همزمان با اعلام برندگان جایزه نائوکی؛
جایزه آکوتاگاوا ژاپن به نویسنده دارای معلولیت و کتابی با همین مضمون رسید
سائو ایچیکاوا، نویسنده ژاپنی دارای معلولیت، موفق به دریافت جایزه معتبر ادبی آکوتاگاوا ژاپن شد.
ایچیکاوا در کودکی به میوپاتی مادرزادی- بیماری صعبالعلاجی که با ضعف عضلانی مشخص میشود- مبتلا شد. او در راه رفتن مشکل دارد و از 14 سالگی از دستگاه تنفس مصنوعی استفاده کرده است. این نویسنده 43 ساله در مراسمی که برای اعلام برنده این جایزه برگزار شده بود، در حالی که از انگشت شست خود برای تنظیم استوما- سوراخی در نای که برای کمک به تنفس او ایجاد شده بود- سخنرانی کرد.
قهرمان رمان ایچیکاوا زنی است مانند خودش که در یک خانه اشتراکی زندگی و از دستگاه تنفس مصنوعی استفاده میکند. کمر این زن خمیده است و خود را به عنوان یک «هیولای گوژپشت» به سخره میگیرد. این رمان با طنز و کنایه، زندگی قهرمان داستان را با دشواریهای فراوانش به تصویر میکشد و دلخوریهای او را از افراد سالم روایت میکند.
ایچیکاوا یک کتابخوان حرفهای است. او میگوید از آنجا که همیشه بیشتر وقت خود را در خانه میگذرانده، همیشه کتابخوان بزرگی بوده است.
«هانچیباکو» نخستین اثر ایچیکاوا در ادبیات ناب است. این داستان در شماره ماه مه مجله ادبی بونگاکوکای منتشر شد و جایزه نویسنده نوظهور این نشریه را دریافت کرد.
مارس امسال، او در یک دوره آنلاین با عنوان شیوه بازنمایی افراد دارای معلولیت در ادبیات در دانشگاه واسدا شرکت کرد. وی گفت: «نمونهها آنقدر کم بودند که تصمیم گرفتم خودم به آنها اضافه کنم.»
ایچیکاوا در اظهارنظرهای خود در مراسم دریافت جایزه از مردم خواست تا به این فکر کنند که چرا تا کنون هیچ فرد معلولی جزو دریافتکنندگان جایزه آکوتاگاوا نبوده است. وی افزود: «این رمان را با این ایده نوشتم که اندک بودن نویسندگان معلول، یک مسئله است. من میخواهم همه به این فکر کنند که چرا اولین برنده دارای معلولیت تا سال 2023 ظاهر نشد.»
در این مراسم همچنین انجمن ترویج ادبیات ژاپنی، جایزه نائوکی را که به اثری از ادبیات عامهپسند از یک نویسنده نوظهور اهدا میشود، به ریوسوکه کاکینه، 57 ساله، برای رمان «گوکوراکو سیتایشوگون» و سایاکو ناگای، 46 ساله، برای «آدائوچی کوبیکو» اهدا کرد.
نظر شما