبدالرضا مدرس‌زاده به صورت مجازی پخش خواهد‌ شد.

علاقه‌مندان می‌توانند این برنامه را از اینستاگرام مرکز فرهنگی شهرکتاب به نشانی ketabofarhang، تلگرام این مرکز به نشانی bookcitycc و صفحه‌ی این مرکز در سایت آپارات پیگیری کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها