سرویس استانهای خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا): کتاب فروشی «دهکده کتاب» اراک دورانی در حوزه کتاب فعالیت چشمگیر و زبانزد داشت و حدود ۹۰ درصد فضای این کتابفروشی به کتاب اختصاص داشت و بقیه به لوازم تحریر و اجناس تقریباً مرتبط با کتاب و امروز بهرغم تغییر مکان و در اختیار داشتن فضای بیشتر، کمتر از ۵۰ درصد از فضای آن به کتاب اختصاص یافته است. به تعبیری، «دهکده کتاب» سرسبز و شاداب دیروز کتاب؛ به «روستایی» خالی از سکنه در حوزه کتاب تبدیل شده البته که مسئول این کتاب فروشی، قلباً به این شرایط راضی نیست اما مسائل و شرایط اقتصادی امروز، چنین اقتضا میکند.
با وحید غفاری اصفهانی، مسئول کتابفروشی «دهکده کتاب» به گفتوگو نشستم. وی فعالیت «دهکده کتاب» را از سال ۱۳۸۳ آغاز کرده و برگزاری جلسات کتابخوانی، سخنرانیهای روانشناسی را از کارهای خلاقانه این مجموعه عنوان کرد و گفت: از نقطه تمایزهای دیگر این مجموعه، شناسایی ناشران کمتر شناخته شده و عرضه انواع کتابهای منتشر شده توسط این ناشران در مقطعی از زمان است.
وی همچنین طراحی و ایجاد ارتباط های نزدیک برای تهیه کتابهای کمیاب را نیز از دیگر فعالیتهای متمایز این کتابفروشی عنوان کرد.
مسئول کتابفروشی «دهکده کتاب» اراک معتقد است: سامانه فروش کتاب در مقطعی، فضای بسیار خوبی برای تعامل کتاب فروشیها با ناشران و کتابخوانها بود اما به تدریج تغییر ماهیت داد.
غفاری با اشاره به اینکه امیدوارم به اصلاح برخی ساختارها هستیم، افزود: در گذشته هر فرد با کد ملی تا سقف ۲۰۰ هزار تومان کتاب از کتابفروشی با تخفیف ۲۰ درصد تهیه میکرد.
وی ادامه داد: در روند فعلی، کتاب فروش میبایست کتاب خود را در یک سامانه به ثبت برساند و بعد از تایید و انتخاب مشتری از روی سایت، کتاب قابل عرضه میشود که این چرخه طولانی است و برخی کتابفروشها از اجرای آن انصراف دادند.
غفاری، مساحت فعلی کتابفروشی «دهکده کتاب» اراک را که در خیابان شهید رجایی (ملک) خیابان ۱۷ متری واقع شده است، ۲۰۰ متر و دارای فضایی برای نشستن و مطالعه به منظور انتخاب مطلوب مشتری عنوان کرد.
نظر شما