کتاب «دروازه خورشید» نوشته الیاس خوری، با ترجمه سیدحمیدرضا مهاجرانی از سوی انتشارات روزنه به بازار کتاب راه یافت.
الیاس خوری در «دروازه خورشید» (باب الشمس) از ویرانی روستاها و شهرهای فلسطین میگوید؛ از زنان و مردانی که حتی با دستانی خالی در برابر اشغالگری گروههای صهیونیستی مقاومت میکنند.
نویسنده در این کتاب مرگ، آوارگی، اردوگاهها و مردمی را به تصویر میکشد که رویای زندگی آزاد را در سر میپرورانند. آرزوی آنها داشتن وطنی است که هیچ اشغالگری در آن جای نداشته باشد، وطنی سراسر آزاد.
مرگ شخصیتهای کلیدی در داستان سکوت فلسفی و معناداری را با خود به همراه دارد و حوادثی که نتیجهاش جز ویرانی و آوارگی نیست، نگاه و واکنش بشریت را میطلبد.
در سال 2005 فیلمی اقتباسی از داستان کتاب «دروازه خورشید» با کارگردانی یسری نصرالله (کارگردان مصری) و با همکاری شبکه تلویزیونی ARTE فرانسه ساخته شد.
در مقدمه کتاب آمده که «فلسطین زخمی است که همواره از آن خون تازه میچکد. فلسطین سرزمین قهرمانان بازگشت و جوانانِ شعر و شعور و شهادت است. فلسطین سرزمین مردان و زنانی است کشیده و راستقامت چون «الفِ» استقامت.
مردان و زنانی که بسودهترین کلامشان «به شکیب بودن و پایداری» است. کلامی که ذرات خاک آمیخته به آلام مسیح و شکیبایی مریم آموختهاند؛ خاکی سرشته و بیخته به ایثار مسیح و صبر مریم.»
در بخشی از کتاب میخوانیم: «من هم یکی از همان کودکانی بودم که با دستهای «ننه جان» از درون پر از مهر مادر بیرون آورده شدم، روی خشت افتادم و چشم به روی این اردوگاه گشودم. من هم روز مرگ ننه جان درمانده میدویدم! ننه جان در اصل زایچه روستای «کُوَیکات» الجلیل بود و حالا شده بود یگانه قابله اردوگاه شاتیلا. زنی که نه اولادی داشت و نه کسی دقیقا میدانست چندساله است.»
کتاب «دروازه خورشید» نوشته الیاس خوری، در 545 صفحه، به قیمت 118 هزار و 500 تومان در قطع رقعی، جلد شومیز، با ترجمهای از سیدحمیدرضا مهاجرانی و سوی انتشارات روزنه منتشر شد.
نظر شما