شنبه ۲۱ شهریور ۱۳۸۸ - ۱۷:۱۰
«ميراث‌بان» براي حفاظت از مواريث تاريخي

مدير کل سازمان ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری استان سيستان و بلوچستان از انتشار كتاب «ميراث بان» خبر داد. اين كتاب براي نخستين بار توسط فرماندهي يگان حفاظت سازمان ميراث فرهنگي، سيستان و بلوچستان در كشور منتشر شد._

حسنعلي شهركي با بيان اين مطلب به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) گفت: هدف از انتشار اين كتاب توسعه و ترويج فرهنگ حفاظت از مواريث تاريخي فرهنگي و آشنايي عموم مردم با شيوه‌هاي حفظ و صيانت از ميراث فرهنگي به عنوان نماد هويت فرهنگي اقوام است.

به گفته شهركي، اين كتاب مشتمل بر قوانين مربوط به حفاظت از آثار تاريخي، معرفي حفار غير مجاز، موادي از قانون مجازات اسلامي، ميراث فرهنگي و هويت جهاني، شرح وظايف يگان حفاظت، معرفي انجمن هاي ميراث فرهنگي و وظايف آن‌هاست.

از دلايل نامگذاري اين كتاب به عنوان ميراث‌بان مي‌توان به اين موضوع اشاره كرد كه ميراث‌بانان واقعي يكايك مردم هر منطقه بوده و در صورت حضور پررنگ،‌ فعال و آگاهانه مردم در حيطه ميراث فرهنگي كشور به طور قطع از ميزان خسارت‌هاي وارد شده عمدي و سهوي كاسته خواهد شد.

به گفته مدير کل سازمان ميراث فرهنگی استان سيستان و بلوچستان كليه مراحل تدوين و چاپ اين كتاب توسط يگان حفاظت استان سيستان و بلوچستان انجام گرفته است. 

مجتبي ميرحسيني فرمانده يگان حفاظت اين استان معتقد است كه لزوم عزم ملي در حفظ و حراست از ميراث فرهنگي توسط افراد بومي و عموم مردم تنها راه بقاي مواريث فرهنگي است و عجين شدن آن با زندگي مردم نيز مي‌تواند يكي از راه‌كارهاي حفاظت از ميراث فرهنگي باشد.

وي همچنين اعتقاد دارد كه همه ارج و اعتبار ميراث، به ماندگاري آن است و اين كه ميراث‌داران واقعي مردم هستند، حقيقتي است كه بر هيچكس پوشيده نيست. به همين دليل شناساندن راه و مسير حفاظت صحيح از اين گنجينه عظيم به مردم امري اجتناب ناپذير است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط