شنبه ۲۲ فروردین ۱۳۸۸ - ۱۱:۰۸
«روميان باستان» قدم به كتاب گذاشتند

«روميان باستان» سومين مجموعه تاريخي و باستاني «تمدن‌هاي گمشده» اثر «دان ناردو» با ترجمه «مهدي حقيقت‌خواه» با هدف آشنا كردن تاريخ‌نگاران و علاقه‌مندان به تاريخ و تمدن ايران باستان و جهان به كوشش انتشارات ققنوس منتشر شد.\

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، مجموعه تمدن‌هاي گمشده خواننده و مخاطب را با تاريخ، دستاورد‌ها، زندگي روزانه و اهميت تمدن‌هاي باستاني آشنا مي‌كند، تمدن‌هايي كه تا كنون نامي از آن‌ها كم‌تر شنيده‌ايم. اين مجموعه از يافته‌هاي باستان‌شناختي و روش‌هاي به كار رفته براي گردآوري اين آگا‌هي‌ها مي‌كوشد.»

اين مجموعه از خود مردم باستان و نيز از تاريخ‌نگاران، باستان‌شناسان و ديگر كارشناسان پسين در تأييد متن و روح بخشيدن به آن نقل قول مي‌آورد و به خواننده كمك مي‌كند تا دريابد تمدني كه مدت‌ها پيش از بين رفته چگونه در پرتو دانش روز بار ديگر در برابر چشمان شيفته نسل امروز متجلي مي‌شود و رازهايش را آشكار مي‌سازد.

در بخشي از كتاب آمده است: تاريخ‌دانان و باستان‌شناسان از ميان همه تمدن‌هاي گمشده درباره روم بيش از ديگران آگاهي دارند. آن هم به اين علت است كه فرهنگ رومي‌ها بسيار ديرپا بود. دستكم از قرن هفتم پيش از ميلاد، دولت‌شهر كوچكي به نام رم در نزديكي ساحل غربي ايتاليا وجود داشت، قلمرو كوچكي كه در آغاز شاهان بر آن فرمان مي‌راندند و سپس در قرن ششم پيش از ميلاد شكل حكومتي جمهوري در آن بنا نهاد‌ه شد. 

در ادامه مطلب آمده است: جمهوري روم طي چندين قرن بعدي به شكلي تهاجمي بسيار فراتر از مرزها‌ي ايتاليا گسترش يافت و با آميزه‌اي از چيرگي، هراس‌‌افكني و سياست همه سرزمين‌هاي اطراف درياي مديترانه را به كام كشيد. سرانجام در قرن‌هاي پنجم و ششم ميلادي اين امپراتوري فروپاشيد با اين حال بخشي از امپراتوري روم به حيات خود ادامه داد. چرا كه اين تنها بخش غربي امپراتوري بود كه سقوط كرده بود، بخش شرقي آن با نام امپراتوري بيزانس تقريباً يك هزار سال ديگر دوام آورد. كتاب روميان باستان، حوادث مربوط به نحوه شكل‌گيري و اضمحلال اين امپراتوري را پي مي‌گيرد.

«نشانه‌هاي بازمانده از مردمي بزرگ»، «بنيانگذاري رم: افسانه‌ها در برابر نشانه‌ها»، «نخستين سده‌هاي روم: كاميابي چشمگير به بهايي گزاف»، «نعمت صلح و فراواني: روم به اوج خود مي‌رسد»، «تلاش براي حفظ سنت: طبقات و نهادهاي اجتماعي روم»، «از كشت محصولات تا مسابقه ارابه‌راني: وجوه زندگي روزانه»، «آشوب و نوگرايي گذرا: قلمرو روم رو به زوال»، «ورود به قلمرو افشانه: سقوط امپراتوري غربي»، «حقيقت زنده روم جاويدان» از جمله بخش‌هاي مختلف اين كتاب تاريخي است.

يادداشت‌ها، گاه‌شمار، براي مطالعه بيشتر، عمده منابع مورد استفاده، ديگر منابع مورد استفاده و نمايه پايان‌بخش كتاب «روميان باستان» سومين مجموعه از تمدن‌هاي گمشده است.

همچنين هر بخش از كتاب حاوي تصاويري است كه نشان دهنده پيكار، نقاشي، مجسمه، كشاورزي، نانوايي، سياه قلم، كنده‌كاري، بناهاي تاريخي، اشياي گرانبها، معبد، ابزار و سلا‌ح هاي جنگي است.
چاپ نخست «روميان باستان» سومين مجموعه از تمدن‌هاي گمشده در 154 صفحه با شمارگان 3 هزار نسخه و بهاي 3هزار و 800 تومان به كوشش انتشارات ققنوس منتشر شده و در دسترس تاريخ‌پژوهان ايران و جهان قرار گرفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط