گردآورنده این کتاب در مقدمهای با اشاره ای کوتاه به جریان شعر فارسی و موضوعات و محتوای آن گریزی به اشعار سراینده این مجموعه هم زده و چنین نوشته: «... رضاعلی یاری بیش از چهلهزار بیت شعر در قالبهای مختلف سروده. وی غزلیات ناب و رباعیات بسیار تاثیرگذار و مثنوی و دوبیتی و اشعار محلی به زبان لکی و لری فراوان دارد... در این کتاب پنجهزار بیت از اشعار ایشان چاپ شده و در اختیار علاقهمندان به ادبیات فارسی قرارگرفته است...»
کتاب از پیشگفتار، مقدمه، تحمیدیه خدای سبحان، مثنویها و غزلیات و دوبیتیها تشکیل شده است.
دو دو بیتی از این مجموعه:
سه چیزم آن زمان در آرزو بود
که روز و شب مدام در رو به رو بود
جوانی و بهار، شب های مهتاب
روان در پیش چشم چون آب جو بود
هر آنچه من بدیدم زین زمانه
به جای گل دهد خارش جوانه
در این باغ بدون گل چگونه
تو از جنت دهی ما را نشانه
نوشتن«مقدمه» بر مجموعه اشعار، رفتاری حرفهای نیست. نگارش مقدمه بر مجموعه اشعار موجب کم رنگ شدن ارتباط معنایی و محتوایی مخاطب با کتاب میشود، زیرا مجموعه شعر خود به تنهایی گویای مضامین و اندیشههای شاعر است و معمولاً نیازی به نوشتن مقدمه بر آن احساس نمیشود، مگر به ضرورتهای ادبی، ساختاری، ابهام زدایی و واکاوی محتوایی و تکنیکی.
شهرستان درهشهر در همسایگی رودخانه خروشان «سیمره» و رشته کوه «کبیرکوه» که بخش جنوبی این شهر را احاطه کرده،طبیعت زنده و جاری، اماکن تاریخی و قدمت پرسابقه فرهنگی، قلعههای متعدد تاریخی و... بهانههای سرودن شعر را در میان شاعران جاری کرده و طبیعت زنده و متنوع و جریانساز این منطقه، خاستگاه شاعران خوش ذوقی در ادبیات کلاسیک و معاصر بوده است.
شاعر در این کتاب، به نصیحت و اندرز، توصیف طبیعت و آثارباستانی منطقه محل سکونت، دلتنگیهای شخصی و فردی، وصف قدر خداوند و مدح ائمه معصومین (ع) پرداخته است.
به گزارش ایبنا انتشارات ستین، کتاب «آوای سیمره» مجموعه شعر رضاعلی یاری درهشهری را به همت حسن الهامی در 96 صفحه و با طرح جلدی از روح الله گیلانی، به قیمت 30 هزارتومان در سال 1401 منتشر کرده است.
نظر شما