چهارشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۴
«امام رضا‌(ع) به روایت اهل سنت»

در بیستمین هفته از پویش مردمی «چهارشنبه‌های امام رضایی» کتاب «امام رضا (ع) به روایت اهل سنت» را مرور ‌می‌کنیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) در خراسان‌رضوی،  کتاب «امام رضا (ع) به روایت اهل سنت» به قلم حجت‌الاسلام محمدمحسن مروجی طبسی نگاشته شده است. این نویسنده تلاش کرده شناختی جامع و واقع‌بینانه از نوع نگاه و اندیشه‌های اهل سنت درباره ابعاد گوناگون شخصیتی امام‌(ع) را با هدف ایجاد همدلی و زمینه‌سازی تقریب منطقی میان دو مذهب شیعه و سنی با محوریت وجود مقدس فرزند رسول خدا(ص) و پیشگیری از حرکت‌های کینه‌توزانه گروهک تفرقه‌انگیز وهابیت برای ایجاد فتنه بین پیروان این دو مذهب ارائه دهد.
 
دفتر نخست این اثر با عنوان «زندگانی» نسب و دودمان، کنیه و القاب، پدر و مادر بزرگوار امام رضا‌(ع)، تاریخ و محل ولادت، شهادت امام و دیدگاه اهل سنت درباره شهادت امام‌ رضا‌(ع) و فرزندان آن حضرت را معرفی و تشریح می‌کند. دفتر دوم با عنوان «شخصیت» شامل سخنان معاصران امام رضا(ع)، و بزرگان و علمای اهل سنت از قرن دوم هجری تا قرن حاضر در خصوص ابعاد شخصیتی ایشان می شود.
 
«روایت» عنوان فصل سوم این کتاب است که جریان تاریخی ورود امام رضا (ع) به نیشابور و استقبال بی‌نظیر مردم و علمای اهل سنت از ایشان، مدارک حدیث سلسلة الذهب و دیدگاه اهل سنت درباره این حدیث و سایر احادیث سلسلة‌الذهب از امام رضا‌(ع) را واکاوی کرده و دفتر چهارم با نام «امامت» کاربرد واژه امام در کلمات اهل سنت از قرن هفتم تا امروز و نصوص دال بر امامت امام رضا در کتب آن‌ها را بررسی می‌کند.
 
دفتر پنجم نیز با عنوان «ولایت عهدی»جریان ولایتعهدی تحمیلی بر امام رضا(ع) از جانب مامون و پاسخ به یک سلسله از پرسش‌های اساسی درباره ولایتعهدی امام را بیان می‌کند و ازجمله پرسش­‌های ذکر شده این است که آیا پیشنهاد ولایتعهدی از جانب مامون بوده است یا فضل بن سهل؟ اگر از جانب مامون بوده آیا مامون در این پیشنهاد صادق بوده و یا اغراض دیگری را دنبال می‌کرده؟ موضع امام رضا‌(ع) در برابر این پیشنهاد چه بود؟
 
«کرامت» نام دفتر ششم این نوشتار است که محتوای آن بررسی دیدگاه‌های علمای اهل سنت درباره کرامات و مناقب امام (ع)، کرامت‌ها و معجزات ایشان پیش از ولادت تا شهادت است؛ دفتر پایانی هم با عنوان «زیارت» شامل فضیلت زیارت قبر علی‌ابن موسی‌(ع) و تاکید بر آن از زبان پیامبر (ص)، امام کاظم‌(ع)، امام رضا‌(ع)، امام جواد‌(ع) و امام هادی‌(ع) و «مشهد الرضا» و تاریخچه ساخت بارگاه بر قبر آن حضرت و توسلات بزرگان اهل سنت به این بقعه مبارکه از قرن سوم تاکنون، می‌شود.
 
این کتاب تا‌کنون به 9 زبان زنده دنیا از‌جمله عربی، ترکی، تاجیک، انگلیسی، فرانسوی، مالایی و ارد و ترجمه شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها