چهارشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۲ - ۱۶:۵۸
«برادر احمد» رونمایی شد

مراسم رونمایی از کتاب «برادر احمد» روایت حیات جهادی احمد متوسلیان اثر علی اکبری مزد آبادی برگزار شد.

سرویس فرهنگ مفاومت خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مراسم رونمایی از کتاب «برادر احمد» روایت حیات جهادی احمد متوسلیان اثر علی‌اکبر مزدآبادی چهارشنبه ۱۴ تیرماه در محل سالن طاهره صفارزاده حوزه هنری استان تهران با حضور جمعی از نویسندگان و کارشناسان ادبیات پایداری برگزار شد.

مزدآبادی؛ نویسنده اثر در این نشست اظهار داشت: دیگر کتاب‌ها که در این حوزه نوشته است نیز آثار ارزشمندی هستند، این کتاب بیشتر به مربوط به حضور حاج احمد متوسلیان در کردستان است، این کتاب اتفاقات مریوان، پاوه و مریوان را به طور کامل تشریح می‌کند، که این امر برآمده از حضور پررنگ هم‌رزمان حاج احمد متوسلیان در مصاحبه‌ها است.

جلسات مصاحبه خودمانی بود
وی افزود: عنوان کتاب «برادر احمد» به دلیل اسمی بوده که در سپاه او را صدا می‌کردند‌‌. بهترین عکس کتاب به نظرم عکس راویان کتاب در جلسه سوم مصاحبه‌ها است که عکس واقعا خاصی است که در آبان ۷۵ گرفته شده است.

نویسنده کتاب «برادر احمد» ادامه داد: جلسات برگزار شده کاملا غیر رسمی است، این امر باعث شده راویان در روایت خیلی راحت باشند و باعث شده موضوعات به خوبی مطرح شود و روند خوبی در کتاب پیش گرفته شود.

جذابیت مرموز بودن شخصیت حاج احمد
همچنین محمدعلی صمدی یکی از محققان کتاب «برادر احمد» در این جلسه اظهار داشت: وقتی اولین‌بار اسم حاج احمد را بردم کار جذابی بود، بخشی از جذابیت کار برای من همین مرموز بودن شخصیت احمد متوسلیان بود و برای این امر سعی کردم پیگیری کنم و به نتایج جالبی نیز رسیدم.

وی افزود: در آن زمان یک جلسه بی‌نظیر در خصوص حاج احمد متوسلیان تشکیل شد که واقعا عجیب بود. در آن جلسه‌ها اطلاعاتی در خصوص حاج احمد متوسلیان به دست آوردم و این اطلاعاتی که الان دارم پایه‌هایش همان زمان گذاشته شده بود، البته فکر نمی‌کردم هیچوقت این اطلاعات تبدیل به کتاب شود.

محقق کتاب «برادر احمد» ادامه داد: کاری که من انجام دادم همان انرژی زمان بچگی‌ام بود. وقتی علی‌اکبر مزدآبادی( نویسنده اثر) به من گفت می‌خواهد کتابی در این حوزه بنویسد و من جدی نگرفتم تا وقتی که کتاب به دستم رسید و واقعا شگفت زده شدم.

صمدی تصریح کرد: بنای من بر این بود که از آغاز زمان جنگ تا زمان اسارت حاج احمد متوسلیان را بررسی کنم اما جلسات به دلایلی متوقف شد و ماجرا در مریوان ماند و تمام کتاب همان ۶ جلسه ملاقات با هم‌دوره‌ای های حاج احمد است که متوقف شد.

ابهام روز گیر افتادن حاج احمد
همچنین حمید داوودآبادی یکی از محققان کتاب «برادر احمد» در این جلسه اظهار داشت: سال ۷۵-۷۶ که جلسات تشکیل شد که کار نویی در تاریخ شفاهی بود. آن زمان مورد هجمه قرار گرفتیم و گفتند که نوار را حتما باید تحویل بدهیم و چیزی منتشر نشود.

وی افزود: یک دروغی بود که ساختیم اولا حاج احمد ۱۳ تیر گیر افتاد و ۱۴ تیر دروغ است، حدودا ۱۰ گروه حقیقت‌یابی در این حوزه‌‌ها برای حقایق حاج احمد متوسلیان ایجاد شد که هیچ کدام اثرگذار نبودند و حتی بعضی از این گروه‌های حقیقت یابی حاج احمد متوسلیان را نمی‌شناختند.

حاج احمد همیشه با بچه‌ها بود
اسماعیل عباسی یکی از هم‌دوره‌ای های حاج احمد در زمان جنگ گفت: جلسات آن زمان بیشتر در خانه برادر برقی بود و گفتند همه جمع شوند تا اشتباهی در روایت‌گری رخ ندهد. همچنین عکس‌های خاصی در کتاب است که اولین بار است که منتشر می‌شود.

وی افزود: حاج احمد همیشه با بچه‌ها بود و خودش را از بچه‌ها جدا نمی‌کرد. حتی شب‌ها جایی که بچه‌ها می‌خوابید کنارش می‌خوابیدند. این خصوصیت که با بچه‌ها بود او را یک فرمانده متفاوت کرده بود.

کمک حاج احمد به خانواده‌ها نیازمند
گل‌علی بابایی دیگر هم‌دوره‌ای حاج احمد در زمان جنگ گفت: می‌آید سال ۱۳۷۵ که در جریان پیگیری کنگره شهدای تهران بود اسم حاج احمد آمد. تا قبل از آن نام احمد متوسلیان به عنوان اسم‌های مخفی بود که تا آن زمان جایی به آن پرداخته نشده‌بود و محسن رضایی آن زمان مجوز نوشتن و سخنرانی در خصوص برادر احمد را صادر کرد.

وی افزود: البته که روایت‌ها همه از مریوان است. امیدوارم با انتشار این کتاب حاج احمد بیش‌ازپیش مورد توجه قرار بگیرد. حاج احمد فردی بود که کمک زیادی به خانواده‌های نیازمند می‌کرد و این امر با شناخت بیشتر حاج احمد بیشتر دیده می‌شود.

با شایعات خانواده حاج احمد را اذیت نکنید
همچنین امیر متوسلیان برادر احمد متوسلیان در این جلسه اظهار داشت: از طرف خودم، خانواده‌ام و مادرم بابت نوشتن این کتاب تشکر می‌کنم. مبحث حاج احمد موضوعی است که امسال چهل و یکمین سال رخ دادن آن سپری می‌شود که همگی سال‌های سختی بودند‌.

وی افزود: در این سال‌ها شایعات پیدا شدن آثار حاج احمد واقعا خانواده ما را اذیت می‌کرد و امیدواریم این اتفاقات رخ ندهد. همچنین نمی‌دانم چرا تا سال ۱۳۷۶ جلوی آثار حوزه حاج احمد گرفته می‌شد‌، اینکه از سال ۱۳۶۱ تا ۱۳۷۶ جلوی حرف زدن در این مورد گرفته می‌شد سوال برانگیز است.

برادر احمد متوسلیان اضافه کرد: من از گروه‌های حقیقت‌یابی که در حوزه حاج احمد متوسلیان درخواست یک برگه A4 نتیجه کردم اما با وجود خرج‌های زیاد در این حوزه نتیجه‌ای دیده نمی‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها