نازنین کاظمی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اهواز، این کتاب را حاصل پنج سال تحقیق و پژوهش در غذاهای سنتی خوزستان دانست و افزود: فرهنگ غذایی خوزستان از سالهای دور تا به امروز در سفره غذایی خوزستانیها دارای ارزش بوده و بیتردید بیانگر بخشهایی از تاریخ و هویت ساکنان این استان است.
کاظمی هدف از نوشتن این کتاب را حفظ و احیای غذاهای سنتی استان خوزستان و شناساندن به دیگر اقوام بیان کرد و گفت: خوزستان اقوام، عشایر و خرده فرهنگهای بسیاری را در دامان گرم و پر مِهر خود جای داده است و قرنها این اقوام در صلح و آرامش در کنار هم زندگی کرده و تنوع فرهنگی چشمگیری را رقم زدهاند.
وی تنوع فرهنگی در کنار آب و هوایی چهار فصل را دلیل مؤثر در ایجاد طعمها و رنگهای گوناگون در غذاهای سنتی خوزستان برشمرد.
کاظمی درخصوص اهمیت شناخت، نگهداری و گسترش فرهنگ غذاهای سنتی خوزستان اظهار کرد: سلامت خانواده و حفظ محیط زیست از جمله دغدغههای اصلی من برای نوشتن این کتاب بوده است و تلاش کردم با شناساندن غذاهای سنتی که با دارا بودن ویژگیهایی مانند تازگی و سلامتبخشی، در چرخۀ طبیعت نیز خللی ایجاد نمیکنند، هماستانیها و هممیهنان را به استفادۀ دوباره از غذاهای سنتی تشویق و ترغیب کنم.
این نویسنده خوزستانی گفت: اهمیت غذاهای سنتی اگر از دیگر جنبههای فرهنگی بیشتر نباشد کمتر هم نیست، چرا که ارتباط مستقیمی با سلامت جسم و روح انسان و حتی محیط زیست دارد. و پرداختن به آن نه تنها سودمند بلکه ضروری است. و از سویی دیگر، رخدادهای تاثیرگذار چون: جنگ هشت ساله که منجر به مهاجرت اجباری خوزستانیها به دیگر استانها شد؛ در گسترش فرهنگ استان و بهویژه فرهنگ غذایی آن بیتاثیر نبوده است.
کاظمی یادآور شد: این کتاب از به فراموشی سپردن بخش مهمی از فرهنگ غذایی نسلهای پیشین جلوگیری کرده و این فرهنگ را به نسل کنونی و نسلهای آینده انتقال داده و از آن حفاظت میکند.
نظر شما