چهارشنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۸:۴۹
هرمزگان سرمایه‌دارترین  استان کشور است/ من سرباز شورای فرهنگ عمومی هرمزگان هستم

هرمزگان - دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور گفت: هرمزگان سرمایه‌دارترین استان کشور است و من سرباز رئیس و نایب رئیس شورای فرهنگ عمومی هرمزگان هستم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بندرعباس، حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه در هفتادو چهارمین جلسه شورای فرهنگ عمومی هرمزگان که در دفتر مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در هجدهمین نمایشگاه کتاب هرمزگان برگزار شد، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و گرامیداشت روز پاسدار و جانباز گفت: در سفرهای استانی تلاشم این است که همراه رئیس جمهور نباشم تا بتوانم با فراغ بال بیشتری در خدمت جامعه فرهنگی باشم.

وی با بیان اینکه وظیفه خودم می‌دانم، به خاطر زحماتی که در استان‌ها کشیده می‌شود از نماینده ولی فقیه، استاندار و سایر مسئولان فرهنگی قدردانی کنم، نکاتی که توسط اعضای شورای فرهنگ عمومی گفته شد را صحیح دانست و ابراز داشت: در سایر استان ها نیز این مورد گفته شده و می شود.

خسروپناه ادامه داد: اگر موضوع مالی و موازی کاری فرهنگی مشکل همه استان‌ها است، پس باید ببینیم ایراد کار کجاست؟ با توجه به اینکه در یک سال به ۱۵ استان سفر کرده‌ام، تجربه خودم را بیان می‌کنم.

خسروپناه اضافه کرد: به اعتقاد من اولین ایراد کار این است که اعضای شورای فرهنگ عمومی نسبت به این شورا باورمند نیستند بنابراین باید شورای فرهنگ عمومی در عمل خودشان را باور کنند. آنگونه که تحولات محله محوری سپاه بر اساس مردم محوری در بندرعباس اقدام می‌کند.

وی با طرح این پرسش که جایگاه سپاه در این شورا کجاست و مدیرکل آموزش و پرورش کجاست؟ گفت: در هر استانی که می‌روم ابتدا این سئوال را به دلایل اهمیت کار آن‌ها مطرح می‌کنم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور همچنین گفت: موضوع روان شناختی دیگری که در این مقوله جا می‌گیرد این است که حساسیت جدی نسبت به فرهنگ نداریم و اگر این حساسیت بود، مثل نیروهای جوان امنیتی، ناو حاج قاسم و ابومهدی المهندس می‌ساختیم.

خسروپناه اضافه کرد موضوع مهم دیگر که مطرح است این است که رهبر معظم انقلاب از شورای انقلاب فرهنگی چه انتظاری دارند؟ ایشان فرموده‌اند: شورای فرهنگ عمومی را قرارگاهش کنید. نقش این ستادها چیست؟ باید دستگاه‌ها در استان تحت فرمان شورای فرهنگ عمومی باشد.

وی در ادامه لوازم قرارگاه در شورای فرهنگ عمومی را تیم‌های تخصصی، مرکز رصد و اولویت شناسی و اولیت شناسی مطرح کرد و به ذکر جزئیات آن پرداخت. همچنین گفت: قرارگاه پروسه است، یک پروژه نیست. مثل جشن ۲۲ بهمن، برنامه غدیر در تهران و برنامه اربعین که باید از آن‌ها الگو گرفت.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور با تاکید بر تقسیم وظایف بین دستگاه‌ها و بعد نظارت و بررسی به عنوان مرحل آخر قرار گاه ابراز داشت: تصور نادرستی است که برای هرکاری بودجه اختصاص داده شود. پیش از هر چیزی خودمان باید نسبت به شورا باورمند باشیم، همه مسئولان موثر در شورا شرکت کنند و اگر صلاح باشد بعضی مباحث در جمع محدودتری داشته باشیم و کار را قرارگاهی کنیم.

خسرو پناه با اشاره به اینکه مصوبات شورای فرهنگی عمومی باید توسط استاندار به نهادها ابلاغ شود، عنوان کرد: من سرباز عبادی و دوستی در تهرانم و تلاش می‌کنم از وزرا، حمایت و پشتیبانی‌شان را به نفع استان بگیرم. بنابرین شما سند شورای فرهنگی عمومی استان را بنویسید تا من در مرکز پیگیری کنم و رایزنی‌های لازم را انجام دهم.

او همچنین با بیان اینکه دولت دستش تنگ است، گفت: بودجه برش استانی هرمزگان نیز به زودی واریز می‌شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور با اشاره به موضوع علوم دریایی، هرمزگان را سرمایه‌دارترین استان کشور خواند و از ابلاغ مسئولیت تدوین سند فرهنگی و دانش بیان، علوم و فناوری دریایی به عادل پیغامی، رییس هیات مدیره و مدیر عامل سازمان منطقه آزاد قشم خبر داد و تدوین آن را یک دستاورد مهم، بنیادین و تمدنی دانست.

باید اراده دولت را به سمت سرمایه گذاری در بخش نرم افزار سوق دهیم

رئیس شورای فرهنگ عمومی هرمزگان پیش از سخنان دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور، دستور جلسه‌ای که اسمعیل جهانگیری دبیر جلسه قرائت کرده بود را تشریح کرد و گفت: با توجه به پیشنهادات اعضا مشخص می‌شود که درد فرهنگ را به خوبی تشخیص داده ایم زیرا رویکرد دولت مسائل سخت افزاری است و نه نرم افزاری و مشکل فرهنگ نیز نرم افزاری است.

