کتاب «ایران و هویت ایرانی؛ در اندیشههای حکیمانه فردوسی در شاهنامه» به کوشش محمدنقی تسکیندوست نگاهی به بحث هویت ایرانی در شاهنامه دارد.
در بخشی از کتاب میخوانیم: «ایران سرزمین و مهد پرورش ما و پدران ماست. آباء و اجداد ما در آن زاده شدهاند و در میان اقلیمی که با دستان و تلاشهای خود آباد کرده بودند زندگی بالنده و علاقهای را به وجود آورده بودند و فرزندان آنان روی همین سرزمین زندگی پاکیزهای را سپری میکنند و در حوادث و وقایع تاریخی و طبیعی آن قرار گرفتند و سکان زندگی خود را محکم نگه داشتند تا جامعه و کرامتی را که در طول تحولات زندگی به دست آوردهاند، در مسیر غلط و خطرناکی منحرف نشود و زحمات چند هزار ساله تمدنسازی گذشتگان ما از دست نرود و در اختیار بیگانگان و دشمنان – در کمین نشسته این ملت بزرگ- قرار نگیرد.
تمدن ناشی و محصول زحمات و تلاشهای مادی و معنوی یک ملت است که در طول تحولات تاریخی آن مردم خود را نشان میدهد و به طور معمول دیده میشود و اثبات هم شده است که هر ملتی دستاوردهای خود را پاس میدارد و مراقب است تا تلف نشده یا به دست دیگران از بین نرود یا در تمدنی دیگر نیست و نابود نشود.»
نشر زیارت کتاب «ایران و هویت ایرانی در اندیشههای حکیمانه فردوسی در شاهنامه» به کوشش محمدنقی تسکیندوست را در 524 صفحه منتشر کرد.
نظر شما