«شبح میکونوس» که بر مبنای نقاشی قهوهخانه و زندگی کاظم دارابی استوار شده است به زبان عربی در بیروت به چاپ رسید.
«شبح میکونوس» از سوی انتشارات «دار روافد لطلباعه و النشر و التواریخ» روانه کتابفروشیهای بیروت شد.
چرا کتاب، «شبح میکونوس» نام گرفته است؟ شبح در مفهوم متعارف به معنای نمود و تجسم روح است اما معنای دیگری دارد. لغتنامه دهخدا به معنای شکافتن چیزی اشاره دارد. در اینجا هر دو معنا مدنظر است. پس از حمله تروریستی 17 سپتامبر 1992 (26شهریور 1371) به رستوران میکونوس در برلین، دارابی که پایش به این پرونده گشوده شد در 8 اکتبر 1992 (16مهر 1371) دستگیر شد. از این پس زندگی او را تحولات عجیبی در بر گرفت. میکونوس چون یک بختک افتاد روی تمام زندگیاش و همه رویاهای او را به یک کابوس تبدیل کرد. میکونوس مانند یک شبح سایه به سایه در همه زندگی همراه اوست و دست از گریبانش برنمیدارد. شبح به معنای شکافتن، در کتاب «شبح میکونوس» در واقع «شکافتی از یک ماجرای واقعی» است. به عبارتی هسته سخت میکونوس شکافته شده و از آن بخش سخت و سنگین تفکیک شده و بخش سبکاش در قالب رمان عرضه شده است. کتاب نقاشی اعم از شبح است با این تفاوت که نقاشی کوششی کاملا پژوهشی و تاریخی است و شبح، خود را در حریم ادبیات قرار داده است.
محسن کاظمی، نویسنده رمان «شبح میکونوس» در توضیح این کتاب نوشته است: کتاب قبلی من به نام «نقاشی قهوهخانه» به ماجرای میکونوس از منظر خاطرات کاظم دارابی میپرداخت. از آنجا که متن این کتاب بر مبنای تحقیقات پژوهشی تنظیم شده و اسناد مختلفی را در دل خود جای داده است، ممکن بود که برای خوانندگان عام کمی سنگین باشد و مناسب نباشد. به همین دلیل از ابتدای کار به انتشارات سوره مهر، قول داده بودم که نسخه سبکتری را در اختیارشان بگذارم. رمان «شبح میکونوس» نسخه سبکتر شده و مخاطب پسندتر از ماجرای میکونوس است که به تازگی منتشر شده است.
نویسنده که کتاب «نقاشی قهوهخانه» را منبعی تاریخی برای پژوهشگران میداند و بر این باور است «نقاشی قهوهخانه هنوز هم برای پژوهشگران و متخصصان و کسانی که درباره مساله میکونوس سوالاتی دارند، منبع اصلی است و نوعی منبع تاریخی برای پژوهشگران به شمار میرود اما شبح میکونوس کالبد رمان دارد و با توجه با اینکه متون حقوقی در آن وجود ندارد شاید کتابخوانها راحتتر با شبح میکونوس ارتباط برقرار کنند چراکه کتاب چابکتری است.
نظر شما