حجت‌الاسلام محمد عبادی‌زاده ادامه داد: ظرفیت‌های سخت افزاری فراوان بلا استفاده مثل مسجد و حسینه داریم که کارکرد خودشان را از دست داده‌اند. کارکرد مسجد در حد نماز نیست. امام جماعت مدیر مسجد و محله است اما در حال حاضر در حد یک پیشنماز مسجد تقلیل یافته است، باید دست امامان مساجد را بگیریم و کارکرد مساجد را به صدر اسلام برگردانیم زیرا متاسفانه نتوانستیم از ظرفیت مسجد استفاده کنیم بنابراین باید ظرفیت مسجد را نقد و ارتقا بدهیم و اگر به موازات مساجد توجه بیشتری به فرهنگسراها و … کنیم، مساجد سوت و کور می شوند.

وی ادامه داد: هزینه‌ای که صرف ساخت فرهنگسرا، دارالقرآن و..، می‌شود را با ید به سمت مساجد بیاوریم، اما فکر خیلی‌ها را باید تغییر بدهیم. دیگر نمی گذاریم فکرهای فرهنگی پیشین بر ما غالب شود.

امام جمعه بندرعباس اضافه کرد: همچنین باید اراده دولت را به سمت سرمایه گذاری در بخش نرم افزار سوق دهیم. از سویی، ۵۰ درصد دیگر مشکل فرهنگی درون استان است و اولویت سازمان ها و دستگاه ها مطابق بر اولویت ماموریت پنجگانه برش فرهنگی نیست مگر اینکه ساز و کار تکلیفی باشد تا حداقل ۳۰ در بودجه در راستای برش فرهنگی استفاده شود.

وی با اشاره به موضوع تمدن دریامحور عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب، سیاست اقتصاد دریا محور را اعلام کردند و باب جدید فرهنگ دریا پایه باز شد زیرا دریا دارای ظرفیت ها و فرصت های فراوان است و باید به فرهنگ عمومی ساحل نشینان تبدیل کنیم.

عبادی زاده، ظرفیت‌های دریایی هرمزگان در ایجاد تمدن دریایی به عنوان استان پیشرو و پیشگام عنوان کرد و گفت: باید پیش از اینکه مقام معظم رهبری فرهنگ دریا محور را اعلام کنند شورای انقلاب فرهنگی باید این کار را انجام بدهد.

رئیس شورای فرهنگ عمومی هرمزگان در خصوص بودجه ابراز داشت: باید شهرداری‌ها از شورای فرهنگ عمومی حمایت کنند و همچنین پیشنهاد کرد که کارگروه تخصصی ذیل شورای فرهنگ عمومی از غیر اداری و دولتی ها مثل صاحب نظران دانشگاه، حوزه و فرهنگ ایجاد شود و مباحث در این شوراها پخته شود و در این شورا مصوب بشود قطعاً بهتر خواهد بود.

بودجه، گیر اصلی ما در فرهنگ است

نایب رئیس شورای فرهنگ عمومی استان نیز با بیان اینکه اقدامات فرهنگی نرم افزاری است و ما نمی‌توانیم هیچ هزینه‌ای در بخش نرم‌افزاری کنیم، گفت: بودجه، گیر اصلی ما در فرهنگ است.

استاندار هرمزگان گفت: خرید وسایل منقول خیلی مشکل است، خرید یک دستگاه کولر برای ما سخت‌تر از ساخت یک زمین چمن یک میلیاردی است از سوی دیگر به عنوان دولت، نمی‌توانیم در مال غیر سرمایه گذاری کنیم.

مهدی دوستی اضافه کرد: کشور در دام توسعه متری قرار گرفته است و موفقیت و کار بر اساس شیوه گزارش دهی و گزارش گیری شکل گرفته و نگاه و ارزیابی از بالا به پایین است.

وی همچنین بیان داشت: بودجه فرهنگی برخی صنایع از تمام بودجه سازمان های فرهنگی استان بیشتر است و مباحث غیر فرهنگی مثل خرید هدایا و مباحث ورزشی و … زیر مجموعه سرفصل فرهنگی تعریف شده است.

این جلسه با حضور حجت‌الاسلام محمد عبادی‌زاده رئیس شورای فرهنگ عمومی هرمزگان، امام جمعه بندرعباس و نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان و مهدی دوستی نایب رئیس شورای فرهنگ عمومی استان هرمزگان و استاندار، حجت الاسلام تقوی نماینده ولی فقیه در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، ائمه جمعه به عنوان رئیس شورای فرهنگ عمومی در شهرستان‌های استان، سعید عبدلی زاده رئیس حوزه هنری هرمزگان، فرشاد محمدی مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان و سایر اعضای شورای فرهنگ عمومی استان هرمزگان برگزار شد.

این نشست با دستور کار بررسی موانع عدم اجرای مصوبات شورای فرهنگ عمومی و بررسی راهکارهای تخصیص اعتبار برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی کشور برگزار شد.

به گزارش ایبنا، هجدهمین نمایشگاه کتاب هرمزگان در نوبت صبح از ساعت ۹ تا ۱۲ و نوبت عصر از ساعت ۱۶ تا ۲۱ از روز شنبه ۲۱ بهمن تا ۲۷ بهمن‌ماه ۱۴۰۲ در محل دائمی نمایشگاه‌های بندرعباس به روی دوستداران کتاب باز است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها