پنجشنبه ۱۴ دی ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۵
مستشار سپاه قدس در سوریه

سید رضی نبوی چاشمی پسرخاله شهید سردار سید رضی موسوی چاشمی است، که می‌گوید ۲۱ ماه در هشت سال جنگ تحمیلی برای دفاع از وطن نقش‌آفرینی کرد و پنج سال به اسارت رژیم بعثی درآمد.

‌سرویس مقاومت خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)  به نقل از موسسه فرهنگی پیام آزادگان، سردار سیدرضی موسوی از مستشاران نیروی قدس سپاه و یار و همراه حاج قاسم سلیمانی که در حوزه پشتیبانی از محور مقاومت در سوریه فعالیت داشت، چهارم دی ماه در جریان حمله رژیم صهیونیستی به منطقه زینبیه دمشق به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

سید رضی نبوی چاشمی پسرخاله شهید سردار سید رضی موسوی چاشمی است، که می‌گوید ۲۱ ماه در هشت سال جنگ تحمیلی برای دفاع از وطن نقش‌آفرینی کرد و پنج سال به اسارت رژیم بعثی درآمد. پسرخاله‌ها علاوه بر دوستی و محبتی که به هم داشتند، به خاطر آرمان‌های مشترک، دلمشغولی‌ها و اهداف مشترکی داشتند که به اهداف والای نظام اسلامی گره خورده بود. سید رضی نبوی از پسرخاله‌اش شهید سیدرضی موسوی یک یادگاری بزرگ دارد؛ انگشتری شهید سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی.

پسرخاله شهید سردار سیدرضی موسوی نقل می‌کند که سردار شهید سلیمانی و سیدرضی موسوی دوستی بسیار نزدیکی با هم داشتند. ۲ یاری که در مسیر کمک به جبهه مقاومت دور از وطن بسیار از دل و جان مایه گذاشتند تا جان به معبود سپردند.

او تاکید می‌کند که آن بزرگمرد عرصه جهاد و ایثار، عاشق شهادت و کمتر از نائل شدن به این مقام جفا در حقش بود. سیدرضی نبوی چاشمی پسرخاله شهید سردار سیدرضی موسوی در گفت‌وگوی اختصاصی به بیان برخی خاطرات مشترک با آن شهید سرافراز پرداخته است که در ادامه می‌خوانید.

همراهی با شهید احمد متوسلیان تا خدمت در سوریه

وقتی به وطن بازگشتم، شهید سردار سیدرضی موسوی چاشمی به آیین استقبالم آمد و اصرار داشت که مدتی به خانه‌اش در زنجان بروم، چراکه در اسارت بسیار ضعیف و نحیف شده بودم؛ رفتم و ۲ روز توفیق حضور در خانه آنها را داشتم. شهید سردار موسوی چاشمی بسیار اخلاق‌مدار و باایمان بود و از دوره جوانی برای دفاع از وطن وارد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد.

شهید عضو سپاه پاسداران زنجان بود و در هشت سال جنگ تحمیلی نقش آفرینی کرد. سپس همراه شهید احمد متوسلیان راهی لبنان شد و بعد از آن به واسطه توانایی‌هایی که داشت، در سپاه قدس به عنوان مستشار به سوریه اعزام شد.

نام شهید سید رضی موسوی در فهرست ترور صهیونیست‌ها بود

شهید سردار سید رضی موسوی چاشمی در کار مصمم بود و در اوقات فراغت نیز مشغول انجام کارهای عقب‌مانده بود.

دو سال پیش که به خانه شهید سردار سید رضی موسوی چاشمی به مهمانی رفته بودم، در گفت و گوی دوستانه و محرمانه، مواردی مطرح کرد که آن زمان اجازه نداشتم بگویم، او گفت: «طی فهرستی که از موساد به دست آورده، نامش جزو افراد ترور بود» و من به ایشان گفتم خیلی مراقب باشید که در جواب گفت «دعا کنید شهادت آرزویم شود.»

پس از شهادت حاج قاسم سلیمانی با شهید سیدرضی موسوی چاشمی صحبت کردم، او نیم ساعت پشت تلفن فقط گریه کرد و ادامه داد «شب قبل از شهادت نیم‌ساعت با هم گپ و گفت داشتیم و رفتیم و وقتی دوباره به اتاق سردار حاج قاسم سلیمانی آمدیم دیدیم سردار نیست و یک یادداشت معروف روی میز گذاشته که خدایا مرا پاکیزه بپذیر!» بعدها شهید سردار موسوی چاشمی این دست‌نوشته را به من هدیه داد.

«سیدرضی» حبیب مقاومت بود

شهید سردار سید رضی موسوی چاشمی در کارش جدی و مورد وثوق و مقتدر و در عین حال چهره‌ای مهربان بین همکارانش بود.

روزی به همراه شهید سردار سیدرضی موسوی چاشمی عازم سوریه شدم که در فرودگاه دمشق به منظور انجام برخی امور برای دقایقی از هم فاصله گرفتیم. در این بین، از یکی از نیروهای مقاومت که آنجا بود درباره میزان رضایتش از سیدرضی سئوال کردم که می‌گفت: «سید عشق ماست. سید حبیب و در قلب ماست.»

موبایلش را آورد و جست و جو کرد و نشان داد که نام شهید سردار سید رضی موسوی چاشمی را «یا مهدی» ذخیره کرده و می‌گفت او یار حضرت مهدی (عج) است و همه عاشق ایشان هستیم او خستگی‌ناپذیر است. پسرخاله‌ام آرزویش شهادت بود و به آرزویش رسید.

سالها پیش سفره شامی در خانه سیدرضی موسوی چاشمی پهن شد که همان زمان ذکر و خیر سردار سلیمانی بود، گفتم پسرخاله دوست دارم سردار سلیمانی را ببینم. گفت «این انگشتر سردار سلیمانی را فعلاً یادگاری بگیر تا ببینیم روزی چه می‌شود.»

گفتنی است؛ آزاده سید رضی نبوی چاشمی در تاریخ ۱۳۶۵/۰۱/۱۸ به اسارت رژیم متجاوز بعث عراق درآمد و دوران اسارتش را در کمپ ۱۰ سپری کرد. وی سرانجام در تاریخ ۱۳۶۹/۰۶/۰۳ آزاد و به میهن بازگشت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها