شنبه ۷ آبان ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۳
ایران در سرانه فضای کتابخوانی در جهان اسلام اول است

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در سفر یک‌روزه خود به استان بوشهر، صبح امروز (شنبه، ۷ آبان) به دیدار آیت‌الله صفایی‌بوشهری، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر رفت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بوشهر، مهدی رمضانی پس از حضور در گلزار شهدای بوشهر با غلام‌علی صفایی بوشهری امام جمعه اسن استان دیدار کرد. رمضانی  با اشاره به گستردگی فعالیت نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در حوزه فرهنگی گفت: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بعد از مساجد و مدارس، بزرگ‌ترین شبکه فرهنگی کشور را تشکیل می‌دهد.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۳۷۰۰ کتابخانه عمومی در کشور وجود دارد که از این شمار، ۲۷۰۰ کتابخانه نهادی است و هزار کتابخانه مشارکتی. این نهاد 7500 نیروی انسانی دارد که به امر کتابداری و مدیریت حوزه کتاب مشغول هستند.
دبیرکل کتابخانه‌های عمومی کشور با تاکید بر اینکه خوشبختانه در حوزه سرانه فضای کتابخوانی، ایران در جهان اسلام رتبه اول را دارد افزود: این ساختارها به برکت انقلاب اسلامی در کشور توسعه یافته است و اینک به‌دنبال ایجاد تعاریف جدید در کتابخانه‌های عمومی کشور هستیم که در قالب ۶۰ خدمت جدید شامل اتاق علم، گالری، خدمات‌دهی به افراد با نیازهای خاص و... ارائه می‌شوند.
وی تاکید کرد: هم‌اکنون این خدمات در چند شهر نظیر مشهد، یزد، سنندج و ... ارائه می‌شود. بی‌شک این رویکرد نوین در کتابخانه‌های عمومی، تراز فرهنگی استان‌ها را ارتقا می‌دهد. امیدواریم در استان بوشهر که با محرومیت‌هایی هم مواجه است بتوانیم اتفاقات خوبی را در حوزه کتابخوانی و توسعه سرانه فضای کتابخوانی استان ایجاد کنیم تا بتوانیم در این استان نیز با ایجاد ساختارهای استاندارد، خدمات نوین کتابخوانی را ارائه کنیم.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر در این دیدار ضمن خوشامدگویی به دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: مقوله کتاب، مقوله مهمی است تا جایی که خداوند آخرین معجزه خود را کتاب قرار داد. از این‌رو، مقوله کتاب، مقوله‌ای جاودانه است.
آیت‌الله غلامعلی صفایی‌بوشهری تاکید کرد: توجه به حوزه کتاب و کتابخوانی یک توجه عمیق، هوشمندانه و منطبق بر موازین دینی و تقوایی می‌طلبد. تجربه نشان داده در جامعه‌ای که کتاب دارای حرمت و حریم و مورد توجه است، آن جامعه بسان قطاری است که بر ریل پیشرفت در حرکت است و ایستگاه آن تمدن است.
وی افزود: توجه به منظومه کتاب، توجه‌ای راهبردی است. بی‌شک در جامعه‌ای که هم تولید محتوای کتاب عمیق و هم صنعت تولید شاکله فیزیکی کتاب استاندارد باشد، این جامعه رو به پیشرفت است.
امام جمعه بوشهر سپس خطاب به دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: مدیریت جغرافیای کتاب، کتابداران و کتابخانه‌ها برعهده شماست، بنابراین بایستی سیاست‌هایی تدبیر کنید که به استانداردهای تمدنی برسید. قطعا نگاه و تجربیات شما موجب رشد فکری و تعقلی این حوزه خواهد شد‌.
آیت‌الله صفایی‌بوشهری با اشاره به نقش موثر حضرت محمد (ص) در ترویج فرهنگ کتاب در میان مسلمانان یادآور شد: پیامبر اکرم (ص) برای مردم هم مرجع کتاب بود و هم رسول کتاب. بنابراین ما در بیرون رفتن فرهنگ کتاب از کتابخانه‌ها بایستی دوسویه عمل کنیم؛ یعنی مدیریت کتابخوانی و کتابداری باید دوسویه باشد تا بتوانیم جوان و نوجوان را تشویق و جذب کتاب کنیم.
امام جمعه بوشهر تاکید کرد: استان بوشهر از دیرباز استانی کتابخوان بوده‌است و نویسندگان و علمای برجسته‌ای را در خود پرورش داده که آثار قابل تاملی را پدید آورده‌اند.
صفایی‌بوشهری در پایان گفت: راه‌اندازی کتابخانه مرکزی در استان یک الزام است و امیدوارم پس از احداث آن اقدام جدی در حوزه غنی‌سازی کتابخانه‌های عمومی استان صورت بگیرد. افزون بر این، کتابخانه‌های مدارس و مساجد تقویت و تجهیز شوند تا فرهنگ کتاب در این استان که مردمی علاقه‌مند به کتاب دارد، به شکلی مطلوب‌تری نهادینه شود.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در سفره یک‌روزه خود به استان بوشهر، ضمن دیدار با آیت‌الله صفایی بوشهری نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر، و احمد محمدی‌زاده استاندار بوشهر، از اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان بوشهر، کتابخانه تاریخی مصلحیان، ساختمان بدون استفاده کتابخانه شهید عاشوری و کتابخانه‌های عالیشهر، کورگ سادات و خلیج فارس بازدید خواهد کرد.
نشست با کتابداران استان بوشهر ، شرکت در جلسه شورای اداری استان دیدار با خانواده شهید صادق گنجی در برازجان از دیگر برنامه‌های این سفر اعلام شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها