معاون نشر ادبیات سازمان حفظ و آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خبر داد:
عرضه هشتصد کتاب دفاع مقدس از بیست ناشر استانی در نمایشگاه کتاب
معاون نشر ادبیات سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس از حضور بیست ناشر استانی در نمایشگاه کتاب و همچنین عرضه هشتصد کتاب با محوریت نقش اقشار و استانها در جنگ خبر داد.
مدیر انتشارات فاتحان افزود: از این ۳۲ استان، بیست استان در نمایشگاه امسال ثبت نام کرده و غرفه گرفتهاند و در حال انجام کارهای مقدماتی برای حضور در نمایشگاه هستند. یکی از این بیست ناشر هم انتشارات «فاتحان» است و نوزده ناشر دیگری که در حرکت فرهنگی حضور دارند عبارت اند از: تهران بزرگ، مشهد، خوزستان، سیستان و بلوچستان، آذربایجان شرقی و غربی، گیلان، یزد، کردستان، فارس، اصفهان، استان مرکزی، گلستان، زنجان، کرمان، ایلام، اردبیل، سمنان و خراسان. الباقی استانها کتابهایشان به حد نصاب نرسیده و ایرادهایی در مجوزهایشان وجود داشت به همین دلیل نتوانستند در نمایشگاه ثبت نام کنند. انتشارات دیگری که زیر مجموعه سازمان حفظ آثار محسوب می شود و امسال در نمایشگاه حضور خواهد داشت، نشر «لشکر فرشتگان» است که مخاطب آن جامعه زنان است.
سردار ناظری بیان داشت: طبق برنامهریزیهای انجام شده این بیست ناشر در سه محور در نمایشگاه فعالیت خواهند داشت که یک بعد آن عرضه آثار است. امسال تقریبا هشتصد عنوان کتاب دفاع مقدس و مقاومت در نمایشگاه خواهیم داشت. در کل رویکرد ما بهعنوان مجموعه ناشرین حفظ آثار پرداختن به نقش مردم در دفاع مقدس است. به جای اینکه به سمت نیروهای مسلح و سپاه و ارتش برویم به بسیج و مردمی که در جنگ حضور داشتند پرداختیم. این نقش را در دو قالب دیدیم: یکی قالب اقشار در جنگ مثلا دانشجویان در جنگ، دانشآموزان در جنگ، زنان در جنگ. ما خودمان در انتشارات فاتحان کتابی داریم به اسم «عباس دست طلا». عباس باقریان از طریق صنف خودش که گلگیرساز است در جنگ شرکت کرده است. کتابهای دیگری هم که درباره اقشار داریم به همین شکل است. یکی دانشآموز است. یکی دانشجو است. یکی پزشک است. یکی مهندس است. همه که درگیری مستقیم و چهرهبهچهره با دشمن نداشتند. پشتیبانی جنگ خودش خیلی مساله مهمی بوده است که ما سعی کردیم در این مسئله به آن بپردازیم.
وی افزود: مسئله دیگری که به آن پرداختهایم مسئله نقش استانها در جنگ است. استان همدان در جنگ، استان کرمان در جنگ، اصفهان در جنگ که همه اینها در قالبهای تاریخ شفاهی، خاطرات، زندگینامهها و حتی داستانهای کوتاه عرضه شده است. در بحث کودک و نوجوان هم یک مقدار ورود کردهایم که انشاءالله در سال بعد گسترش بیشتری خواهد داشت.
ناظری اضافه کرد: در نمایشگاه کتاب ۱۴۰۲ بنا داریم مجموعه برنامههایی برای معرفی آثارمان داشته باشیم. از رونمایی گرفته تا برگزاری سلسله نشستهایی با حضور نویسندگان و کارشناسانی که به غرفه میآیند. حالا ممکن است برخی از این برنامهها اگر به تصویب نمایشگاه برسد در محل نشستها برگزار شود. در هر صورت برگزاری جلسات نقد کتاب، گفتوگو با نویسندگان و حتی راویان کتابها از جمله برنامههایی است که برای این دوره از نمایشگاه مد نظر داریم.
سردار ناظری در پایان گفت: بخش سوم برنامههایی که برای اجرا مد نظر داریم برقراری ارتباط با مخاطبان و تشویق آنها به کتابخوانی و شرکت در پویشها است. مشوقهایی را هم برای این کار در نظر گرفتهایم از جمله کمک هزینه سفر به کربلا در ایام اربعین است. در تلاش هستیم که مخاطبین را دعوت کنیم و سعی کنیم به یک شکلی اینها را به کتاب خواندن علاقهمند کنیم.
سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ۲۰ تا ۳۰ اردیبهشتماه ۱۴۰۲ در مصلی امام خمینی(ره) و همزمان به صورت مجازی در ketab.ir برگزار خواهد شد.
نظر شما