سخنگوی سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران اعلام کرد:
فروش 11 میلیارد و 200 میلیون تومانی نمایشگاه کتاب در بخش مجازی/ 2 میلیارد و 900 میلیون تومان سهم کتابفروشان
سخنگوی سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از فروش 11 میلیارد و 200 میلیون تومانی کتاب ناشران در بخش مجازی و کتابفروشان حاضر در این رویداد خبر داد.
وی با بيان اينكه سهم ناشران، ۸ میلیارد و ۳۰۰ ميليون تومان بود، افزود: سهم كتابفروشان نيز از اين فروش حدود ۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان بود.
رمضانی با بيان اينكه تا ساعت ۱۳ امروز، پنجشنبه(21 اردیبهشتماه) ۹۴ هزار و ۶۰۰ نسخه کتاب فروخته شده است که این عدد سال گذشته ۵۰ هزار نسخه بود، گفت: مجموع کتابهاي فروخته شده، ۲۷ هزار بسته است که از میان آنها، ۷ هزار بسته به پست تحویل داده شده است. از ناشران میخواهيم هرچه زودتر كتابهای خريداری شده را بستهبندی کرده و به شركت ملی پست برسانند.
مديرعامل موسسه خانه كتاب و ادبيات ايران در بخش ديگر اين نشست با اشاره به استقبال گسترده مردم از روزهای اول و دوم نمایشگاه کتاب تهران، گفت: امسال افتتاح مردمی سیوچهارمین دوره نمایشگاه کتاب تهران را برگزار شد. از ساعتهای اولیه روز گذشته بخشهای مختلف فعالیت خود را آغاز کردند و توانستند نظر مردم را جلب کنند. با اعلام قبلی رسانهها، مبنی بر اعلام ساعت 10 بهعنوان لحظه آغاز نمایشگاه، دیروز و امروز، شاهد حضور مردم در این رویداد از ساعت 9 صبح بوديم.
وی افزود: در اين ميان از مردم میخواهيم زمان حضور خود در نمایشگاه را در ساعتهای مختلف توزیع و از وسايل نقلیه عمومی استفاده كنند.
رمضانی همچنين از تلاش دستگاههای دستاندركار برگزاری اين رويداد تشكر كرد و گفت: از شهرداری تهران، مدیریت مصلای امام خمينی(ره)، شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ايران و بانک ملی برای حضور همهجانبه در اين رويداد تشكر میكنم.
وی با اشاره به طراحی متفاوت فضای نمايشگاه نسبت به دورههای قبل، گفت: امسال تلاش کردیم طراحی نمایشگاه با دورههای قبل متفاوت باشد؛ علاوهبراین محیط آرامتری را برای مردم، ناشران و خانوادهها فراهم کنیم. به همين دليل چینش بخشها و سالنها كه از سال گذشته به دلیل محدودیتهای کرونایی عریضتر انجام شده بود، امسال نیز ادامه یافت.
حوزه فرهنگ و كتاب قابل تحريم نيست
بخش ديگر اين نشست به پرسش و پاسخ خبرنگاران اختصاص داشت.
سخنگوی سیوچهارمين نمایشگاه کتاب تهران در اين قسمت به تعداد بنکارتهای دانشجویی اشاره كرد و توضيح داد: تا شب گذشته بیش از 100 هزار نفر برای بن دانشجویی و اعضای هیات علمی و طلاب ثبتنام کردهاند.
رمضانی همچنين در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره حاضر نشدن برخی ناشران در بخش فيزيكی و حضور آنها در بخش مجازی، گفت: حوزه بزرگ و عظیم صنعت فرهنگ کشور و مهمترین رویداد آن یعنی کتاب، قابل تحریم نیست؛ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی زمینه را برای حضور در این رویداد آماده کرده و بهگفته رئيس نمايشگاه، شايد چهار تا پنج درصد ناشران در این رویداد بزرگ حضور پیدا نکردند.
به گفته وی، اما ناشرانی که در بخش مجازی هستند درحال تلاشند که آثارشان را عرضه کنند و از این حضور استقبال میکنیم. نمایشگاه نه دعوتنامه اختصاصی برای کسی فرستاد و نه مطابق تقاضای کسی عمل کرد. مردم بهتریین قضاوت را درباره عملکرد ناشران خواهند کرد. ناشران بخش مجازی درحال تلاش برای كمک به عرصه كتاب و مردم هستند؛ البته حضور در نمايشگاه فقط خريد نيست؛ بلكه اجتماع سالانه فعالان حوزه کتاب است.
رمضانی همچنين در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره حضور نشر «روزنه» در نمایشگاه گفت: ناشران برای حضور در نمایشگاه باید قوانینی را رعایت کنند؛ ممکن است ناشری اين فرآیند را طی نکرده باشد و به همين دليل نتواند در نمایشگاه حضور پیدا کند؛ ناشر در این زمینه اطلاع دارد و میتواند پاسخگو باشد.
وی درباره آمادهسازی و خالی بودن برخی از غرفهها نيز گفت: بخشی به این برمیگردد که ناشران اهتمام کافی نمیکنند؛ برخی در شهرستان هستند و بهدلیل مسائل مالی ترجیح میدهند دیرتر اقدام کنند و برخی هم دیرتر کارها را انجام میدهند. امروز شاید در مجموع کل نمایشگاه کمتر از 15 غرفه خالی بود که آنها نیز به زودی آماده و مهيا میشوند.
رمضانی در پاسخ به سوال خبرنگار ايبنا، درباره اتخاذ تمهيدات ويژه درباره پیشگیری از حضور ناشران كپیكار در نمایشگاه کتاب گفت: در آييننامه نمايشگاه تمهيداتی در نظر گرفته شده است؛ البته ناشران کپیکار کمتری نسبت به دورههای قبل در نمایشگاه کتاب حضور دارند.
وی همچنين بر التزام ناشران به تخفيف 10 درصدی در نمايشگاه كتاب درباره حضور تاجيكستان در نمايشگاه، گفت: بخشی از ناشران تاجیکستان فارسی زبان هستند که نزدیک ۱۰ ناشر فعال بزرگ برای انتشار کتاب به زبان و خط فارسی دارند. تبادلات بین ناشران دو کشور در حال انجام است، و در حال مذاکره برای این تبادلات هستیم. باید توجه داشت هیچکدام از کشورهای منطقه به اندازه ایران ناشر و نشر فعال ندارد.
سخنگوی سیوچهارمین دوره نمایشگاه کتاب تهران، درباره عرضه كتاب با تخفيف 70 درصدی در برخی كارافزارهای آنلاين، گفت: نمایشگاه كتاب به ميزانی جذابیت دارد و بزرگ است که افراد مختلفی در آن حضور دارد، اتحاديههای نشر و كسب و كار ديجيتال و دستگاههای مسئول و ناظر باید به این مساله ورود و قواعد حوزه را رعایت کنند؛ فکر نمیکنم قطار بزرگ نمایشگاه کتاب با این موارد آسیب ببیند. رونق حوزه کتابخوانی در کشور میتواند به دسترسی این موضوعات کمک کند.
به گزارش ایبنا؛ سیوچهارمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «آینده خواندنی است» تا ۳۰ اردیبهشتماه در مصلای امام خمینی(ره) و همزمان بهصورت مجازی در ketab.ir ادامه دارد.
نظر شما