به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا): نشست «از ادبیات وحشت نترسیم» با حضور محمد قصاع، نویسنده، مترجم و پژوهشگر و محمدرضا شمس، نویسنده ادبیات کودک و نوجوان شنبه (۲۱ اردیبهشتماه) در غرفه سرای اهل قلم کودک و نوجوان برگزار شد.
در این نشست که با اجرای حسین تولایی، شاعر و نویسنده برگزار شد، دو پژوهشگر در رابطه با اهمیت و جایگاه ژانر وحشت برای کودکان و نوجوانان به صحبت پرداختند.
محمد قصاع درباره علت مخالفتها با ژانر وحشت برای کودک و نوجوان گفت: وقتی با یک موضوع ناشناخته روبهرو میشویم، میترسیم. از نظر من ما در فرایندهای تاریخیمان ادبیات وحشت داشتهایم. در گذشته دستهبندی نداشتیم؛ بلکه ادبیاتمان درهم بوده است و صبغه ادبیات وحشت در ادبیات کهن است. بعضی از عناصر داستانی کُتُب غربی برای ما ناشناخته است و به علت ناشناختهبودن میتواند ترس ایجاد کند.
قصاع درخصوص حساسیت ژانر وحشت برای گروه سنی کودک ادامه داد: برای گروه سنی کودک باید با احتیاط بیشتری کتاب انتخاب کنیم. به عنوان مثال نویسنده برای این گروه سنی میتواند ترس و طنز را درهم آمیزد و بین آنها تعادلی ایجاد کند. مترجم و ناشر باید در زمینه چاپ ادبیات وحشت با دقت عمل کنند.
محمدرضا شمس نیز درباره اهمیت ژانر وحشت و ژانرینویسی گفت: ما باید ادبیات عامهپسند و ژانرینویسی را به رسمیت بشناسیم. خیلیها ژانرینویسی را حقیرنویسی میدانند؛ اما بسیاری از کارهای خیلی خوب ادبیات جهان مثل «هری پاتر» و «ارباب حلقهها» کارهای عمیق عامهپسند و ژانرینویسی هستند. ما باید بتوانیم کارهای عامهپسند و روشنفکرانه را باهم تلفیق کنیم. باید این نگاه به ادبیات ژانری را کنار گذاشت؛ زیرا ژانرینویسی تنوع مخاطب را زیاد میکند.
به گزارش ایبنا: نمایشگاه کتاب تهران ۱۴۰۳ با شعار «بخوانیم و بسازیم» ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشتماه در مصلای امام خمینی (ره) در حال برگزاری است.
اطلاعات کامل نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ تهران را اینجا بخوانید.
نظر شما