دوشنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۶
شماره بیست و نهم مجله سیاست‌نامه منتشر شد

شماره جدید مجله سیاست‌نامه با تصویری از عبدالکریم سروش و با عنوان «پیکار با لیبرالیسم» منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، شماره جدید مجله «سیاست‌نامه» با تصویری از عبدالکریم سروش منتشر شد. در این شماره از مجله که ویژه زمستان ۱۴۰۲ محسوب می‌شود، داستان جلد سیاست‌نامه به مناسبت برگزیده شدن مقالات عبدالکریم سروش در نظرسنجی سیاست‌نامه، به این روشنفکر ایرانی اختصاص داده شده است.

در بخش داستان جلد سه گزارش از سه مقطع از زندگی عبدالکریم سروش به رشته تحریر درآمده است: پرده اول: ۱۳۲۴ تا ۱۳۵۷: معلق در سیاست، پرده دوم: ۱۳۵۷ تا ۱۳۶۳: ناقد مارکسیسم ایرانی و پرده سوم: ۱۳۶۳ تا ۱۳۶۹: فیلسوف‌ترین سروش. دو مطلب دیگر با عنوان پروژه پراکنده سروش و پروژه ناتمام سروش نیز از دیگر مطالب داستان جلد شماره ۲۹ سیاست‌نامه است.

اما مهمترین و مفصل‌ترین شماره بیست و نهم سیاست‌نامه پرونده‌ای درباره مهمترین مقالات منتشر شده پس از انقلاب ۱۳۵۷ در ایران است. در این پرونده ویژه به این پرسش پاسخ داده شده که نویسندگان برتر ایران در چهار دهه گذشته چه کسانی بودند و مقالاتی از سروش، بشیریه، طباطبایی، فیرحی و دیگر نویسندگان مورد نقد و بررسی قرار گرفته است. در این پرونده مقصود فراستخواه، جواد کاشی، امیر مازیار، ابوالفضل دلاوری، مصطفی مهرآئین، یوسفی اشکوری و احمد بستانی مطالبی را به رشته تحریر درآورده‌اند.

قابل ذکر است که سیاست‌نامه بیست و نهم با بخش خبرنامه که مشتمل بر پوشش رویدادهای حقوق و علوم سیاسی ایران است آغاز می‌شود. پس از آن سرمقاله‌ای با عنوان «پیکار با لیبرالیسم» آمده است که عنوان اصلی روی جلد مجله را نیز شامل می‌شود. سپس بخش یادنامه آغاز می‌شود که در آن مطالبی از نسرین مصفا، فریدون مجلسی، علی مرشدی‌زاد، مهدی زیبایی، ماندانا تیشه‌یار و حسن مجیدی در گرامیداشت مرحوم استاد دکتر داود هرمیداس باوند آمده است.

«آینده حقوق بشر» نوشته محمد قاری سیدفاطمی و «باشگاه مشت‌زنی به ایران» نوشته شیدا بهاری از مطالب بخش یادداشت سیاست‌نامه جدید محسوب می‌شود. از دیگر بخش‌های شماره بیست و سوم سیاست‌نامه بخش جستار است که در آن مقاله‌ای مفصل از فردین مرادخانی با عنوان «سنت آمریکایی حقوق اساسی» منتشر شده است. بخش مقاله نیز از دیگر بخش‌های مجله است. در این بخش «زمان‌پریشی در جهان ایرانی» نوشته علی اصغر مصلح منتشر شده است. پس از آن در بخش پژوهش «جنگ امام و خواجه با اسماعیلیه» نوشته مهدی فدایی مهربانی و «راه نو در بستر سنت» نوشته روح‌الله اسلامی آمده است.

در بخش گزارش سیاست‌نامه ۲۹ روزنامه‌نگاران عضو هیئت تحریریه مجله به مناسبت تولد چهره‌های فرهنگی ایران دست به قلم برده‌اند و مطالبی با عنوان عقاب هفت آسمان: ۱۲۰ سالگی پرویزناتل خانلری، میزبان روشنفکران: ۱۰۰ سالگی امیرحسین جهانبگلو، مادر تاریخ‌نگاری ایران: ۹۰ سالگی منصوره اتحادیه و جامعه‌شناس مقاومت: ۵۰ سالگی عباس کاظمی به رشته تحریر درآورده‌اند.

«ایران به روایت اسماعیل فصیح» نوشته ثنا کاکاوند و «ادبیات سیاسی چیست؟» نوشته سارا متقی از مطالب بخش روایت سیاست‌نامه که دربرگیرنده مباحث ادبیات سیاسی است محسوب می‌شود. در بخش سفرنامه نیز مطالبی از نویسندگان مختلف منتشر شده است. سفرنامه دوشنبه به قلم عسکر موسوی، سفرنامه پاریس به قلم محمد عثمانی، سفرنامه مونترال به قلم حمیده امیر یزدانی و سفرنامه نروژ به قلم نگین نوریان دهکردی از مطالب این بخش به شمار می‌رود.

در بخش ترجمه نیز دو مطلب «فضیلت و رذیلت» به قلم اشتراوس با ترجمه شروین مقیمی و «محافظه‌کاری فلسفی» به قلم اسکروتن با ترجمه شاهین زینعلی آمده است. بخش کتاب‌نامه به عنوان آخرین بخش مجله نیز دارای سه مطلب با عناوین سکولاریسم در اسلام نوشته زانیار ابراهیمی؛ مدرسه ایرانیان استانبول نوشته مراد جلپ و مجله سه نقطه نوشته مریم حاجی‌محمدی است.

«سیاست‌نامه» بیست و نهم به مدیریت و سردبیری حامد زارع در سیصد و هشتاد و هشت صفحه و قیمت صدو پنجاه هزار تومان توسط گروه مطبوعاتی هم‌میهن منتشر شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط