شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۸۷ - ۰۸:۰۰
1387؛ بررسي تحولات پس از انقلاب

بررسي تحولات سياسي، اجتماعي ايران پس از انقلاب اسلامي و بارتاب و تاثير آن‌ بر خاورميانه، در كتاب‌هاي سال 1387 چشمگيرند كه از جمله آن‌ها مي‌توان به "چشم‌انداز 20 ساله و چالش‌ها"، "انقلاب اسلامي و تئوري‌هاي انقلاب" و "تحولات خاورميانه پس از پيروزي انقلاب اسلامي" اشاره كرد./

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، بر اساس آمار ارائه شده توسط پايگاه اطلاع‌رساني خانه كتاب، حدود 286 عنوان كتاب مرتبط با موضوع انقلاب اسلامي تا پايان دي ماه 1387 توسط ناشران دولتي و خصوصي به چاپ رسيده‌ كه نسبت به سال 1386، 50 درصد كاهش داشته است. البته اين آمار تا پايان سال 1387 و به مناسبت سي‌امين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي افزايش پيدا خواهد كرد.

بررسي تحولات سياسي، اجتماعي ايران پس از انقلاب اسلامي و بارتاب و تاثير آن بر خاورميانه، در كتاب‌هاي سياسي ـ انقلابي اين سال چشمگيرند كه از جمله آن‌ها مي‌توان به "چشم‌انداز 20 ساله و چالش‌ها" نوشته احمد شيرازي، "انقلاب اسلامي و تئوري‌هاي انقلاب" به قلم فروغ‌السادات اخضري، "تحولات خاورميانه پس از پيروزي انقلاب اسلامي" اثر مجيد صفاتاج، "آشنايي با نظام جمهوري اسلامي ايران" به اهتمام مهدي نظرپور و "طبقات اجتماعي، دولت و انقلاب در ايران" نوشته احمد اشرف اشاره كرد.

تدوين و انتشار زندگي‌نامه و خاطرات سياستمداران، روشنفكران و روحانيون موثر در دوران مبارزات منجر به انقلاب، به ويژه شهيد آيت‌الله محمد حسيني بهشتي در سال 1387 مورد توجه نويسندگان و ناشران قرار گرفته و در قالب حدود 30 عنوان كتاب منتشر شده‌اند. 

"نسيمي از بهشت: خاطراتي كوتاه از آيت‌الله شهيد دكتر بهشتي" نوشته غلامعلي رجايي، "هاشمي بدون روتوش" اثر صادق زيبا كلام، "شريعتي و نقش او در شكل‌گيري انقلاب اسلامي ايران" به كوشش رسول ملكي‌راد، "مهندس بازرگان در آئينه خاطرات: خاطرات و انديشه از زبان خودش و 50 شخصيت" اثر شعبانعلي لاممي، "خاطرات حجت‌الاسلام محمدجواد كشميري" به قلم مصطفي سيد صادقي، "زندگي‌نامه شهيد آيت‌الله دكتر مفتح" نوشته آرزو قاسمي و "خاطرات اسدالله تجريشي"، از جمله كتاب‌هاي با گرايش خاطراتند. 

"بهائيت از ادعا تا واقعيت" نوشته مهدي كريمي، "حزب جمهوري اسلامي ايران: شهداي مجلس شوراي اسلامي" به كوشش سعيد يونسي، "جريان‌شناسي چپ در ايران" اثر حميد احمدي حاجيِ‌‌كلايي و "تاريخ شفاهي جامعه روحانيت مبارز" به قلم مجيد نجف‌پور، از جمله آثاري‌اند كه در سال 1387 به معرفي فرقه‌ها، احزاب و گروه‌هاي سياسي پرداخته‌اند. 

تبيين شخصيت عرفاني امام‌خميني(ره)، تاثير ديدگاه ايشان در مشاركت مردم در پيشرفت جامعه و خاطرات نزديكان امام نيز در سال 1387 و در بيش از 30 عنوان كتاب به چاپ رسيده كه مهم‌ترين آن‌ها عبارتند از: "درآمدي بر انديشه سياسي امام‌خميني(ره)" نوشته اسدالله بادامچيان، "يكصد نكته عرفاني از امام‌خميني(ره)" به اهتمام غلامعلي رجايي، "انقلاب و مقاومت اسلامي در سيره امام‌خميني(ره)" نوشته رضا عيسي‌نيا و "سردلبري؛ ترسيمي از حالات معنوي امام‌خميني(ره)" به قلم اصغر ميرشكاري، "خاطرات خادمان و پاسداران امام‌خميني(ره)" و "امام‌خميني(ره) و نقش مشاركتي مردم در نظام سياسي".

انتشار خاطرات سران خائن رژيم پهلوي نيز در سال 1378 توسط ناشران خصوصي و دولتي ادامه يافته است. "متن كامل خاطرات جعفر شريف امامي؛ نخست وزير ايران" نوشته حبيب لاجوردي، "خانه‌زاد شاه؛ زندگي و فعاليت‌هاي امير اسدالله علم" اثر زهرا كرماني و "فساد در رژيم پهلوي دوم" به كوشش عبدالكاظم مجتبي‌زاده، نمونه‌هايي از اين آثارند.

كتاب‌هاي "امام‌خميني(ره) و نقش مشاركتي مردم در نظام سياسي" نوشته سيد طه هاشمي، "مطبوعات رژيم شاه؛ مطالعه‌ موردي روزنامه‌هاي‌ كيهان و اطلاعات" به كوشش مريم عابديني ‌مغانكي و "حضور ايالات متحده آمريكا در ايران (1332 - 1320)" اثر محمود شهبندي با شمارگان 1000 نسخه جزء كم‌تيراژترين آثار منتشر شده در سال 1387 هستند.

همچنين كتاب‌هاي "تويي كه نمي‌شناختمت؛ خاطراتي از زندگي امام خميني" و "قاتلي كه سوسياليست‌ها را دوست داشت!" (شرح فعاليت‌ها و خرابكاري‌ها و سرنوشت "مهدي هاشمي") با شمارگان 20هزار نسخه و "فرار سوم" (در باره ترس و فرار در خانواده پهلوي) نوشته صادق تهراني با شمارگان 40هزار نسخه، جزء‌ پرتيراژترين كتاب‌‌هاي مرتبط با انقلاب اسلامي محسوب مي‌شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط