یادداشت مولف «یکصدگانه اندیشه و سیاست» به بهانه هفته پژوهش
درک درست از اندیشه و پژوهش موجب تصمیم گیری صحیح در نظام اجرایی میشود
درک درست از اندیشه و پژوهش به تصمیم گیری صحیح در نظام اجرایی منتج میشود. در جوامع پیشرفته، اندیشه و به تناوب آن پژوهش فرآیندی برای رسیدن به راه حلهای نظام مند است.
وی ادامه داد: با دستیابی به مدیریت علمی که بر نظامیاندیشه محور استوار است، مشکلات را میتوان کاهش داد. باید بپذیریم فاصله بخشهای صنعت و مراکز اندیشه ورزی و پژوهشی، مشکلاتی را در انجام فعالیتهای پژوهشی پدید میآورد و همچنین چشم پوشی از در اختیار قرار دادن امکانات لازم برای پژوهش گران و نخبگان جامعه، ارتباط میان دانشگاه، پژوهشگاه و اندیشگاه را با دستگاههای اجرایی تضعیف میکند و در نهایت، توانایی و بهره وری این دو که بعنوان مکمل یکدیگر در ارتقای کشور نقش دارند را کماثرتر میکند.
این پژوهشگر با اشاره به تالیف یک کتاب در هفته پژوهش 1400 با عنوان «یکصدگانه اندیشه و سیاست»، گفت: از ابتدای سال 1400 تا آغاز هفته پژوهش در صدد این بودم که بتوانم مسیری جدیدی را در اندیشهورزی معرفی کنم. از آنجا که شاید خواندن یک کتاب قطور با یک موضوع مشخص کمیزمان بر و در شرایط امروزی(با وجود شبکههای اجتماعی و گردش اطلاعات) کمیخارج از حوصله باشد، بگمانم جمع آوری این کتاب و یادداشتهای یکصدگانه کوتاهش، حداقل کلید واژههایی را برای آغاز اندیشه و پژوهش در اختیار مخاطب بگذارد و او را سریعتر در برخی از مسائل به جمع بندی برساند.
کمال آرا گفت: در این کتاب سعی شده تا با نگاه واقع بینانه به موضوعات روزمرهی اندیشه ورزی و اندیشهی سیاسی جهان پراخته شود و در شرایطی که در برخی موضوعات شاید بیان مستقیم مطلب خارج از توان بوده، با واقعیتهای تاریخی خواننده را به سمت خواستگاه پژوهشی در سرفصلهای این مجموعه پژوهشی کشانیده باشد. این کتاب قرار است توسط یکی از اندیشکدههای کشور بعنوان سند اقدام عملیاتی در حوزه اندیشهورزی انتشار یابد.
نظر شما